Tačno tako! Možda su skontali da su se prevariliSitna buranija wrote:Znači MI group (sa BIG-om) prošle godine istovario desetine hiljada dionica po 14,5 KM, među ostalim, i tom skrbničkom računu, a sada od njih kupio po 15,5 KM? I još se prošle godine odrekao i dividende od 1,24 KM po dionici, jer su prodali malo pred raspodjelu same dobiti i isplatu dividende.
BH Telecom
-
Re: BH Telecom
-
I ja mislim da je to u pitanju, ne vjerujem da su se svjesno odrekli par stotina hiljada KM u korist nekog drugog
-
Pogledah na RVP, ipak se Raiffeisen skrbnički povećao, a MI Group smanjio učešće... Onda će biti da smo ih neosnovano optužili.Investitor wrote:Jučer prodavao Raiffeisen a kupovao MI Grup
Možda je zato danas stajala poveća količina na prodaji na 15,49 a nije prošla jer onaj skriveni što je skakao na 15,50 i kupio sve što ima sada to nije uradio. Jer ako je na prodaji bio fond, onda ovaj skriveni pretpostavlja da će fond ići i niže cijenom pa nema potrebe plaćati 15,50 fondu Čisto logiciram. Moglo bi to sutra ići onda još niže...
P.S. Evo gledam u martu je prodao MI Group preko 8.000 dionica i Naprijed nešto preko 500, a skrbnički se povećao gotovo 5.000 dionica. Ali od početka godine skrbnički je manji za 9.000 dionica, a MI Group za gotovo 22.000 dionica.
-
Upravu si, moja greška! MI Grup i NAPRIJED su prodavali zadnjih dana, ali nije kupovao niko iz prvih deset!
-
Jeste u martu kupovao neko ko ima skrbnički u Raiffeisen banci (nekih 5000 kom), a zbirni skrbnički je među prvih deset...Investitor wrote:Upravu si, moja greška! MI Grup i NAPRIJED su prodavali zadnjih dana, ali nije kupovao niko iz prvih deset!
-
Moj komentar se odnosio samo na zadnju sedmicu trgovanja, što sam ja pratio. Mislim da će nakon objave zvaničnog finansijskog izvještaja za 2016 godinu, i razotkrivanja stvarnog pada "neto" dobiti cijena značajnije pasti. Ja nisam spreman platiti više od 14,5, i to samo zbog dividende.
Last edited by Investitor on 30 Mar 2017, 10:35, edited 1 time in total.
-
A evo i sada ima 5.188 na prodaji po 15,49 KM i može biti da je neki fond u pitanju (MI Group?). I vjerovatno zato dosada nije pokupljen ovaj nalog jer i drugi kao i ti razmišljaju rezonski, jer su ti fondovi prodavali ranije velike količine i po 15 KM, čak i po 14,5 KM. A prethodnih dana je nalog sa skrivenom količinom sve kupio do 15,5 KM što je bilo na prodaji, a ovo sada neće?! Možda baš zato što računa da će ovi to spustiti
-
http://www.avaz.ba/clanak/286050/novali ... dnju-cesta
Kako mi je preneseno, od svih navedenih kompanija jedino je „BH Telecom“ u mogućnosti da izdvoji dio sredstava za finansiranje cesta - kazao nam je Zaimović.
Kako mi je preneseno, od svih navedenih kompanija jedino je „BH Telecom“ u mogućnosti da izdvoji dio sredstava za finansiranje cesta - kazao nam je Zaimović.
-
Ovog ako neko ne zaustavi, sutra će nam lovu za brze ceste početi skidat sa štednih uloga.Investitor wrote:http://www.avaz.ba/clanak/286050/novali ... dnju-cesta
Misliš da nisu bacili oko na štednju u bankama koja je ogromna(preko 10 milijrdi)
Potres na tržištu (naravno umjetno izazvan) , kriza u bankarskom sistemu, i ode štednja. Nešto vrate jer je osigurano, ostalo
pokradu i gotovo. (već viđeno u Argentini)
Potres na tržištu (naravno umjetno izazvan) , kriza u bankarskom sistemu, i ode štednja. Nešto vrate jer je osigurano, ostalo
pokradu i gotovo. (već viđeno u Argentini)