Bosnalijek

insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Bosnalijek

Post by insider »

Zna li se koliko u postocima je bilo dionicara na skupstini?

Evo prijedloga za NO objavljenog na Bosnalijekovoj stranici 02.06.17, a samim tim su ovi i prosli (Bez Rusa - u biti nisu ni stavili njihove clanove na listu, a nisu im dali ni glasati....a ljudi imaju preko 26,5% dionica i najveci su dionicar, kako Haden (Dizdar) zeznu vladu, tako sad zeznu i Haden. On je izgleda konstanta a svi se ostali mijenjaju.

1) Edin Dizdar
2) Bernadin Alagić
3) Vedad Tuzović
4) Mirna Sijerčić
5) Nedim Rizvanović
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

Na skupstini je bilo oko 68 % dionicara
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

Zabada ga E.D s leda malo je reci
slavuj
Posts: 1982
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Malo pojašnjenja nije na odmet!Hadenu su ovog puta priznali punomoć za glasanje ali nisu onu na osnovu koje je njegov advokat predložio kandidate za članove NO!E.Dizdar se ponavlja!Meni je na isti način osporio punomoć od skrbnika kada sam ,sa više od 5% dioničara bio predlagač kandidata za NO kao pandam onima koje je izabrao Haden!I ja sam tad imao ,pravo glasati,ali nisam imao pravo predlagati pa je veliki meštar,Hasan A.P.Čelam odbio upisati taj NO jer kandidati nisu predloženi od ovlaštenih punomočnika!!!A nakon što je Čelam Junior dobio ugovor sa Bosnalijekom vrijedan nekoliko stotina hiljada KM,pokrovitelj cjellokupnog kriminala na SASE ,upisao je taj njihov NO u KOMVP!Ovi su mu u znak zahvalnosti postavili sina na mjesto direktora IT sektora u Bosnalijeku!Ne znam da li je u tadašnjoj pogodbi bio i ponovni upis istih članova NO,naravno korigovan po volji pajseraša!
Dakle to može samo kod ovih kriminalaca!Punomoć valja za glasanje ali ne valja za predlaganje onih za koje bi glasao!
Hadenu je ovdje čista situacija,naravno ako ga ovi ne ucjenjuju zbog nečeg u čemu su zajedno sudjelovali!I zato ne znamo šta će Haden uraditi!
Najgora varijanta bi sada bila da ovi,koji su godinama istragu o Hadenizaciji držali na mjestu ,uz promjenu čak tri tužioca,sada obezbjede da se ta istraga nastavi uz donošenje mjere zaštite,kojom bi dionice Hadena bile blokirane pa bi ovaj pajseraški NO potpuno komotno upravljao Bosnalijekom do kraja procesa!Vjerujem da oni,pajseraši,znaju šta su dogovorili sa njihovim pokroviteljima prije nego su išli na izbor istog NO!
Ne bih se začudio da pametni premijer izađe na TV i pohvali se da je eto on obezbijedio kupca za Bosnalijek koji je omogučio da Bosnalijekom upravljaju domaći ljudi!
U svakom slučaju sve ovisi od Hadena,hoće li tužiti ili ne!Od kriminalnog regulatora ne može se očekivati ništa!
insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Bosnalijek

Post by insider »

Rusija i Malta imaju 50%. Kazete bili i Libijsci to je sve skupa 58%. AKo je skupstini bilo 68%, onda je bilo i 10% malih dionicara
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

naravno da je bilo i 10% malih
slavuj
Posts: 1982
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Rečeno je da je prisutno 6 dioničara i 22 opunomočenika!Od njih 6 ja poznajem pet dioničara i mislim da svi zajedno imaju tek 10.000 dionica ili manje!Svi uposlenici dioničari bili su prisutni preko opunomočenika!Ne znam da li je neko bio opunomočen od Libijaca ali su bili svi o0stali od prvih deset!A ako je neko imao i punomoć Libijaca,onda je to dodatni argument za obaranje skupštine!Ta punomoć sigurno nije validna.Ovi gore su još u doba Arslanagića izvještili pravljenje tih punomoći
U ostalom,ja sam zvanično zatražio da mi se dostavi zapisnik,a dio njega je i glasačka dokumentacija!Predstavnica možda onog drugog investitora iz Luxenburga je kazala da je ona izvršila uvid u dokumentaciju i primjetila recimo da firma N.Skenderagiće nije imala originalni izvod iz sudskog registra!Vjerujem da je to vispreni Bogdan već jutros pribavio!Elem ,nema nikakvog valjanog razloga da se vjeruje i u lične dokumente ovih pajseraša i pratnje.
montypython
Posts: 4064
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Jasno je da niko od ovih što sada vladaju nije cvijeće. Najgore je da zasad i nemaju para da steknu odlučnu prednost jer mislim da bi se situacija malo stabilizovala. I mi sami (uključivo i ja) zbog dosadašnjih iskustava ponekad pušemo i na hladno analizirajući do u detalje šta bi se sva loše moglo desiti u budućnosti ako...S obzirom da mi mali očito i ne možemo puno uticati na razvoj događaja nema druge nego da budemo praktični realisti. U sadašnjosti stvari uopšte nisu tako loše. Prihodi i dobit nikad veći. Čak da nije odbijen onaj porez od 3 m dobit bi bila 12 m. Prošle 11. Profitna marža solidna i mislim da nije ispod regionalnih farmaceutskih firmi, (nisam doduše detaljno poredio). Čak se pomalo povećava dividenda a realno je očekivati da i to poraste s rastom postotka većinskog dioničara. Da se dijeli kompletna dobit bio bi to povrat od 10ak i više % na ovu cijenu (5-6 PUTA veći od povrata na oročenu štednju trenutno) iz čega je jasno da je dionica jako potcijenjena. ima logike da relativno niska cijena dionice odgovara ovim sada koji imaju 20ak % do trenutka kad skupili novac da dokupe npr. Ako nemaju takve ambicije možda preprodaju nekom trećem a tad im niska cijena neće odgovovarati. Po meni, a dozvoljavam da nisam u pravu, ova sad tržišna cijena je dugoročno, neodrživa uz ovakvo poslovanje firme, jer će se bez obzira što su manji dioničari preplašeni za dokup prije ili kasnije naći neko veći ko ima novca za kupovinu a koji će prepoznati potcjenjenost. Sumnjam da će Rusi učiniti išta što bi naškodilo njihovom nemalom postotku dionica.
Shahab
Posts: 666
Joined: 26 Apr 2015, 21:49

Re: Bosnalijek

Post by Shahab »

Igrom upravljaju Uzunović i Dizdar. Suština je da su Rusi htjeli svoj NO kako bi smjenili Uzunovića. Očigledno ih je prevario. Vidjet ćemo kako će Rusi reagovati na institucionalno nasilje. Važno je znati čiji novac je u luksemburškom fondu . Prema prethodnim saznanjima većinu prodaje ostvaruju u Rusiji koliko se sijećam preko lanca apoteka povezanih sa Hadenom. Ako je to tačno onda postoji rizik. Nema sumnje da je u igri velika pljačka. Rusi su dovedeni velikim obećanjima. Sad su izigrani.
Last edited by Shahab on 05 Jun 2017, 21:34, edited 1 time in total.
montypython
Posts: 4064
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Shahab wrote:Igrom upravljaju Uzunović i Dizdar. Vidjet ćemo kako će Rusi reagovati na institucionalno nasilje. Važno je znati čiji novac je u luksemburškom fondu . Prema prethodnim saznanjima većinu prodaje ostvaruju u Rusiji koliko se sjećam preko lanca apoteka povezanih sa Hadenom. Ako je to tačno onda postoji rizik. Nema sumnje da je u igri velika pljačka. Rusi su dovedeni velikim obećanjima. Sad su izigrani.
Pa i sam sam pomislio tako nešto u prvi mah. Međutim onako na drugu, imamo te Ruse već 3-4 godine i nismo se usrećili a sad kako je njihov uticaj opao dividenda je veća. Odnosno, za male dioničare i ne može biti puno gore, od načina na koji je počelo pa dalje. Drugo Haden ima i dalje 26 % ili par miliona dionica, sumnjam da bi zbog emocija štetili Bosnalijeku jer štete sami sebi. Ne vjerujem da su toliko autodestruktivni. I da žele, nisam ubijeđen u neku njihovu snagu i značaj u Rusiji. Riječ je o tržištu od desetine milijardi godišnje a oni za 4 godine nisu skupili novca da pređu prag, dokupe bar 20-30% i postanu većinski dioničari u Bosnalijeku, jednoj relativno maloj firmi. Nemaju dakle ni 30-40 miliona KM zbirno, tako da prosto ne mogu vjerovati da su neki ozbiljniji igrači. I konačno sumnjam da ova dvojica koje si pomenuo nisu prije dobro razmislila o svakom potezu prije nego što su ga napravili.
Post Reply