BH Telecom

insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: BH Telecom

Post by insider »

Pa vlada je ovdje 90%. Ne mora (a i nece) nikoga nista pitati. Niti im sta mozemo pomoci niti odmoci
Shahab
Posts: 666
Joined: 26 Apr 2015, 21:49

Re: BH Telecom

Post by Shahab »

slavuj wrote:Menadžment i tzv Sindikat u BH Telekomu ,u cjelosti kopiraju Arslanagića i doktora o trošku dioničara Mulahasanovića !Udružili su se i krenuli protiv vlasnika,Vlade i malih dioničara.Kako se čini napravili su veliku grešku već na startu.Premijer nije dio tala!I zbog toga Vlada povlačip otpis sa dogovora sa sindikatom dok ovi,sindikat i menadžment,ne odustanu od dogovora kojim nastoje opljačkati Telekom za astronomske otpremnine otpuštenim neradnicima nakon privatizacije,kako onim iz reda sindikalnih i drugih luftera tako i famoznim menadžerima,koji odavno ovu firmu smatraju svojom čačevinom!Nervoza u redovima ovih dugogodišnjih đabalebaroša najbolja je potvrda skore privatizacije BH Telekoma!
Sutra se još može prijaviti za učešće na Skupštini!Dođite da vidite kako me i ovi pokušavaju izbaciti sa Skupštine,nakon što im ukažem na dodirne tačke sa uništavanjem FDS i otimanjem Bosnalijeka!Ovdje treba dobro podržati Vladu,a to znači založiti se da ovi dugogodišnji pljačkaši ne opušu Telekom prije privatizacije!Jer ako hoćemo i u buduće dobru dividendu ili eventualno dobru cijenu dionica,moramo pomoći onima koji se razračunavaju sa pljačkašima!Ili se jednostavno sami založiti sa svoje,svim sredstvima!
Već poznati scenarij sa predvidljivim ishodom. Podržavam iznesene stavove kolege slavuja.
Mirnes
Posts: 177
Joined: 12 May 2016, 13:33

Re: BH Telecom

Post by Mirnes »

Podrska i od mene, pogotovo za ove koji su blize u Sarajevo. Pljacka traje dugo, fondovi cist kriminal, privatizacije ...
Begov Han
Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: BH Telecom

Post by Investitor »

Ja sam se prijavio i za ovu skupštinu, mislim da se uvijek čuje i sazna nešta novo. Prošlu skupštinu je direktor iznosio regionalne trendove vezane za dobit u oblasti telekomunikacija, vršio procjene na kojem nivou će se stabilizovat prihodi i dobit BHT-a, što je meni bilo interesantno.
Ako ništa uživancija je slušati gosp. Slavuja i ostale dok rešetaju menadžment...bar da ih malo podsjetimo da pratimo šta i kako rade.
slavuj
Posts: 1981
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: BH Telecom

Post by slavuj »

I ja sam se prijavio tek danas i saznao da može i sutra!I dalje islim da je to vrlo važno!Nema tu nikakvog jedinstvenog stava vlade.Izgleda da je samo premijer došao tobe,ili jednostavno nije dio tala u ovom slučaju!Pa vidite samo koliko su se natezali oko ove dividende.I na kraju tek iz trećeg puta.Jer ova Vlada i da nije koaliciona,samo je skup bviše grupnih interesa!Negdje u prikrajku između ostalih,vrebaju i realizatori svih kriminalnih prikupljanja dionica na SASE,od BOsnalijeka,preko IK Banke i FDS,do Solane!A do skoro su u Federalnoj agenciji za privatizaciju sjedili svi oni realizatori kriminalnih privatizacija i ne bih se začudio da neko od njih ne progura i prodaju samo dijela dionica Vlade u BH Telekomu,i to u obimu koji ovi kriminalci mogu pokriti mjenicama bez pokrića koje oni zovu dionicama OZONA,UNIONINVESTPLASTIKE i ko zna koliko još šupljih koje oni provlaće kroz berzu do Fondova.Vlada o tome nikada nije imala jedinstven stav.Uvijek su tu bili i oni koji se ponašaju po principu ŠTO GORE TO BOLJE!
Pa jeste li vidjeli ovo oko vladine odluke da kupi zgradu Energoinvesta.Četiri vlldine agencije imaju primjedbe!A kada je kupovana zgrada u MOstaru svi su šutjeli.Jer ona je kupljena od privatnog vlasnika!
Pošto je interes građana i malih dioničara da se Telekom konačno pokuša dobro prodati,treba otići i podržati one što djeluju u tom pravcu!I treba onima koji se već organizuju da se tome suprostave zbog grupnosvojinskog interesa,pokazati da im se to jednostavno ne isplati,previše će na kraju izgubiti!
Ne treba neka posebna pamet da se utvrdi koliko je Vlada izgubila na prodaji svog dijela dionica BSNL i FDS zato što nije spriječila otimanje i prethodnu pljačku tih društava.A isto toliko su izgubili i mali dioničari,zato šro su uglavnom mislili da ne mogu ništa uraditi.Ja tako ne mislim!
Laufer
Posts: 151
Joined: 16 Jan 2018, 02:15

Re: BH Telecom

Post by Laufer »

Ako je prijava najkasnije 3 dana prije, je li to znaci da se moze prijaviti i u petak?
Laufer
Posts: 151
Joined: 16 Jan 2018, 02:15

Re: BH Telecom

Post by Laufer »

Vidim moze i prijava e-mailom... Sta se treba poslati?
slavuj
Posts: 1981
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: BH Telecom

Post by slavuj »

Meni je danas rečeno da može do petka,jer u obavještenju piše tri dana a ne tri radna dana prije skupštine!
Laufer
Posts: 151
Joined: 16 Jan 2018, 02:15

Re: BH Telecom

Post by Laufer »

slavuj wrote:Meni je danas rečeno da može do petka,jer u obavještenju piše tri dana a ne tri radna dana prije skupštine!
Okk
Shahab
Posts: 666
Joined: 26 Apr 2015, 21:49

Re: BH Telecom

Post by Shahab »

Laufer wrote:Vidim moze i prijava e-mailom... Sta se treba poslati?
Molim za preciznu uputu procedure prijavljivanja mailom.
Post Reply