Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

slavuj

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by slavuj »

Kupovni nalog na BIG-u se ne vidi jer je sa dodatnim uslovom sve ili ništa!
E taj uslov je nužan i za bilo kakve značajne promjene kod nas.Dakle [nužno bi bilo pokupiti sve kriminalce iz stranaka,javnih preduzeća,javnih i investicijskih fondova i naravno iz tzv realnog sektora.Ako bi njim a pridružili i kriminalce iz trodjelne vlasti,onda se pitam ko bi ostao!/u].A to nikako nije ni počelo!Ja sam ,u nekim konkretnim predmetima kontaktirao ljude iz Tužilaštava i Policije!Nekih značajnih rezultata još ni na vidiku!
Prema onom što ja znam,daleko najveći kriminal se desio u i oko FDS.I imao sam priliku vidjeti dokumentaciju koja je to dobro dokazivala.
Ove pare koje su Radeljaš i družina uzeli,zajedno sa onim što su vjerovatno Zukić i Sarajlić sa svojim aparatom pokupili od sirotinje,samo su obična sića u odnosu na ono što je uzeto iz FDS!A glavni izvržilac sad drži govore na stranicama novina i malim ekranima!
Pa i ova muljaža sa tuđim nekretninama,koja je predmet operacije KURIR,obična je malte ne,džepna krađa prema onome šta je morao uzeti onaj koji je kupio vozova za 130 miliona.A glavni akter te kupovine sad rasprodaje Vladino vlasništvo u Sarajevo osiguranju!A oni,samo radi stvaranja utiska da se nešto radi,pretresaju jednu brokersku kuću!A da su je zatvorili zbog hadenizacije Bosnalijeka,Vlada i mali dioničari bi za svoje dionice u BSNL i FDS,dpobili najmanje STO MILIONA više nego što je dobijeno,uglavnom zaslugom dosta skromne javnosti!Uz put,smatrali su važnim da mene upozore da ometam istragu,kada sam dao izjavu o tome šta to policija radi u brokerskoj kući!
A ako i osude D.Hadžića,A.Zukića,A.Sarajlića i druge koji su u ovom trenutku u predmetima koji se istražuju,to će biti samo mali,vrlo mali,procenat onog što su oni inače učinili!Bojim se da je ovo i izabrano,zato što je relativno malo preme svemu ostalom što oni odavno već rade!
panzer

Post by panzer »

Samo Dita projekt,,, nek je što bjelje....

Consulting&pr malo ušao u Energonovu po lijepoj cijeni, a "vlasnik" tog consultinga je Lunacom Establishment iz Linhenštajna koji je jedno vrijeme bio u suvlasnik u T3.
montypython

Post by montypython »

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... Klju%C4%8D
Ne razumijem ovo, nije uspjelo ni jednom a u većini slučajeva ponuđači imaju preko 95%. Zar ne ide onda mogućnost prislilnog/neprijateljskog otkupa po ponderisanim prosjecima cijena na tržištu i sl, Ili se ovdje išlo po još nižim cijenama od tih? Ili nešto previđam.
panzer

Post by panzer »

Čini mi se da ide još jedan tender prije prisilnog otkupa. Bar je bilo kod Bimala koliko se sjećam.
insider

Post by insider »

Danas sve u crvenom, i to drasticno....
montypython

Post by montypython »

insider wrote:Danas sve u crvenom, i to drasticno....
Da nije kakav meteor pošao prema Bosni? Razne firme, fondovi, nikakve veze među njima a svi u crvenom. prometi tanki, dva fonda pala po cca 9% a prometi 500 KM. Da nije opet kakva muljaža?
Sabur2

Post by Sabur2 »

Ma kakva muljaza, to bi se odmah sankcioniralo.....

sarkazam ofkors
proleter

Post by proleter »

Sabur2 wrote:Ma kakva muljaza, to bi se odmah sankcioniralo.....

sarkazam ofkors
I Sheldon Cooper bi skontao da je sarkazam :lol: :lol:
montypython

Post by montypython »

Evo kad smo na muljažama i cirkusima, vidim neko prodao cijelih 7 (sedam) dionica Bosnalijeka po 10,8 odnosno po -10%. Valjda zatrebalo čovjeku 75 maraka. Sad bi se vjerovatno trebao pojaviti veliki kupovni nalog na recimo 11.
panzer

Post by panzer »

Smiješno jeste ali ne bi značajno trebalo uticati na cijenu. Dešavaju se ovakve stvari odnosno pokuša se počesto oboriti cijena sa nekoliko dionica. Ipak na kraju glavni trend odlučuje. Ovdje je već bilo solidnih trgovina pa ako se djelimično i nastavi cijena bi trebala ostati nešto viša.
Post Reply