U papirima velikog europskog investitora Haden s.a stoji da su vlasnici dvoje penzionera iz Irske!Ne znam jesu li šta u rodu suspendovanom glavnom tužiocu Salihoviću,koji ih je godinama štitio,ili možda direktoru Bosnalijeka Uzunoviću i njegovim pajserašima,ali vrlo uspješno godinama već vode računa o svom vlasništvu u Bosnalijeku.Istina,možda su oni to ,u međuvremenu i prodali,s obzirom da im se sada u vlasnišzvu Bosnalijeka ravnopravno pridruzio i neko sa (Dolac)Malte.Sitna buranija wrote:Struktura vlasništva Binga? Jebi ga, ovdje svi nešto pominju suvlasnike, ali u papirima je samo Džambić vlasnik...
Hoću reći da i kod nas,poput ostalih poreskih oaza,vlasništvo ne mora biti onako kako piše!Ja o vlasništvu Binga znam samo ono što sam čuo na nekoj TV,moslim FTV.Tamo je onaj Čovićev namjesnik za Mostar jasno i glasno rekao da je bio van grada,na nekoj svadbi ,i da ga je nazvao JEDAN OD SUVLASNIKA i obavijestio o požaru!Morated priznati da nema baš veliki broj ljudi koji ovog doglavnika smije nazvati kada je na svadbi!
Od tuda je razložno i čuđenje kako to da je osiguranje tog objekta zapalo baš Sarajevo osiguranje!
Ali ja ,kao popriličan dioničar,sam potpuno miran,kada je u pitanju zaštita i moga vlasništva u Sarajevo osiguiranju!Potpuno sam siguran da će Edina Dizdar i onaj njen iz Banjaluke,potpomognuti Ibrom Slovencem,uraditi sve da sačuvaju imovinu svojih fondova,koje vrlo uspješno predstavljaju u NO Sarajevo osiguranja!U ostalom,Ibro je baš zbog toga ubacio sina u upravljačke strukture da bi mogao štiti imovinu dioničara,na osnovu informacija koje mu Sin-insajder,dostavlja.A Branković,kao u ostalom i onaj njegov prezimenjak iz epskih pjesama,nije tu nikakva opasnost!On ,baš zbog prezimena,i ne mora biti lojalan tom svom prijatelju,vlasniku Binga u papirima!