BH Telecom

montypython

Re: BH Telecom

Post by montypython »

Šta bi sa vanrednom dividendom iz akumulirane dobiti? To se više i ne pominje. Je li to otpalo kao opcija ili je samo zatišje?
Investitor

Post by Investitor »

Ma ko će više znati, vidiš da je Vlada kao raštimani orkestar!
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Zatišje pred buru :)
slavuj

Post by slavuj »

Vanredna dividenda je potpuno izvjesna.Provalić je prije koji dan na FTV izjavio da je budžet FbiH za 2018.prvi put i razvojni.Stotinuosamdeset miliuona planiraju uložiti u brze ceste.To će povući iz akumulirane dobiti javnih preduzeća.Nešto slično ima predviđeno i u proračunu čovićeve finansijerke.
Ja inače Novaliću,poslije onih glupih izjava oko prodaje FDS,ne vjerujem ama baš ništa,ali sam ovog puta dokupio nešto dionica BHT!Naime,oni nemaju drugog načina da malo ožive privredu u izbornoj godini!
panzer

Post by panzer »

Njima je dovoljno da raspisu tender za gradnje tih cesta i da se opravdaju za iducu predizbornu godinu. A pare i ne moraju lezati na racunu da bi raspisali tendere tako da moraju ni povuci dividendu jos godinu
slavuj

Post by slavuj »

Već sam pisao o tome kako sada vladajući nikako nisu sigurni da će biti u prilici da potroše te akumulirane dobiti duštava u većinskom Vladinom vlasništvu.I baš zbog toga,zapravo najviše zbog toga ,počet će ih trošiti u ovom mandatuIInvesticije su uvijek dobra prilika !Nešto kroz izvođače,nešto kroz ekspropiraciju za trase puteva,nešto kroz uhljebljenje stranačkih kadrova,nešto opet kroz zapošljavanje po Zukić sistemu!Dakle brze ceste su na redu,prevashodno kao šansa za njih,mi smo tu slučajno!
I baš zbog toga,sklon sam vjerovati čak i Novaliću!
proleter

Post by proleter »

Ne slažem se da im je to jedina opcija za dobijanje izbora.
Tu je i četvrti put polaganje kamena temeljca za HE Vranduk ili VP Podveležje.
Ili hapšenja političkih oponentata po nalogu sarajevskih SDA kadija.
A silnim novcem izvučenim iz javnih preduzeća mogu kupiti i medije i sudije i nevladin sektor i glasače.
brzi

Post by brzi »

Ne kaže Slavuj da im je sve to potrebno zbog izbora nego da nisu više sigurni u pobjedu i da bi bio "grijeh" ostaviti nekim drugim strankama nešto love u kasi. Treba to sve izvuči i "oprati na ruke".
panzer

Post by panzer »

Na osnovu čega se tvrdi da nisu sigurni u pobjedu i da je neko drugi siguran u pobjedu?
brzi

Post by brzi »

Nije niko siguran u pobjede ali bit će to dosta neizvjesno.
Ne vidi se više takvo samopouzdanje u izjavama SDA čelnika. Sve rjeđe se pojavljuju na TV-u.
Sve je više socijalno ekonomskih zahtjeva koji ih opterećuju.
Post Reply