Solana Tuzla

panzer
Posts: 11809
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Solana Tuzla

Post by panzer »

Piše : indikator
Laufer
Posts: 151
Joined: 16 Jan 2018, 02:15

Re: Solana Tuzla

Post by Laufer »

panzer wrote:Piše : indikator
Nigdje linka na netu.
Laufer
Posts: 151
Joined: 16 Jan 2018, 02:15

Re: Solana Tuzla

Post by Laufer »

panzer
Posts: 11809
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Solana Tuzla

Post by panzer »

Hajmo opet ispočetka. Prodaš 10-15 dionica da skineš ispod 25 KM pa opet da možeš zivkat dioničare telefonom.
insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Solana Tuzla

Post by insider »

Jedan od najpoznatijih regionalnih brendova Tuzlanska so uspješno je plasirana na tržište Katara. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara na arapskom i engleskom jeziku, a do kraja godine svakog mjeseca je planiran kontejnerski izvoz većih količina, navodi se u saopćenju kompanije Solana d.d. Tuzla.

"Saradnja je ostvarena sa jednim od najstarijih katarskih maloprodajnih lanaca FFC Family Food Center, čiji generalni direktor Mohamed Gamal Moustafa ističe da se odlučio za uvoz Tuzlanske soli nakon istraživanja tržišta u Bosni i Hercegovini, uvjerivši se u kvalitet i odličnu tržišnu poziciju tuzlanskog brenda", izjavio je Vedad Halilović direktor izvoza u Direkciji za prodaju AS Holdinga.
Nakon toga uslijedile su pripreme i provedba komplikovanih procedura certificaranja i drugih obaveza koje zahtijeva država Katar. Rezultat svih napora je da se Tuzlanska so sada prodaje u oko 80 trgovina, te da je dio ramazanske ponude posebno priređene za tamošnje potrošače. Uskoro se očekuje plasman na cijelom tržištu ove zaljevske zemlje.(Foto: Solana)
panzer
Posts: 11809
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Solana Tuzla

Post by panzer »

Ovaj nerad u Komisiji VP je otvorio prostor za preuzimanja firmi po mizernim cijema i po onom načinu koji odgovara preuzimatelju. Uopšte se ne trude da urade osnovne stvari a kako bi tek reagovali na zajedničko djelovanje povezanih lica. Ovdje na solani se to jasno vidi. Niko im ništa ne uslovljava a oni koriste taj prostor da preko više različitih udjela. Kontrolišu i cijenu i cijelu firmu.
montypython
Posts: 3790
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Solana Tuzla

Post by montypython »

panzer wrote:Ovaj nerad u Komisiji VP je otvorio prostor za preuzimanja firmi po mizernim cijema i po onom načinu koji odgovara preuzimatelju. Uopšte se ne trude da urade osnovne stvari a kako bi tek reagovali na zajedničko djelovanje povezanih lica. Ovdje na solani se to jasno vidi. Niko im ništa ne uslovljava a oni koriste taj prostor da preko više različitih udjela. Kontrolišu i cijenu i cijelu firmu.
Interesantne su mi tu opozicione stranke. Evo što pozicija krade i radi ovo o čemu pričamo ali pred same izbore ne vidim nikoga ko i u tragovima pominje KOMVP, pljačkaška preuzimanja čitave BH privrede po mizernim cijenama i sl. Uopšte ne pritiskaju stranke na vlasti onim gdje su šuplji nego se bave efemernim stvarima. Polomiše se programima sterilizacije pasa, prijedlozima svojih kandidata za fikus funkcije tipa člana predsjedništva itd i sl.
panzer
Posts: 11809
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Solana Tuzla

Post by panzer »

Da li je pametno zamjeriti se "perjanicama domaćeg biznisa" i domaćim "firmama za primjer"?
savjetnik
Posts: 454
Joined: 11 Jan 2013, 22:43

Re: Solana Tuzla

Post by savjetnik »

Solana d.d. Tuzla završila je prvo polugodište 2018. godine sa neto GUBITKOM od 145 hiljada KM, izvještava Indikator.ba.
Gubitak je smanjen u odnosu na isti period prošle godine kada je iznosio 514 hiljada KM.
Solana je za period januar-juni ostvarila poslovne prihode od 10,8 miliona KM, što je više negu u istom prošlogodišnjem periodu kada su prihodi iznosili 10,4 miliona KM.
I dok su prihodi od prodaje smanjeni na domaćem tržištu, zabilježili su rast na stranom tržištu.
Poslovni rashodi bili su 11,1 milion KM i veći su nego u istom posmatranom periodu kada su iznosili 10,6 mil KM.
Najveći vlasnik Solane je AS grupacija iz Tešnja, pri čemu AS Holding ima 16,4 posto dionica, a AS d.o.o. Jelah-Tešanj 2,9 posto.
Post Reply