montypython wrote:Evo taj čovjek na skupštini je rekao kako jeste, napokon, nećemo nigdje dospjeti gurajući glavu u pijesak. Možda smo otišli predaleko od teme, počeli smo sa planom BHT koji je po meni katastrofalan. Dovoljan je samo onaj podatak o više od dvostrukoj dobiti u mtelu po zaposlenom u odnosu na BHT. To je podatak koji po meni kaže više nego tri toma enciklopedije. Lijepo piše na ulazu na portal Peščanik "Ako vam je dobro-onda ništa". Meni ovo sa planom BHT u sljedeće tri godine ne valja, kao ni sa ovom državom i ljudima koji je vode, ako nekom valja i zadovoljan je, onda ništa.
Ali ovdje imamo jedan mali problem. Konstatacija da je dobit po zaposlenom u 2015. godini bila veća u Mtelu nego u BHT stoji, ali ta je dobit bila 60% veća a ne više nego dvostruko. Naravno, upitno je da li će i u 2016. godini dobit u Mtelu imati takav položaj u odnosu na BHT.
Što se tiče planova, oni su vjerovatno namjerno konzervativno postavljeni da bi bili lako "prebacivi". Bolje ti je napraviti plan na 69 mio dobiti pa napraviti 80 mio, nego planom postaviti 90 mio, a napraviti 87 mio. U prvom slučaju si manje zaradio a prebacio plan, a u drugom slučaju si više zaradio a podbacio... Mislim da treba sačekati podatke za 2016. godinu za BHT, Mtel i Eronet pa ćemo možda realnije sagledati poziciju samog BHT...