Fabrika duhana Sarajevo

Sitna buranija

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by Sitna buranija »

beavis wrote:Ja ne znam koji je slavujev problem ali on definitivno ima problem. Očigledno je da ne prihvata ničije mišljenje osim svoga i onda se pita zašto neće niko da sa njim polemiše. Ako imam drugačije mišljenje to ne znači da sam kriminalac nego valjda učesnik u raspravi. Ko je u pravu u svoj ovoj raspravi pokazat će vrijeme.
Slavujev problem je kriminal koji je očit, a prolazi nekažnjeno, a tvoj problem je što ne prepoznaješ taj kriminal u svemu ovome i ne vidiš nikakav problem u svemu, nego nam pričaš i ponavljaš ono što upravo ti manipulatori sa berze žele da mi svi povjerujemo... A koliko ja pratim ovaj forum, dosta toga što je Slavuj rekao se ispostavilo tačnim.

P.S. Ako se ja osjećam oštećenim i pokradenim po nekom pitanju imam pravo to misliti i reći, ali je smiješno da me neko ubjeđuje da nisam oštećen i pokraden...
savjetnik

Post by savjetnik »

"Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda.
Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."
Meša Selimović
slavuj

Post by slavuj »

"A kako saznajemo,kompanija BAT već je dala ponudu za preostale dionice.Finalizacija kompletne transankcije preuzimanja duhanskog dijela poslovanja FDS od BAT-a očekuje se sredinom sljedeće godine i to isključivi zbog kompliciranosti propisane procedure."
Ovo je citat iz novine ,nije ni važno koje jer su sada potpuno iste,iz teksta pod naslovom "British American Tobacco" i definitivno dolazi u BiH".
Godinu dana je ostavljeno velikom investitoru CID-u da rasproda i razdjeli sve ovo što nije duhanski biznis a u ostalom,nije ni plačeno ovom cijenom,ni Vladi,ni malim dioničarima!A pare će svakako uzeti oni što su ovo sve organizirali!Valja naplatiti i platiti sve što je vrlo susretljiva država,oličena u ovom inženjeru iz dobre firme istjeranom,učinila za uspješno dovođenje renomiranog investitora u Sarajevo!Istina,on još nije ni krenuo,a kad će ne znamo!Jer kompanija BAT već je dala ponudu za preostale dionice,bez obzira što ni ove Vladine nije kupila,kako piše u gornjem citatu!
Vjerujem da će za sve što se bude prodavalo u mandatu pobjednika ovih izbora,naći isti ili sličan model.Zašto da koriste uhodane i već ofucane metode.Ovo je ipak nešto novo!Pa tek prije tri godine ovdje je izvedena pokazna vježba!Istina ni do danas nadležni organi nisu donijeli nikakvu ocjenu vješbe,ali ima vremena.!Vjerovatno čekaju da se ponovi još nekoliko puta!
panzer

Post by panzer »

Ništa. Sad sam ubijeđen da su nepošteni pa ću nastojati da danas prodam ovo što imam. Ako bude po 76 KM biću zadovoljan.
slavuj

Post by slavuj »

Nije ovo nikakav novi podatak,sve je od početka kriminalna rabota.I naravno,nije razlog da se prodaju dionice neposredno pred tender!Kupovina je izuzetno povoljna i realizatori neće nipošto propustiti da opljačkaju i male dioniočare,a ne samo Vladu.Tender će sigurno biti objavljen.jer aukcija se jednostavno ne može poništiti!Ali će ta faza u kojoj je sve u rukama velikog meštra iz Beča,vjerovatno trajati poprilično!Zbog komplikovane procedure,kaže ova novina!A zapravo zbog izvlačenja svega što nije duhanski biznis u korist realizatora,uključujući i ovog novog člana pelješke skupine,Provalića!
A ako izdaš jutros prodajni nalog,onda će i mene neđto zapasti.Jer ja imam kupovni !I pet km razlike je solidna zarada!
panzer

Post by panzer »

Nevjerujem ja njima ništa. Bolje i sad prodati nego čekati hoće li se šta desiti kasnije,kakva je bankarska i pravna mafija u pitanju ko zna hoće li uopšte raspisati tender. A ne znam zašto rizikuješ to sa kupovinom kad će cijena pasti za koju sedmicu.
slavuj

Post by slavuj »

Nemam nikakvih sumnji u to da će tender biti raspisan!Pa vidiš da aktualna vlast ne dozvoljava čak ni skupštinsku raspravu,mada se radi o najvećoj poslijeratnoj pljački!I opći je muk o tome!Možeš samo zamisliti koliko to košta!I koliko je koštalo sve ovo što je prdhodilo,i sada da odustanu!Pa nisu ludi!Vjerujem da su neki od njih u ovo ukalkulisali i advokatske troškove,i eventualno duže odsustvo od kuće,ali odustajanja nema!
A veliki privrednik iz dobre firme istjeran,jedva ih je eto doveo!Skupljao ih od Bistrika,do Beča!
panzer

Post by panzer »

Koliko ja znam, sve je odobreno na vladi i u parlamentu tako bi neke vanredne sjednice radi onoga što su upravo oni u parlamentu odobrili bilo besmisleno. Pogotovo što bi od toga pravili cirkus par sedmica prije nekakvih izbora.

A imajući u vidu da nema više nikakvih trzavica u javnosti odnosno da nema reakcije na ove nove vlasnike spreman sam ponuditi i po 75 KM samo da se riješim ovih dionica.
insider

Post by insider »

Panzer se malo zeza, ne?
insider

Post by insider »

CID Adriatic Investments GmbH WIEN, AUT 39.9058 VLASNIČKI
Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 8.0803 SKRBNIČKI
PROVECTUS ULAGANJA d.o.o. ZAGREB, HRV 5.1093 VLASNIČKI
ZIF HERBOS FOND d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1.7236 VLASNIČKI
UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1.5962 SKRBNIČKI