Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Apsolutno ste u pravu, ovaj preds NO i pojedini članovi su kontinuitet pljačkanja Sarajevovo osiguranja sa bivšom upravom, to mnogi vrlo dobro znaju, ima i sada kontinuiteta,...
Labrador, bilo bi dobro da nas malo informišete o aktuelnoj temi osiguranju Binga,uslovima osiguranja, premiji itd.itd.i koliku štetu očekujete, i nakon što Reosiguranje "prizna"svojih maksimalno npr.60%?!?
-
Očito, niko ne zna detalje. Pa kako to ide generalno, je li praksa da ista osiguravajuća kuća osigurava istovremeno i sam objekat i robu u njemu? S obzirom da ako izgori jedno izgoriće i drugo a sumnjam da osiguranja nisu razvila neki mehanizam zaštite i raspodjele rizika u takvim slučajevima tako da im ne može jedna šteta smetati poslovanju, kakva god bila. Ili npr da li se cifra koliko će biti isplata u slučaju štete utvrđuje pri ugovaranju ili se nešto mjeri nakon štete? Da li se osigurava na stvarnu vrijednost ili na koliko se dogovori (npr manja cifra jeftinija polica i sl). Takve stvari, ako neko zna. Ovo sve i s obzirom da je ne tako davno bila slična stvar na skoro istom objektu u Lukavici, valjda imaju neka iskustva.
Ovdje je sad do dogovora ali pretpostavljam da je uključena i roba. I jutros sam pričao sa ljudima iz SO koji kažu da su oni osiguravatelji i da će 60% snositi reosiguravatelj. Sad će istraga morati pokazati da li je protivpožarni sistem bio postavljen kako treba i da li ga je bilo.
Uglavnom, ovo je poticaj svim firmama da osiguraju svoju imovinu. Ovo je puno veća vijest nego kad je izgorio objekat Škafe u Rakovici koji je, čini mi se, bio na "istom nivou".
Uglavnom, ovo je poticaj svim firmama da osiguraju svoju imovinu. Ovo je puno veća vijest nego kad je izgorio objekat Škafe u Rakovici koji je, čini mi se, bio na "istom nivou".
Ada, najbolje to znaju vještaci, ili eksterna revizija pitajte njih, oni sve znaju kad se naruči, i naravno zakiti!!!
Imaš li kakav primjer? Vjerovatno je "neko nečiji"... može i bez imena. Samo da vidimo "titule"...
Imaju samo 4 vlasnika ovih dionica, lakše i jeftinije bi im bilo svakog od njih lično kontaktirati, pod uslovom da zaista žele ovo otkupiti.panzer wrote:http://www.rvp.ba/Preuzimanja/DataDoc/Uniqa.pdf
Sad niko ne isključuje mogućnost akvizicije. Vjerovatno po "adekvatnoj" cijeni.Uniqa osiguranje ne isključuje moguće akvizicije na bh. osiguravateljskom tržištu, kazala je Senada Olević, direktorica Uniqa osiguranja.
- Ukoliko bude adekvatnih prilika, ne isključujemo opciju preuzimanja nekog osiguravatelja, ali ne po svaku cijenu, kazala je Olević odgovarajući na pitanje novinara portala Indikator.ba na pres-konferenciji organizovanoj povodom
20-godišnjice poslovanja ovog društva na tržištu BiH.