Od kud i ti među hvatačima društavau slobodnom padu,zajedno sa Provalićem!montypython wrote:Za mene ovo nije big deal. Dionice su pošteno plaćene, vlasnik gasi SVOJU firmu. Njegova fima njegove odluke. Nisu oštećivani dioničari-suvlasnici prilikom preuzimanja, bar koliko ja znam. Uvijek padamo u grešku kad uvodimo radnike u priču. Radnici dobijaju platu za svoj rad onoliko dugo koliko rade. Niti su napravili firmu, niti su kreirali radna mjesta, niti su uložili kapital niti su rizikovali bilo šta. Mora se jednom shvatiti da je ključna zaštita dioničara a ne radnika kako god to nekom zvučalo. Problem je u FDSu postojao mnogo prije prodaje državnog kapitala, loš menadžment, mutne radnje, pad potražnje, ne sjećam se bombastičnih naslova kad je firma godinama kopnila a dobit padala sa, ne znam, 20 miliona na 10 pa 5 itd. Da nije prodata, do danas bi vjerovatno bio bankrot a niti bi dioničari dobili pravednu cijenu niti radnici otpremnine. Ovako sa dobijenim novcem što od dionica što od otpremnina može ko hoće pokrenuti biznis ako misli da zna i može.
Potpuno pogrešan zaključak da su dionice dobro plačene ,da dioničari nisu prevareni !
Ako neko nakon kupovine državnog dijela po 83,5 km podigne cijenu na 100 km,sve sa ciljem da prikupi sve dionice i poslije toga ugasi djelatnost,prvenstvbeno znači da je od Vlade i večine dioničara diuonice dobio jeftino!Nepokretnosti i udjeli u drugim društvima znači su mu više nego dovoljni da mu kupovina dionica i po 100 km,u ovom slučaju,nije nikakav gubitak!I ne treba nikakva socijalna osjetljivost da se sagleda prava,baš ta ,dimenzija ove pljačke!
Kriminalci u vlasti i u menadžmentima,doveli su Vladu u poziciju da se mora,na neki način,skrbiti o dvjesto radnika umjesto da su ranije potencuijale FDS iskoristili da otvore još toliko radnih mjesta.Meni nije žao radnika,kako su oni samo prosto čoporativno kidisali na mene na skupštinama kada bih pokušao da im ukažem na krim inal njihovog direktora!Ovu njihovu sudbinu prepuručujem kao primjer radnicima svih društava koje vode ovakvi menadžeri i ovakvi Nadzorni odbori!Bosnalijek,Sarajevo osiguranje,Energoinvest,pa i BH telekom su sljedeći!Račune treba pod hitno ispostaviti Novaliću i premijerima prije njega!TO moraju uposlenici prije nego dođu u bezizlaznu situaciju!Pravosuđe je očito podleglo utjecaju ovih kriminalaca!Ispada da FDS ipak Novalić nijne na vrijeme uhvatio u slobodnom padu!Jednostavno je tresnula o zemlju!a da nije jedva zaustavljen u svom naumu da Sarajevo osiguranje proda po 5 km domaćojh porodici,danas bi umjesto one brojke 218 sa naslovne strane vrištala neko druga,najmanje dvostruko veća brojka!