Vlada FBiH

Shahab

Re: Vlada FBiH

Post by Shahab »

montypython wrote:Slažem se sa mišljenjem g Durakovića uglavnom ali ne mogu da ne primjetim da on još ima neke iluzije oko tzv "ljevice". Kaže npr da se ponaša "nezrelo" i da ga je razočarala jer slabo kapitalizira gafove onih na vlasti kao i da se nisu ujedinili. Preblaga je riječ po meni nezrelo. Nezrelo je kad nešto radiš u neznanju najčešće i na svoju štetu. Ovi sad.međutim ništa ne rade na svoju štetu. Takođe opozicija ništa drugo i ne radi nego kapitalizira gafove pozicije ali to nije dovoljno jer kad je na vlasti radi to isto ili gore. Što se tiče tzv ujedinjenja ljevice to je najveći mit i mislim čak i najopasniji. Zato jer ljevice nema. Ima samo stranaka koje osvajaju dobar dio glasova na nostalgiji građana pa potenciraju svoje crvenilo iako bi pravi crveni njih strijeljali uz prvi zid zbog kriminala i veleizdaje. Sadašnja ljevica a prije svega SDP nije ništa manje lopovska od npr SDA. Zato je i "ujedinjenje ljevice" besmislica. Ujedinjenje lopova i budžetskih uhljeba s drugim takvima. Zato je takva priča i opasna. Stvara se iluzija da bi oni ujedinjeni nešto promijenili i da ne treba neki treći put i neko novi, a treba. Imali smo mi Zlatka i Nikšića i Komšića i Damira Hadžića i ujedinjene i na vlasti, pa ne vidim kakvog je to dobra nama donijelo, njima znam da jeste.
Sve dobri postovi a ovaj je vrhunski. Mi na izborima jednu zabludu zamjenimo drugom zabludom. Sada se reciklira priča o "ljevici" a svi znamo motive i kapacitete ljudi koji se nalaze u sdp-u i df-u. Na nivou ideja dogmatska svijest a lični motivi koji su u konačnici presudni dominangno su koruptivni i nepotistički.
slavuj

Post by slavuj »

BIH
Kćerka Fadila Novalića dala otkaz u FIA-i

Bravo za obitelj Novalić!Samo neka nastave.Valjda će se i babo ugledati na čerku.Konačno ima priliku da uradi nešto u korist ovog naroda,naravno uspješno hvatanje FDS u slobodnom padu,nije dovoljno!Treba slijediti čerku!
ada

Post by ada »

Kada li će odlučiti da uhvati Sosor u slobodnom padu?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

S obzirom da je Damir Hadžić u prdekani, možda Sosor i ne bude hvatan u slobodnom padu...
Sabur2

Post by Sabur2 »

Shahab wrote:
montypython wrote:Slažem se sa mišljenjem g Durakovića uglavnom ali ne mogu da ne primjetim da on još ima neke iluzije oko tzv "ljevice". Kaže npr da se ponaša "nezrelo" i da ga je razočarala jer slabo kapitalizira gafove onih na vlasti kao i da se nisu ujedinili. Preblaga je riječ po meni nezrelo. Nezrelo je kad nešto radiš u neznanju najčešće i na svoju štetu. Ovi sad.međutim ništa ne rade na svoju štetu. Takođe opozicija ništa drugo i ne radi nego kapitalizira gafove pozicije ali to nije dovoljno jer kad je na vlasti radi to isto ili gore. Što se tiče tzv ujedinjenja ljevice to je najveći mit i mislim čak i najopasniji. Zato jer ljevice nema. Ima samo stranaka koje osvajaju dobar dio glasova na nostalgiji građana pa potenciraju svoje crvenilo iako bi pravi crveni njih strijeljali uz prvi zid zbog kriminala i veleizdaje. Sadašnja ljevica a prije svega SDP nije ništa manje lopovska od npr SDA. Zato je i "ujedinjenje ljevice" besmislica. Ujedinjenje lopova i budžetskih uhljeba s drugim takvima. Zato je takva priča i opasna. Stvara se iluzija da bi oni ujedinjeni nešto promijenili i da ne treba neki treći put i neko novi, a treba. Imali smo mi Zlatka i Nikšića i Komšića i Damira Hadžića i ujedinjene i na vlasti, pa ne vidim kakvog je to dobra nama donijelo, njima znam da jeste.
Sve dobri postovi a ovaj je vrhunski. Mi na izborima jednu zabludu zamjenimo drugom zabludom. Sada se reciklira priča o "ljevici" a svi znamo motive i kapacitete ljudi koji se nalaze u sdp-u i df-u. Na nivou ideja dogmatska svijest a lični motivi koji su u konačnici presudni dominangno su koruptivni i nepotistički.
jedino rješenje je stalna smjena na vlasti. Uvijek glasati protiv vlasti. Tako bi nakon par ciklusa oni koji raspolazu pozicijama poceli paziti da ne padnu za 4 godine u ruke istraznih agencija, pa bi smanjili apetite, a istovremeno pokusali da ipak osvoje jos jedan mandat.
Ovo garantovano mjesto u vlasti za HDZ i SDA vidimo do čega je dovelo - privatizacije drzave, ili bolje reci tranzicije ka feudalizmu.
Sabur2

Post by Sabur2 »

slavuj wrote:BIH
Kćerka Fadila Novalića dala otkaz u FIA-i

Bravo za obitelj Novalić!Samo neka nastave.Valjda će se i babo ugledati na čerku.Konačno ima priliku da uradi nešto u korist ovog naroda,naravno uspješno hvatanje FDS u slobodnom padu,nije dovoljno!Treba slijediti čerku!
Pohvalan potez mlade dame koja je ipak pokazala da ima osjecaj za moral. Nebitno sto je izazvan medijskim napisima. Mogla je i ostati i nista se ne bi desilo ni njoj ni babuki.
panzer

Post by panzer »

http://www.klix.ba/biznis/finansije/nov ... /161201098

Hajde da i to vidimo. Hajde da vidimo hoće li rudnici,bolnice,javne ustanove i sve što spada pod državu na vrijeme plaćati svoje obaveze.

Ili se možda ovaj zakon na njih ne odnosi?
Sabur2

Post by Sabur2 »

Pa ostavili su mogucnost da odgoda bude do 360 dana ako se tako ugovori. Onaj ko nece tako, nece dobiti ugovor. Ne znam u čemu je tu ubrzanje kretanja novca kad se i sada ugovorom rjesavaju rokovi placanja 90 ili 180 dana.
ada

Post by ada »

Svakako da je miralan ovaj otkaz premijerove kćerke ,ali Jelkina to ne pomišlja učiniti,niti bi ikada učinila,niti Lijanovićeva niti sličnih.
Ova djevojka je veoma obrazovana,nije završila akšam školu,nego naprotiv,završila je visoke škole u zemlji i inozemstvu kada babo nije bio premijer.
panzer

Post by panzer »

Sve to stoji ali koja je onda svrha zapošljavanja u , za državu "strateški vrlo bitan" sektor boniteta AFIPa(šta onda rade LRC,Bonline,Bisnode i ostali). Mogla je u bilo koju privatnu firmu na bolju poziciju ako već neće u onu koju joj ima otac.

A za ove ostalospomenute da ne komentarišemo. Uspješna kapitalizacija "mira u kući".
Post Reply