Da nije tom čovjeku što se tiče te moguće dubioze ostala u glavi ona Novalićeva kampanja otprije nekoliko mjeseci. Jer ni sam Novalić to ne pominje više. Ne znam kako može biti dubioza ako je firma praktično svake godine imala dobit. A direktor izjavio da imaju depozita na banci zaboravih sad koliko miliona. Što se tiče šteta siguran sam da je za povećanje odgovorna isplata za one paljevine državnih zgrada. Jeste me malo začudio rezultat iz decembra odnosno pad premije odnosno odnos premije 16/15 koji je nakon velikog pada u prvom dijelu godine rastao i u oktobru i u novembru pa nakon 92% dostigao 94% da bi ponovo sad pao na 91%. Treba sigurno poraditi na poslovanju. Još mi nije jasno da li je ovo slučajno ili je na djelu kampanja namjernog privremenog obezvrijeđivanja da bi se postigla niža cijena na aukciji. A onda bi vjerovatno firma ponovo dobila poslove sa državom i javnim preduzećima. U nas je sve moguće pa i ovo. U svakom slučaju trenutna tržišna cijena je smiješna.slavuj wrote:Danas sam slučajno razgovarao sa čovjekom koji dobro poznaje ovdašnje stanje sa osiguranjem!Nije mi znao reći zašto je Triglav izašao iz Bosna Re i zašto je Bosna Re izašla iz Triglava!Ustvrdio je da ni jedan ni drugi neće kupiti Sarajevo osiguranje!A ko će ga kupiti ,po njemu,ovisi od revizije koja je u toku!Spomenuo je moguću popriličnu dubiozu!Kaže da priča oko menadžmenta koji je otišao,nije još završena!
Moram ovdje napomenuti da on nije nikada imao loijepu riječ o Sarajevo osiguranju!Oni koji o Sarajevo osiguranju znaju više ,neka se oglasa.Ne mislim da bi bilo dobro spominjati imena!
I da, u kom smislu je mislio da priča oko menadžmenta nije završena? Hoće li se to najmenadžer desetljeća vratiti, ili će se pridružiti Arsli?