Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Pogresno shvaceno!Ne kupuje Vlada nego kupac koji ce m o z d a nastupati sa Vladom!
Ja ne znam kako imate živaca držati ovu dionicu, osim ako niste uzimali po cijenama iznad 17-18 pa čekate da smanjite štetu.
Ni dividende ni privatizacije na vidiku.
Zašto bi se Vlada za******la sa privatizacijom u kojoj može u najboljem slučaju dobiti 20-ak miliona kada može za BH Telecom dobiti milijardu ??
Mislim da su oni koji su kupovali na 8,8-10 KM već izašli sa 15-20 % zarade, a sada mešetare veliki.
Ni dividende ni privatizacije na vidiku.
Zašto bi se Vlada za******la sa privatizacijom u kojoj može u najboljem slučaju dobiti 20-ak miliona kada može za BH Telecom dobiti milijardu ??
Mislim da su oni koji su kupovali na 8,8-10 KM već izašli sa 15-20 % zarade, a sada mešetare veliki.
Evo na drugom forumu procitah da je navodno na FTV bio prilog da je dionice kupio neko za ruskog ili turskog kupca.
Jel neko gledao nesto takvo?
Jel neko gledao nesto takvo?
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/4300 ... rzavljanin
Ejs. Čitavih 15 % . Ne znam zašto nije prodao svih 40% koliko IFC ima u Bosnalijeku.
Ejs. Čitavih 15 % . Ne znam zašto nije prodao svih 40% koliko IFC ima u Bosnalijeku.
Nespretno sročen tekst novinara. Međutim ko je ruski kupac (ako postoji)? Bojim se da tu opet nema Arslanagić mlađi neke svoje talove.
Možda je samo moja paranoja. Koga zmija ujede i u jogurt puše.
Nego, opet ja o RVP. Nadam se da neću bubnuti nešto kao jučer za BIG, ali čini mi se da su se i drugi uključili u ovu pretumbaciju. Reifeisen prodaje, IFC prodaje, a to izgleda NLB sada kupuje, Unicredit stao.
Jeli NLB povezan sa nekim od pomenutih aktera? Arsla, Hrkač?
Možda je samo moja paranoja. Koga zmija ujede i u jogurt puše.
Nego, opet ja o RVP. Nadam se da neću bubnuti nešto kao jučer za BIG, ali čini mi se da su se i drugi uključili u ovu pretumbaciju. Reifeisen prodaje, IFC prodaje, a to izgleda NLB sada kupuje, Unicredit stao.
Jeli NLB povezan sa nekim od pomenutih aktera? Arsla, Hrkač?
- Attachments
-
- 18.09.12..jpg (63.79 KiB) Viewed 5100 times
-
- 19.09.12..jpg (62.74 KiB) Viewed 5100 times
-
@Odbrana poste ma nije pogresno shvaceno, naravno da nisam mislio da kupuje Vlada direktno nego preko posrednika. Vlada i ne mora imati posjedovati dionice bitno je da nisu kod suprotne strane.
-
@proleter prvo, ovdje nije stvar samo o novcu koji ce Vlada dobiti za svoj dio nego o citavoj firmi pljacki, principu i mnogocemu drugom. Drugo, firma vrijedi min 20-25 a ti nagovaras ljude da izidju na 12. Kazes da nema privatizacije i dividende, a citava borba se i vodi oko toga. A ti koji su izasli sa 15 % zarade i nisu kakvih zivaca, vjerovatno ce ponovo kupovati na 19.
dodjosmo i na 13....garant opet IFC, zbog kolicine....
Prodaje zadnjih dana i Reiffeisen, kupuju Herbos, NLB, Unicredit...
Sad jel to trka ili je uz dogovor, ne bih znao.
Medjutim rast na 13 mi govori da je to neki drugi deal od onog ranijeg.
Sad jel to trka ili je uz dogovor, ne bih znao.
Medjutim rast na 13 mi govori da je to neki drugi deal od onog ranijeg.