Nikad niko ne razjasni je li ex-dividend T+3 ili T+2.
Ja mislim ko danas kupi ima pravo na dividendu jer je skupstina prekosutra
BH Telecom
-
Re: BH Telecom
T+2, tj. ko još danas kupi ima pravo na dividendu. Imaš na RVP u djelu Pravilnici i Odluke- Odluka o načinu računanja dva radna dana (T+2) za izvršenje obaveza u postupku obračuna i poravnanja s vrijednosnim papirima u 2017.godin.
http://www.rvp.ba/Section3/Documents.aspx
http://www.rvp.ba/Section3/Documents.aspx
-
Je li ovo neka nova fora. Prođe ex dividend day, neko se zatrči i proda, obori cijenu, dionice zatim neko kupi po diskontu a onda još uzme i dividenda. Plus možda i dodatna dividenda. Znam da nije namjerno ali nekom dođe baš zgodno.Mirnes wrote:Odgodena skupstina, hoce vlada jos dividende
-
Kako znaš da nije namjernomontypython wrote:Je li ovo neka nova fora. Prođe ex dividend day, neko se zatrči i proda, obori cijenu, dionice zatim neko kupi po diskontu a onda još uzme i dividenda. Plus možda i dodatna dividenda. Znam da nije namjerno ali nekom dođe baš zgodno.Mirnes wrote:Odgodena skupstina, hoce vlada jos dividende
-
Kažu, nije se pojavio vladin predstavnik
-
Pa i ne znam, ali nije bio neki velik promet tako da se niko nije aman okoristio.Investitor wrote:Kako znaš da nije namjernomontypython wrote:Je li ovo neka nova fora. Prođe ex dividend day, neko se zatrči i proda, obori cijenu, dionice zatim neko kupi po diskontu a onda još uzme i dividenda. Plus možda i dodatna dividenda. Znam da nije namjerno ali nekom dođe baš zgodno.Mirnes wrote:Odgodena skupstina, hoce vlada jos dividende
Da li ovi sto prodaju znaju da je skupstina odgovdjena i da nece dobiti dividendu ako prodaju??????
Skupština je 10.07.2017. i koliko sam čuo prijedlozi su isti.
Dakle dividenda 1,07 KM po dionici.
Informacija ili nagadanje oko dividende?brzi wrote:Skupština je 10.07.2017. i koliko sam čuo prijedlozi su isti.
Begov Han