Pa valjda je tih 30-tak mio KM već progutano kroz knjige. A ovi veliki planovi za Tursku - da nemaju ovi novi kakve veze sa Turcima? I kada je Haden došao imali su se veliki planovi za Rusiju, pa se povećao izvoz (nenaplaćeni), pa se dobar dio tih potraživanja otpisao tako da na kraju dođe da su Rusi dobili gotovo 30% BSNLR besplatno. Da nije sad na redu isti scenatio i za tursku?montypython wrote:I, kako će se sada knjižiti ovih 30ak nenaplaćenih miliona? Vidim u medijima svugdje vijest da je prihod u prvom polugodištu porastao za 13 %, rast u Rusiji, regiji, veliki planovi za Tursku (što naravno sve zvuči pozitivno), međutim ne spominju se rashodi niti dobit. Ima li tu šta pozitivno ili je samo PR kontraudar da se skrene fokus sa ovih 30ak m. I da Racio, jesam ja uvijek bio za dividendu, ali šta vrijedi podjela 50ak % godišnje dobiti kad nakon toga uslijedi vijest o gubitku 6 puta većeg iznosa i naravno posljedično, padu i tržišne vrijednosti dionice sa ionako mizernih 12 KM. Ovdje nikako da se smiri, da uslijedi neko redovno da ne kažem dosadno poslovanje. Stalno nekakva trvenja, prevrati, presude, dokapitalizacije. I ponavljam opet, ovoj firmi nisu ni za razvoj potrebne dokapitalizacije. Ima amortizacija a za krupnije stvari sasvim je dovoljan dio redovne dobiti od 10ak m godišnje a i to ponekad a ne stalno. Premalo od svih tih miliona stiže do dioničara.
Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Hajde još ovo da odgovorim. Pa zar nisi primjetio da svi na ovom forumu lažu a eto i ti lažeš. Kažeš da se zoveš "ummet" a svi znamo da lažeš, ime ti je ( ovdje unjeti puno ime i prezime, JMB i registraciju automobila...............................................................) .ummet wrote:@Zašto se pretvaraš da si otac od radnika? Aha, znam zašto, zato što lažeš i ko fol si ti tu u svrhu zaštite radnika i svog djeteta (ne dao Bog da se drogira). A nije tako. ........................ (ne dao Bog da se drogira), Da li je to što se desilo kriminal? JESTE! I to onaj najgore vrste, jer su opljačkani svi građani BiH, odnosno FBiH. Ali hej, kažem ti nije to jedina kompanija. Malo bolje kad razmisim, ne znam nijednu koja je pošteđena komadanja i razgrabljivanja. Uvijek postoji prilika za zaradu, i kad raste i kad opada. I ja kao i svi mi gledam svoj interes. Ali to ne mijenja činjenicu da je ovo šta se radi bezočan kriminal, i svako ko tvrdi drugačije ili neće da gleda ili od toga ima interes.
Ne dao Bog nikome da se drogira, pa ni tvoja djeca jer to je loše i vliki haram, bolje dati u narodnu kuhinju, ima puno gladnih usta, zato treba razvijati kompanije a ne razgrabljivati i tu te podržavam. Sve si u pravu osim, mete koju si pogriješio a strijele treba stalno slati, ali je uludo kad promašuju metu a još gore ako nisu ni trebale biti poslane, postaje frustrirajuće. Cilj treba postaviti drugačije i ne radovati se ničijoj nesreći, to se kad tad kao bumerang vrati onome ko zlo misli i pogrešno zaključuje a još gore ako i djeluje sa pogrešnim zaključkom. Bosnalijek ne treba kupovati, kupljen je davno...samo, hoćeš li ti biti većinski u njemu ili netko drugi, boli me briga, ono što želim je da se sačuvaju radna mjesta, kompanija razvija ( i to svaka u FBiH) i naravno da dionice rastu. Šta hoćeš bolje od toga!!!, meni ovo dosta a ti sebi uzmi koliko te volja.
Ma koja bi bila logika da netko Rusima osigura vlasništvo a kasnije bude protiv njih, kako se ovdje tvrdi, ja i dalje držima da je u pitanju razlika u strategijama razvoja ili tržišnog nastupa. Zato se očito ne slažu ni oko uprave, iako se na ranijom postovima tvrdilo o talovima upravo sa Rusima, evo sada ispade da je sva ta priča bila glupost i nagađanje.Sitna buranija wrote:montypython wrote: A ovi veliki planovi za Tursku - da nemaju ovi novi kakve veze sa Turcima? I kada je Haden došao imali su se veliki planovi za Rusiju, pa se povećao izvoz (nenaplaćeni), pa se dobar dio tih potraživanja otpisao tako da na kraju dođe da su Rusi dobili gotovo 30% BSNLR besplatno. Da nije sad na redu isti scenatio i za tursku?
-
Pa jebi ga, koja je logika da se neko oženi pa da se poslije razvodi?
Šta ja znam, moguće da je pukla tikva s Rusima. Rusi su ti koji su instalirali ovu upravu na čelu sa Uzunovićem, što znači da jesu bili u talu. S druge strane, sada su Rusi izbačeni iz NO, što bi moglo značiti da je tikva pukla.
Ne znam ništa konkretno, nego čisto logiciram. Neko prodaje desetine mio KM lijekova bez ikakvih garancija, jer da ih je imao već bi se naplatio. Ispade da su se svjesno lijekovi "poklanjali". Neko je za to kriv, a neko se okoristio. A najvjerovatnije su se okoristili isti oni koji su krivi za to. Jednostavno saberemo 2 i 2. Sada su se pojavili i ovi novi. U kakvim su oni relacijama sa dosadašnjim, ostaje da se vidi. Međutim, jedno je konstanta. Uprava i pojedinci iz NO.
Šta ja znam, moguće da je pukla tikva s Rusima. Rusi su ti koji su instalirali ovu upravu na čelu sa Uzunovićem, što znači da jesu bili u talu. S druge strane, sada su Rusi izbačeni iz NO, što bi moglo značiti da je tikva pukla.
Ne znam ništa konkretno, nego čisto logiciram. Neko prodaje desetine mio KM lijekova bez ikakvih garancija, jer da ih je imao već bi se naplatio. Ispade da su se svjesno lijekovi "poklanjali". Neko je za to kriv, a neko se okoristio. A najvjerovatnije su se okoristili isti oni koji su krivi za to. Jednostavno saberemo 2 i 2. Sada su se pojavili i ovi novi. U kakvim su oni relacijama sa dosadašnjim, ostaje da se vidi. Međutim, jedno je konstanta. Uprava i pojedinci iz NO.
Ponavljam ovaj post,za slučaj da je promakao onima iz okruženja predsjednika i direktora!slavuj wrote:Prošle godine na skupštini Bosnalijeka pitao sam da li su potraživanja iz Rusije,koja su tada bila oko 40 miliona,obezbjeđena nekim od instrumenata .Očekivao sam odgovor od finansijskog direktora a odgovorio mi je ,ničim izazvan,Edin Dizdar,tada u funkciji člana NO!Rekao je da su skoro sva potraživanja već naplačena.Čudio sam se zašto baš on odgovara,ali sam to primio k znanju!
Taj Edin Dizdar mi je u nekoliko navrata slao SMS poruke sa upozorenjima da ne iznosim neistine o njemu po forumima.To sam ja razumio kao prijetnje i obično bih mu ,opet na forumu,poručio da to kod mene nema efekta!Na kraju tih prijetečih poruka on je navodio i svoj broj mobitela na koji ga ja eto mogu pitati šta god me zanima.
E evo ga ja javno pitam od kuda sad ovih 32,2 miliona nenaplačenih potraživanja,s obzirom da je ,po njemu,već skoro sve naplačeno!
Molim one koji mu inače prenose sve što ja napišem,da mu prenesu i ovo !Ako je tada govorio istinu,onda mu je ovo prilika da ubere koji poen,
A ako se ne oglasi neka svako izvlači zaključak za sebe!
Ujedno da podsjetim i druge koga mogu pitati o tome!
Ponavljam ovaj post,za slučaj da je promakao onima iz okruženja predsjednika i direktora!slavuj wrote:Prošle godine na skupštini Bosnalijeka pitao sam da li su potraživanja iz Rusije,koja su tada bila oko 40 miliona,obezbjeđena nekim od instrumenata .Očekivao sam odgovor od finansijskog direktora a odgovorio mi je ,ničim izazvan,Edin Dizdar,tada u funkciji člana NO!Rekao je da su skoro sva potraživanja već naplačena.Čudio sam se zašto baš on odgovara,ali sam to primio k znanju!
Taj Edin Dizdar mi je u nekoliko navrata slao SMS poruke sa upozorenjima da ne iznosim neistine o njemu po forumima.To sam ja razumio kao prijetnje i obično bih mu ,opet na forumu,poručio da to kod mene nema efekta!Na kraju tih prijetečih poruka on je navodio i svoj broj mobitela na koji ga ja eto mogu pitati šta god me zanima.
E evo ga ja javno pitam od kuda sad ovih 32,2 miliona nenaplačenih potraživanja,s obzirom da je ,po njemu,već skoro sve naplačeno!
Molim one koji mu inače prenose sve što ja napišem,da mu prenesu i ovo !Ako je tada govorio istinu,onda mu je ovo prilika da ubere koji poen,
Dajte molim vas ponovite ga jos jednom. Lijepo je vidjeti ...a uz to jedan od metoda oporavka ili lijecenja jeste upravo ponavljanje motiva za nastanak kompulzije samo sto opsesija time nije kognitivno i eliminisana. To se moze postici i razgovorom kod neuropsihijstra ( sada se po novom oni zovu neurolozi) ili kao i kod navike pusaca npr. Dobar rezultat daje hipnoza uz neke blaze antipsihotike.slavuj wrote:Ponavljam ovaj post,za slučaj da je promakao onima iz okruženja predsjednika i direktora!slavuj wrote: A ako se ne oglasi neka svako izvlači zaključak za sebe!
U svakom slucaju samo se vi ponavljajte, nama na forumu ne smeta, pa vi to upravo radite cijelo vrijeme, ( ponavljate se do Bogojavljanja)samo vi toga niste svjesni.
Svejedno, imat cemo u vidu sve ovo sto ste rekli, odnosno napisali i mi bi voljeli da se sve naplati a vjerujem i ovi u Bosnalijeku. Samo ako je i dijelom moguca manipulacija na " oslikani" nacin o kojem ste pisali, kako ce se knjigovodstveno tako nesto izvesti upravo u Rusiji jer je tezina zadatka upravo na Rusima ( sa kojima po vama uprava odjednom nije dobro) a i oni imaju svoje Zakone i kontrolne organe, zasto bi se oni zrtvovali za nekoga sa kim nisu dobro? Dakle sve skupa od pocetka nema logiku.
Ali...eto sada vise nisu Rusi nego Maltezani.....
a ja cujem da ce Kinezi sada traziti mogucnosti za kupovinu dionica u rudnicima kako bi pravili termoelektrane i prodavale struju u EU.
Po takvim rezonima. to je ..Garant neka buduca mucka...pa ne moze se svaka teskoca ili inicijativa odmah kvalificirati kako to vi zamisljate. .Ali...hajde posaljite nam ono jos jednom da ne zaboravimo !
Čovjek samo pita ima li ko da se oglasi da li je bilo pokriveno garancijama i zašto je ranije tako izričito naglašeno od strane predsjednika Nadzornog odbora.
Čovjek lijepo zamolio pa red je da mu se učini!slavuj wrote:Ponavljam ovaj post,za slučaj da je promakao onima iz okruženja predsjednika i direktora!slavuj wrote:Prošle godine na skupštini Bosnalijeka pitao sam da li su potraživanja iz Rusije,koja su tada bila oko 40 miliona,obezbjeđena nekim od instrumenata .Očekivao sam odgovor od finansijskog direktora a odgovorio mi je ,ničim izazvan,Edin Dizdar,tada u funkciji člana NO!Rekao je da su skoro sva potraživanja već naplačena.Čudio sam se zašto baš on odgovara,ali sam to primio k znanju!
Hvala vam slavuju. Da vas ovdje nije...covjek neke stvari ne bih uhavizao ili bi zaboravio.slavuj wrote:slavuj wrote:slavuj wrote:
Čovjek lijepo zamolio pa red je da mu se učini!