Bave se sami sobom dok firma propada. Partitokratija.Mirnes wrote:Ovo sve je lose za nas
BH Telecom
Re: BH Telecom
i to je skoro jedini dobar podatak.panzer wrote:Gotovine 220 miliona KM
Dobit se skoro izjednačila sa M:telom, nekada je bila 50 % veća.
Prihodi manji 5 %.
Šta će biti sa dionicom kada se potroši ta zadržana dobit za ceste?
Zašto ne ide za razvoj?
Ili je to sve već ukalkulisano u ovu cijenu?
Previše pitanja.
-
Evo više ne kriju...Sitna buranija wrote:Neto dobit od 63 mio KM?Shahab wrote:Nešto kriju.
-
Plus dugoročni i kratkoročni plasmani koji su isto novac... A toga je preko 50 mio KM...panzer wrote:Gotovine 220 miliona KM
Na kraju ćemo mi platiti da ih neko preuzme i spasi od nesposobne i pohlepne partitokratije. U najboljem slučaju cijena će biti 1€ kao kod preuzimanja Bekto precize.
Ma nije baš dotle došlo.Ne treeba zaboraviti da su tamo,istina po vlastitim priznanjima,sve sami eksperti!Najbolji u državi i šire,kako skromno izjavi onaj DH!Pa v idite kako oni uredno,svaka dva mjeseca,zakažu skupštinu pa reizaberu člana NO! A o eventualnoj prodaji će odlučivati poslije izbora.A ako izbora i ne bude,onda opet poslije izbora!Interesantno je da niko od potencijalnih kandidata ne spominje nikakve ekonomske poteze.Uglavnom svi brane zemlju.U tom političarenju jedni drugima stalno nabacvuju pred gol!Ko će konačno poentireti,vidjet će mo.Ja se nadam da se bar menadžment osjeća odgovornim za ovoliki kapital!Shahab wrote:Na kraju ćemo mi platiti da ih neko preuzme i spasi od nesposobne i pohlepne partitokratije. U najboljem slučaju cijena će biti 1€ kao kod preuzimanja Bekto precize.
Sad i BIG rasprodaje zadnjih dana, naizmjenično, sve uvezano, Mi Group, Naprijed, Babić....
Njima trebaju pare, on ima dovoljno da kupi dosta dionica i tu ne treba veliki dogovor. Vjerovatno bih i ja uradio isto.
Na čijem mjestu?panzer wrote:Njima trebaju pare, on ima dovoljno da kupi dosta dionica i tu ne treba veliki dogovor. Vjerovatno bih i ja uradio isto.