Bosnalijek

slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

slavuj wrote:Sve je ovo već viđeno!Svi advokati koji su branili ili brane najteže ratne zločince u Hagu,tvrdili su i tvrde da njihovi branjenici nisu krivi!I svi od reda su u žalbenim postupcima tražili oslobađajuće presude.
Čak i ti branioci ljudi koji na savjesti imaju hiljade nevino pobijenih,nisu bili ovako bezobrazni,drski,nekulturni,i nadasve uspaničeni!
Nisu ni prijetili,kao što to radi ovaj potrčko odozgo ili kao što je to već u više navrata radio predsjednik NO.
Kad smo već kod tog predsjednika,on ima iskustva sa nestancima u Vranici.raspitajte se kako je to završilo!
Jedina kvaliteta ovog pisanija je što pokazuje paniku.
I to je jedina ,potpuno sigurna potvrda ovog nestanka miliona!A ja do sada nisam zapravo imao nikakvuih dokaza da je to stvarno nestalo!I nisam ni tvrdio,samo sam pitao!A sad sam potpuno siguran u ono o čemu pišu svi koji nisu na apanaži,koju u takvim sredinama zovu reklamom!
I neću više ništa pisati do novih događanja!!Administrator izgleda dozvoljava sunovrat nivoa komunikacije na ovom forumu!
proleter
Posts: 1631
Joined: 14 Sep 2012, 13:45

Re: Bosnalijek

Post by proleter »

Kada neće Sarajevo hoće Banja Luka :
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... eka/440055
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

To se zove insajder. Sad će početi racije po upravnoj zgradi.
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

panzer wrote:To se zove insajder. Sad će početi racije po upravnoj zgradi.
Do racija će mo još sačekati,ako ih uopšte i bude.Ali je sigurno da će sad Racio!
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

mislio sam na interne racije. Možda malo i kontrole servera i e-mailova.
montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Interesantno kako novine iz drugog entiteta saznaju i detalje a naši istražni organi ni slova iako im je sve ovo pod nosom. Nevezano za to, interesantna mi je rečenica iz koje se vidi da je Grama isplatila dug Bosnalijeku preko Maksimusa. Iz nje slijedi da šteta neće biti 10 m eura nego 2,2 dakle "provizija". Slično i sa dugovima Proteka i Plusa prema Bosnalijeku koji se izgleda uplaćuju. Ako je tako, što se tiče malih dioničara, šteta prema firmi neće biti 30 ak miliona KM duga ruskih distributera nego možda 6-7 m "provizija". Uglavnom, na prvu, jasno je da Rusi nisu mirovali jer detalje ovoga nije mogao saznati bilo ko.
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Da je 100 KM štete ovako nešto je dovoljno da uživaju u miru istražnog zatvora.
Shahab
Posts: 666
Joined: 26 Apr 2015, 21:49

Re: Bosnalijek

Post by Shahab »

Otkrili su im tok novca. Sada je sve stvar policijske rutine, tzv. finansijske forenzike. Imaju kadrove školovane za istragu. Školovani u SAD.
montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Ma jasno, poredim štetu od mogućih 6-7 m sa onom koja je bila u opticaju donedavno od 30 m čisto kao informaciju jer je moguće da se i to koristi da se obori cijena (ili drži pod kontrolom). To što je šteta manja od one prvobitne (da dug nije vraćen, ako je) ne znači da i ovo sa provizijama nije afera gigantskih razmjera možda i veća od one sa Arslanagićima. Sad je sve kao na dlanu i baš me interesuje šta će se preduzeti. Ali ako ćemo pravo i bez ovog članka bilo je dosta elemenata i indicija za reakciju nadležnih odavno. Od "dokapitalizacije" do one kupovine dionica po 14 na startu i štošta još između.
Last edited by montypython on 24 Aug 2017, 14:31, edited 1 time in total.
proleter
Posts: 1631
Joined: 14 Sep 2012, 13:45

Re: Bosnalijek

Post by proleter »

montypython wrote:Ma jasno, poredim štetu od mogućih 6-7 m sa onom koja je bila u opticaju donedavno od 30 KM čisto kao informaciju jer je moguće da se i to koristi da se obori cijena (ili drži pod kontrolom). To što je šteta manja od one prvobitne (da dug nije vraćen, ako je) ne znači da i ovo sa provizijama nije afera gigantskih razmjera možda i veća od one sa Arslanagićima. Sad je sve kao na dlanu i baš me interesuje šta će se preduzeti. Ali ako ćemo pravo i bez ovog članka bilo je dosta elemenata i indicija za reakciju nadležnih odavno. Od "dokapitalizacije" do one kupovine dionica po 14 na startu i štošta još između.
Ne znam jesam li propustio, da ne griješim dušu, ali čini mi se da do ovog trenutka niti jedan medij u Sarajevu još nije prenio ovu viijest?
Post Reply