Bosnalijek

panzer

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Vrijeme će pokazati šta će biti mada mislim da ne može nikako biti gore od ove godine. Prvo dešavanja sa cijenom i pada na 8 KM a zatim i otvorenog kriminala menadžmenta i svega ostalog. Još je pitanje ko je stvarno skupio toliku cifru da otkupi 15% vlasništva.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Ko bi mogao biti. Imam neke sumnje, a mislim da ima djelomicne istine u tekstu iz SB, samo sto je tamo prikazano na nacin koji treba da oblati aktuelnog premijera. Po mom misljenju kapital jeste porijeklom iz Rusije, ali je vlasnik kapitala jedan hercegovac.
Dakle ovo ja samo na glas razmisljam, posto mi se slazu neke slike, price, imena i dogadjaji iz prethodnih godinu dana. Moze biti cista slucajnost, ali jako puno koincidencija ima u svemu.

Uglavnom, ako sam na dobrom tragu, Bosnalijekom ce nakon zavrsetka posla upravljati osoba koja je iz jedne poznate i casne porodice, a vlasnik kapitala je tu samo da zaradi na preprodaji kasnije u paketu sa vladom, te da spoji ugodno sa korisnim. Naime, to je cak lijepa zadovoljstina za sve nas jer bi to bila samarcina Arslanagicu od osoba koje je sikanirao i otjerao, a koji su u rodbinskoj vezi sa vlasnikom kapitala.
Bez sumnje, ako tako bude, sve sto je Arslin klan hapio, znace se u fening gdje je otislo.

Dakle, ovo nije fakt, nemam nikakav dokaz, ovo je moja fikcija iz komadica koji su dolazili do mene i koje sam povezao u pricu koja mi izgleda moguca, i ne samo moguce, vec sto vise razmisljam sve mi je ociglednije.
Ako ovo jeste ovako, nemamo se razloga brinuti. Biznis ce biti transparentan i budite sigurni da ce dionica vrijediti vise nego sad.
I jos nesto, ako je ovo ovako, kapa dole majstori, a i premijeru svaka cast kako je nasao zaobilazan a legitiman nacin da zapapri bandi.

A mozda sam samo bujne maste.
panzer

Post by panzer »

Po svemu sudeći, nešto je isplanirano,dogovoreno i sada se sprovodi u praksu.
Do sada su pokušali preko skupština dioničara i pokazalo se je to dioničarstvo samo farsa(treba li onda prisustvovati bilo kojoj skupštini?) a vlada je izgledala smiješno jer su bili transparentni što su ovi spremno dočekivali.
Sada je to toliko tajno da je teško saznati bilo šta ali je jasno da je u pitanju operacija gdje je povezano dosta ljudi i institucija.
Uglavnom zanimljivo je pratiti.
vaclavha

Post by vaclavha »

Mislis na covjeka koji je zaradio pare u rusiji, a sad gradi u tuzli? :-) jednom od cetiri ponudjaca za prostor na marin dvoru u sarajevu na kojem sada al-siddi gradi shoping centar?

Mislim da nije fer prema ostalima ako nesto znas, a ne govoris. Obecavas svasta, a ne dajes osnov za takva ocekivanja. Za sada smo u mraku, jer ne znamo nista. Ne znamo 100% ni ko je uzeo oko 300 000 KM preko skrbnickog racuna. Zbog toga mislim da vlada, bar ne "zvanicna vlada", ima bilo sta sa ovom pricom. Ispravi me ako grijesim.
Odbrana poste

Post by Odbrana poste »

Ovo sto je Sabur povezao ima logike.I moje informacije vode u tom smjeru.
Znaci,neko je kupio da zajedno s vladom dobro proda.On ce sigurno dobro proci a i vlada,ni kriva ni duzna.
Jer oni su u svim ovim dogadjanjima pokazali samo dobru volju,na zlost pojkedinci ni toliko.
Sada posto je dobra prodaja sigurna,a i buducnost firme prilicno izvjesna,treba stati na loptu i cekati produzetke.
graditelj

Post by graditelj »

Mogli ste vala i odmah napisat, a ne ovako da mi ostali imamo malu vježbu iz guglanja, povezivanja i kopčanja.
Hajd neka ga kako god, kažu:"... pati od manjka patriotizma i viška škrtosti" to mi se čini kao vrlo vrlo dobra i rijetka osobina kod naših moćnika.
vaclavha

Post by vaclavha »

Sve ti je to nagadjanje... najveci dio svega sto je napisano je cista spekulacija. Npr. zakljucilo se da se radi o rusima, jer je ova firma iz luksemburga bila ukljucena u neku akviziciju u rusiji... ''zakljucilo'' se da protek preuzima bsnlr jer je mladjahni uzunovic zakuhao sa upravom oko tala na tom rastucem trzistu za bsnlr-ov izvoz, nakon cega je svjesno ''srusio'' kvartalni rezultat i prekinuo sa izvozom u rusiju. Onda se zakljucilo da vlada radi sa takvim tipom iako je ''svjesno'' naskodio kompaniji koju ona ''spasava''.... mnogo toga ne stima u ovome. Vidjecemo kako se se stvari dalje odvijati. Moje misljenje je da ako je ovo dio tala nekog funkcionera vlade sa neki domacim bogatasem, onda nije za ocekivati prodaju ''drzavnog'' dijela. Promjenu mgmt-a svakako, ali i nepoznanicu kako ce stvari kasnije funkcionisati.... mozda sam pesimista po prirodi, ali za sada sa sigurnoscu ne mozemo nista tvrditi. Vec vidim niksica sa nekim glupim komentarom kad nam se vlada konacno smiluje i izda neko saopstenje za javnost.... oprostite na skepticizmu, ali pouceni dosadasnjim iskustvom, ne smijemo imati prevelika ocekivanja. Nadam se da ce moje oprezno misljenje biti normalno prihvaceno od onih koji ne misle tako.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Naglasio sam da je ovo moja fikcija iz komadica koje su me pogadjali zadnjih 6 mjeseci.

Mozda sam potpuno u krivu, i zato da sad nabrajam imena, ne ide.....

Ako neko ima nesto sto se uklapa u ovu pricu neka podjeli pa da znamo da li smo na dobrom tragu.
Sabur2

Post by Sabur2 »

vaclavha wrote:Mislis na covjeka koji je zaradio pare u rusiji, a sad gradi u tuzli? :-) jednom od cetiri ponudjaca za prostor na marin dvoru u sarajevu na kojem sada al-siddi gradi shoping centar?

Mislim da nije fer prema ostalima ako nesto znas, a ne govoris. Obecavas svasta, a ne dajes osnov za takva ocekivanja. Za sada smo u mraku, jer ne znamo nista. Ne znamo 100% ni ko je uzeo oko 300 000 KM preko skrbnickog racuna. Zbog toga mislim da vlada, bar ne "zvanicna vlada", ima bilo sta sa ovom pricom. Ispravi me ako grijesim.
Ne znam, i u tom jeste fol. Samo se igram detektiva. Ne mogu povezati ovo sto ti govoris, jer nemam informacije o njegovim aktivnostima, osim sto znam da ima mnogo vise nego sto treba za ovo, da je odavno na berzi, ali vrlo diskretno, da ima vezu i sa Niksicem i sa Hrkacom i sa Uzunovicem i sa nekim ljudima iz Bosnalijeka.

Zvanicna Vlada.
Arslanagicev klan je jako uvezan sa svim strukturama jer ima dovoljno novaca za sve. Nasih novaca. Zato ni od Vlade neces dobiti nikakav trag jer se ne vjeruje nikom. Vjerovatno vrlo malo ljudi zna za operaciju.

Kazem, mozda je samo fikcija. Mozda je ovako, mozda nije, a svako neka postupi kako misli da treba. Pisem ovo jer trazim komadice koji se uklapaju, a koje mozda neko od vas zna.

Vlada definitivno zna, jer ni slova u javnost nije dala, makar da izrazi interesovanje za saradnju. Isto tako, ako je tacno, preprodaja strateskom partneru (koji je sigurno vec u cekaonici) ce biti zavrsena u narednu godinu i po prije nego pocne kampanja za opste izbore.
Eh, sad, ako sam u pravu, onda tacno znam i koja je minimalna cijena paketa.... :mrgreen:

Naglasavam opet: ovo je moja konstrukcija. Mozda je potpuno pogresna.
montypython

Post by montypython »

Ne bih previse hvalio Vladu za ovo. Davno prije ove operacije sugerisao sam im da se okanu sekanja sa punomocima i premoc ostvare kupovinom dionica te ce nakon prodaje svog paketa jos i zaraditi na svemu a da posrednik moze biti i buduci finalni kupac ili njegov covjek. Koliko vidim odradjeno je tako od A do Z, ali vecina nas sa ovog foruma odradila bi to za jedan dan a Vladi je trebala godina da "nadodje".
Post Reply