Preko 2.000 KM koliko ja znam. Kod njih su čak minuli staž obračunavali po stopi 1% godišnje. I sada nema cara da nam iskaže svoju zabrinutost zašto u Aluminiju nema nijedan Bošnjak, ne u upravi, nego u firmi uopšte.Shahab wrote:Sada treba ovu vijest staviti u kontekst nedavnih incidenata oko izbora u Stocu. Ovo se dešavalo dok su vodili verbalni i medijski rat oko Stoca. SDA je spašavala vitalni HDZ projekat u Hercegovini. I ovom smješnom pajacu je naređeno da sprovede sramotnu operaciju gdje bošnjačka sirotinja subvencioniše HDZ projekat. Ali da može biti toliko pokvaren da to pravda nekim ekonomskim konceptom, to nisam mogao da vjerujem. Čuo sam da je prosjećna plata u Aluminijumu 1800 KM. To ni Njemačka ne bi spašavala.
Bolje da EPBiH te pare koje baca u Aluminij, kada ih već baca, baca u rudnike.
Ali nije Novaliću palo na pamet da pokuša sanirati ogromne gubitke u Aluminiju smanjivanjem plata i beneficija upravi i radnicima, raskidanjem štetnih ugovora po Aluminij pomoću kojih se izvlače pare iz njega i prebacuju hercegovačkim tajkunima. U Hercegovini se svi bogate na Aluminiju, a on sam ode u dubiozu. A onda će ga "spašavati" našim parama, a zapravo naše pare proslijeđivati tim istim lopovima.
Što se Aluminij uopšte spašava? Tamo je vlada svakako "manjinski" vlasnik, a znamo kako se Novalić inače odnosi prema vladinim "manjinskim" paketima. Ne znam što je ovdje materinski nastrojen, a u drugim slučajevima maćehinski. Treba ih pustiti da propadnu, svakako su isisavali iz njega dušu 25 godina. Neka im dolje ostane pustoš koju su napravili...