BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

montypython wrote:http://www.seebiz.eu/deutsche-telekom-c ... ar-174906/
U njih kao da nema Vibera
Imaju i oni pad prihoda, ali je dobit narasla zahvaljujući velikom smanjenju gubitaka od finansijske aktivnosti. Tako u tekstu kažu.

Zanimljivo bi bilo pitati dioničare HT-a vezano za ovo smanjenje gubitka, s obzirom da su se žalili da HT kupuje obveznice DT-a koje su bez prinosa umjesto da podjele veću dividendu... Lako je preko tuđih leđa...
savjetnik

Post by savjetnik »

Veće količine na prodaji po 12,00 KM.Većina kupovnih naloga na 11,00 KM.Znači da i oni koji su htjeli kupovati po 12,00 KM nisu sigurni jel ovo može još niže.Ovo kako je krenulo vjerovatno će cijena dionica Telecoma i Bosnalijeka biti ista,a možda Bosnalijek kad objave FI pređe preko 12,00 KM.
montypython

Post by montypython »

savjetnik wrote:Veće količine na prodaji po 12,00 KM.Većina kupovnih naloga na 11,00 KM.Znači da i oni koji su htjeli kupovati po 12,00 KM nisu sigurni jel ovo može još niže.Ovo kako je krenulo vjerovatno će cijena dionica Telecoma i Bosnalijeka biti ista,a možda Bosnalijek kad objave FI pređe preko 12,00 KM.
Zar nije bio FI za BSNL? Ako se ne varam veliki porast prihoda na preko 150 m i kao i dobiti, preko 13 m, prije poreza. Ali na berzi nije ni mrdnulo, po običaju.
savjetnik

Post by savjetnik »

Ja nisam uspio pronaći FI Bosnalijeka za 2017 godinu ni na webu sase.ba,kao ni na njihovoj zvaničnoj web stranici.Dionice telecoma od početka 2018 godine pa do danas su pale za oko 15%.Na početku 2018.godine telecom je bio 13,90-14,00 KM po dionici.Danas prodaja na 12,00 KM.Nelikvidnost tržišta je ovdje osnovni problem.
montypython

Post by montypython »

Za BSNL, kratko ću pošto je off topic, možda i nije bio zvanični FI, bilo je saopštenje o rezultatima poslovanja, link laufera sa Klixa na str 508 teme Bosnalijek.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Prije 8 mjeseci sam prodao svoj paket za 14,30. Sad izgleda kao jako dobra odluka. Mada sam i tad vjerovao da je ispravno, ali sad mi je naročito ugodno zbog toga.
Sad se premišljam o ponovnom ulasku, jer ipak je ovdje malo veći potencijal za zaradu na ovom nivou nego kod BSNL.
Ovdje ćemo imati cjeđenje vode iz kamena za dividendu, a ubrzo i prodaju novom vlasniku, dok BSNL stoji gdje jeste šta god se desilo, a dividenda vjerovatno neće biti nešto puno veća od lanjske.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Dolaze do mene neke neprovjerene vijesti da ce due-diligence da prikaze katastrofu i da su se zato toliko otimali da ne zapocne.
Mozda je i namjerno plasirana prica da se odrzi cijena nisko.
brzi

Post by brzi »

Ne znam šta bi tu moglo spektakularno da se otkrije,.. prihodi su toliki koliki su, rashodi također, imovina može biti precjenjena ali ne značajno,..ono što može da se otkrije ( a to već znamo ) višak radnika i nepovoljna struktura uposlenih.
Edit:
Nema BH Telekom kao Agrokor 50 povezanih pravnih lica da bi mogao sve dubioze sakriti.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

brzi wrote:Ne znam šta bi tu moglo spektakularno da se otkrije,.. prihodi su toliki koliki su, rashodi također, imovina može biti precjenjena ali ne značajno,..ono što može da se otkrije ( a to već znamo ) višak radnika i nepovoljna struktura uposlenih.
Edit:
Nema BH Telekom kao Agrokor 50 povezanih pravnih lica da bi mogao sve dubioze sakriti.
Slažem se. Može biti na sredstvima u pripremi nekih čarlama, ali ništa što bi se moglo smatrati katastrofom...
Investitor

Post by Investitor »

Sitna buranija wrote:
brzi wrote:Ne znam šta bi tu moglo spektakularno da se otkrije,.. prihodi su toliki koliki su, rashodi također, imovina može biti precjenjena ali ne značajno,..ono što može da se otkrije ( a to već znamo ) višak radnika i nepovoljna struktura uposlenih.
Edit:
Slažem se. Može biti na sredstvima u pripremi nekih čarlama, ali ništa što bi se moglo smatrati katastrofom...
Ma Sabur pokušava još malo oboriti cijenu prije nego što uđe ponovo :D
Post Reply