To je zato što si ti "brzi". Mi ostali smo spori, očitobrzi wrote:Meni je legla dividenda,..
BH Telecom
-
Re: BH Telecom
Ma možda je samo moja banka,.. malo brža,..Sitna buranija wrote:To je zato što si ti "brzi". Mi ostali smo spori, očitobrzi wrote:Meni je legla dividenda,..
I meni je juce na kraju radnog vremena.Racun od prije!Vjerovatno abecednim redom.
Nedavno sam bio u Hrvatskoj i Srbiji i tamo nisam našao u shoping centrima ili na ulici prodavače mobitela tipa univerzalno, fontele..., nego su samo ovlašteni prodavači i telekom operateri koji prodaju mobitele. Kada sam pitao gdje kupuju mobitele, rekoše mi da je najpovoljnije preko telekom operatera uz neku srednju tarifu... Kažem ja da kod nas “crno” tržište nudi višestruko povoljnije cijene od telekoma za ugovor!
Pa u suštini, telekom ti prodaje telefon po punoj cijeni bez ikakvog popusta za ugovor o vjernosti, naplati ti PDV u punom iznosu odmah iako ga uzimaš na rate, dobiješ ga zaključanog na njihovu mrežu tako da u inostranstvu sve i da hoćeš ne možeš ubaciti lokalnu karticu da bi uštedio roming i korsitio svoj uređaj u punom kapacitetu.
Uz to još ne prati trend na tržištu, te modele stare i po godinu dana, prodaje po cijenama koje su bile aktuelne kad se model tek pojavio.
Tu nešto ne štima nikako.
Ja uređaje kupujem isključivo kod tih "crnih" trgovaca i do sad nemam zamjerki, jer kako god okreneš ikad sve saberes, telekom ti ga proda po najskupljoj mogucoj tarifi.
Uz to još ne prati trend na tržištu, te modele stare i po godinu dana, prodaje po cijenama koje su bile aktuelne kad se model tek pojavio.
Tu nešto ne štima nikako.
Ja uređaje kupujem isključivo kod tih "crnih" trgovaca i do sad nemam zamjerki, jer kako god okreneš ikad sve saberes, telekom ti ga proda po najskupljoj mogucoj tarifi.
Prod'o i uzeo dividendu.
Snać'e se i bez mene.
A što se usluga tiče, skupo poslovanje.
Vratio sam se na MojuTV iz čisto patriotskih razloga, i pokajao.
Snać'e se i bez mene.
A što se usluga tiče, skupo poslovanje.
Vratio sam se na MojuTV iz čisto patriotskih razloga, i pokajao.
-
Gledam izvještaje Eroneta i vidim da su imali pad dobiti u odnosu na prošlu godinu - sa 268 hiljada KM na 184 hiljade KM. Gubitak od redovne aktivnosti. Na kapitalu nemaju ni zakonske rezerve formirane u skladu sa zakonom, a kamoli neraspoređenu dobit. Keš pri kraju. Kako to HDZ-ovi kadrovici rade, svukoše sve na nulu i kroz troškove izmuzoše nemilice svega... Ali bi zavukli ruku i u džep BHT-a...
Uglavnom, BHT je gigant za Eronet. Od kapitala, rezervi, keša... A nije da se nije kralo. Onda se samo može zamisliti koliko se krade u Eronet-u...
Uglavnom, BHT je gigant za Eronet. Od kapitala, rezervi, keša... A nije da se nije kralo. Onda se samo može zamisliti koliko se krade u Eronet-u...
Nije bitan pad prihoda,.. bitno je da je stabilan broj uposlenih, prošle godine 1.383 a sad 1.382 uposlena a i trošak plaća je stabilan.
Prosječan mjesečni trošak po uposlenom 2.977 KM.
Fino.
I Aluminij je držao dobre plaće ( sad kriju finansijske iako to po zakonu ne bi smjeli),.. čak i kada su dugovi prestigli vrijednost kapitala.
Prosječan mjesečni trošak po uposlenom 2.977 KM.
Fino.
I Aluminij je držao dobre plaće ( sad kriju finansijske iako to po zakonu ne bi smjeli),.. čak i kada su dugovi prestigli vrijednost kapitala.
-
Je li upratio neko ko ovo kupuje sve po dvije hiljade dionica?