Vijesti iz ekonomije/privrede

mendo

Re: Vijesti iz ekonomije/privrede

Post by mendo »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok- ... 67428.aspx
ne znam kako bi uopće komentirao to...
Shahab

Post by Shahab »

Totalna je laž da cestogradnja pokreće privredu. Možda trenutno bez dugoročnog efekta. Dokaz je Hrvatska. Uz opasku da je Hrvatska turistička sila i ima važnu geografsku poziciju. Na kraju su upali u dužničko ropstvo a sve građevinske firme nastale iz tog ciklusa danas su propale. Lopovska vlast SDA-SBB optužuje opoziciju za politikanstvo. Srušili su akcize zbog politikanstva. Upravo lopovska vlast sve radi zbog politikanstva. Planirana predizborna laž o najvećem gradilištu u Evropi plus pljačka na tenderima za autoput. To su motivi koruptivne bande.
panzer

Post by panzer »

Puno ih se upreglo da nam dokazu je aranzman sa MMFom ustvari samo vezan za cestogradnju a iza "blokade cestogradnje" se kriju svi troskovi koje pravi administracija i za koje nema para. Prema svjezim statistikama samo federacija od direktnih i indirektnih poreza je dobila za 150 miliona km vise u ovom periodu ove godine u odnosu na isti period prosle.
Svake godine raste iznos prikupljenih poreza a oni i dalje traze mmf.
I dalje ostaje velika steta sto pojedinci nisu gorili 2014. Mozda bi im se kolege malo zamislile nakon toga. Ovako i dalje rade iste stvari.
mendo

Post by mendo »

malo zaboravih, pošto vr.brzo prolazi - šta već bilo 2014.g? oni protesti ili?
panzer

Post by panzer »

Jedino tad sam vidio strah od naroda ljudi koji su na pozicijama i cak volju da se nesto izmijeni.

Tako da se treba nadati da ce propasti ovaj angazman sa mmf-om.
A koliko im je on bitan govori podatak da je predstavnik EU za BIH sjeo u auto i otisao u Cazin kako bi ubjedjivao nezavisnog kandidata da glasa za akcize
mendo

Post by mendo »

ma meni se čak sviđa (intimno - poslovno ne, jer može biti sranje), da ovi zapadnjaci vide, da ne mogu svugdje kao što su oni navikli
panzer

Post by panzer »

Poslovno cak ne bi previse ni uticalo jer je privatni sektor poprilicno navikao na sve moguce neugodnosti.

Ovdje je problem sto se kancer buni kako ce ostati bez dovoljno hrane, a eu i mmf je zadovoljan ostankom statusaquo kako bi oni zadovoljili svoje odredjene interese
mendo

Post by mendo »

ma bilo bi sranja, veruj mi, kad se odjenom krediti više ne bi refinancirali, nema više likvidnosti (čitaj para) i sve bi otišlo u p.m., barem privremeno
tako vladaju čitavim svjetom
mendo

Post by mendo »

mislim, da su ONI sad u panici, da će bijeli svijet vidjeti, kako jih je neko uspješno odjebao... zato i put u Cazin...
da bi to bila vlast, znaju šta raditi (na kraju i ratne mjere, ako ne pomaže drugi pritisci) a o ovome slučaju su vjerovatno ostali bez rječi/plana
panzer

Post by panzer »

Ali do toga svakako nece doci jer ce se ispuniti uslovi koji trebaju proci kroz drzavni parlament i to nakon odredjenog kasnjenja.
Sad su politicka natezanja i svaki od njih pokusava ostvariti svoje interese a svi znaju da i oni zavise od kredita mmf-a
Post Reply