Dobor ako je sve ovo sto vi pisete tako, pa kako je samo moguce da su cjene dionica fixne (krecu se izmedzu 12KM i 13KM).
Moje licno mizljenj je da se radio o talu i da se koriste druga imena a ne Arslina da bi se zavarala javnost a sto se to radi je zbod dobivanja glasova za sljedecu skupstinu.
U prethodnom textu je bilo rijeci o potencijanom kupcu, da i on ima granicu, svaki covjek koji hoce da investira mora da napravi kompletan biznis plan i da ukljuci sve dodatne mogucnosti kupovine dionica, stoga u to nisam siguran da li postoji potencijani kupac.
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Prema top 10 na RVP, razlika danas u odnosu na petak, je da niko od velikih ne prodaje, a NLB (0,04%)i Unicredit (0,06%)kupuju, skrbnicka oba. To se odnosi na trgovinu od srijede.Loto wrote:Dobor ako je sve ovo sto vi pisete tako, pa kako je samo moguce da su cjene dionica fixne (krecu se izmedzu 12KM i 13KM).
Moje licno mizljenj je da se radio o talu i da se koriste druga imena a ne Arslina da bi se zavarala javnost a sto se to radi je zbod dobivanja glasova za sljedecu skupstinu.
U prethodnom textu je bilo rijeci o potencijanom kupcu, da i on ima granicu, svaki covjek koji hoce da investira mora da napravi kompletan biznis plan i da ukljuci sve dodatne mogucnosti kupovine dionica, stoga u to nisam siguran da li postoji potencijani kupac.
Ne znam jel mozete izvuci kakav zakljucak, iz ovoga.
dividenda danas stigla na racun......
Trguje se naveliko. Za pet dana preko 250.000 dionica ili više od 3% ukupne količine.
ide ko halva, nema šta... ja sam očekivao otključavanje vrijednosti na puno manjem prometu a izgleda da je vrijednost već otključana na 12
Zasto bi uopste neko prodavao ovako kad bi se lako mogla podici cijena i za 30%. Dakle neko pretovara po nekom dogovoru. Jedino sto ne znamo ko.
Nekako mi teško povjerovati da se dogovorno pretovaraju ovolike količine, kod nas je sve moguće, a možda i mi sad vidimo dogovore i talove gdje i ne postoje.
Devet transakcija za 153k dionica. Dva miliona KM. Da se jedan takav nalog pojavio na jednoj ili drugoj strani uzrokovao bi uragan. Ovo je dogovoren pretovar, to je jasno.
-
Hrkać prebacuje svoje dionice, tako mi rekoše.... nepitajte ko
-
KUPUJE DA ALI NISU NJEGOVE ,PRODAJE NEK DRUGI.