Fabrika duhana Sarajevo
-
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Pa naravno da je FDS imao lovu za to. Pa i sada imaju nekih 50-60 mio što oročenih, što na transakcijskim računima. Mada, meni je to tada ličilo na pokušaj neprijateljskog preuzimanja, jer je NO Unisa dao negativno mišljenje na ponudu, a predstavnik FDS u NO isto nije potpisao. A onda je IKT uz pomoć jedne od Mujinih firmi kupio dionice Unisa od FDS i na tome je FDS čak i zaradila pare. A gdje su te pare dalje završile, trebali bi neki drugi organi istražiti.
Bat nije naso posrednika vec je posrednik nasao njega s ponudom.zato nema nacina promjene kupovine nema poziva u bitnim svjetskim glasilima i nema ugovora da ce proizvodnja i radnici ostat.jedino to moze biti razlog da se ovko po svaku cijenu ovo zavrsi.nemoguce da jos neka kompanija ne bi bar iskazala mrvu interesovanja o prodaji dionica
TDR je 2010 proizveo 13 mia cigareta, ali posljednja objavljena proizvodnja iznosila 7,5mia cigareta, što već uklučuje rast prodaje, koju je postigao BAT (znaći, da je bila proizvodnja/prodaja u trenutku prodaje čak niža).one wrote:Godisnji kapacitet tdr je 25 milijardi cigareta a prizvode oko pola kapaciteta tj 12 milijardi.fds je prije 3 g. proizvodio nesto vise od 4 milijarde cak se pokuso dogovor da jos 1.5 milijardi rade za tdr.mozda za 4 g budu stancali za obje.
na FDSovoj stranici piše, da je maksimum proizvodnje (ali čini mi se da više nego 3 godine unazad) značio 4 mia, kao što ti kažeš. ali nigdje ne uspijem naći, koliko proizvode sada. pored toga nije moguče prosto preračunati iz tona prerađenog/prodatog tobaka kojeg ponegdje spominje FDS, jer oni pored cigareta prodaju i dosta rezanog duvana.
Baš tako!Posrednik je našao BAT-a i proda će mu duhanski biznis ,vjerovatno kao odvojeno društvo!Naravno bez svih plasmana ,bez oročenja,obaveznica.kredita i pozajmica drugim pravnim i povezanim licima,učešća u kapitalu mnogobrojnih društava,itd,itd!Sve će to ostati ovima.Nešto će sigurno dobiti i ovi šo su olako prešli preko tvrdnje iz FDS da nema neraspoređene dobiti,niti drugih vrijednih plasmana.I to je zapravo največa pljačka u svemu ovome!Prosto je nevjerovatno da su svi na to pristali.Kolikoi je samo koštalo to,kupovina svih koji su mogli tražiti te pare!
Ta kriminalna družina imati će šta izvlačiti i rasprodavati nekoliko godina.Ja jednostavno ne mogu nikako shvatiti da će ova,najveća poratna pljačka ,proći tek tako!
Ta kriminalna družina imati će šta izvlačiti i rasprodavati nekoliko godina.Ja jednostavno ne mogu nikako shvatiti da će ova,najveća poratna pljačka ,proći tek tako!
Znači opet su unaprijed lopovi.
Po meni, ne mora značiti da jesu. Ipak, za svaki slučaj spreman sam dati punomoć za narednu skupštinu nekome ko može otići kako bi se pokazalo odnosno na prvom predstavljanju vidjelo da ima ostalih dioničara tj nakon tendera.
Po meni, ne mora značiti da jesu. Ipak, za svaki slučaj spreman sam dati punomoć za narednu skupštinu nekome ko može otići kako bi se pokazalo odnosno na prvom predstavljanju vidjelo da ima ostalih dioničara tj nakon tendera.
Oni su O N L I N E lopopvi!To se može vidjeti svakodnevno kroz transakcije šupljim dioinicama i dionicama investicijskih fondova koji su pod njihovom kontrolom.Evo jedan aktualan primjer,koji je zapravo početak hadenizacije Solane Tuzla.
Oni su 03.03. 2016 god prodali 32.338 dionica SOLT u vlasništvu ZIF Bonus,koji kontroliše FDS,po cijeni od 23,50,što je za 17% niže od cijene po kojoj su 03.12.2015. prodali dionice nekog njihovog.Kupci ovih dionica na sniženju su dva fonda pod njihovom kontrolom.Sve su to pripremili za ovog koji je za njihov račun kupio onaj većinski paket dionica Zif BIG!A takvih primjera je svaki dan!Zar stvarno nema niko ,izvan njih,da to vidi !Evo,čak i ovdje,na ovom forumu,to ne primjetite!
Oni su 03.03. 2016 god prodali 32.338 dionica SOLT u vlasništvu ZIF Bonus,koji kontroliše FDS,po cijeni od 23,50,što je za 17% niže od cijene po kojoj su 03.12.2015. prodali dionice nekog njihovog.Kupci ovih dionica na sniženju su dva fonda pod njihovom kontrolom.Sve su to pripremili za ovog koji je za njihov račun kupio onaj većinski paket dionica Zif BIG!A takvih primjera je svaki dan!Zar stvarno nema niko ,izvan njih,da to vidi !Evo,čak i ovdje,na ovom forumu,to ne primjetite!
Ja mislim da govorimo o austrijancima. Pretpostavljam da se i dalje smatra da su oni paravan.
Pošto se nešto vrti na Univerzaprometu, pitanje je da li kojim slučajem FDS pokušava da dođe do 95% kako bi mogao preuzeti sve dionice?
Prodaja fds je obavljena toliko transparetno da joj niko nemoze naci gresku-izjava fadila novalica.
Naravno i još gomilu laži!Najistaknutija tvrdnja o tome kako nisu mogli na skupštini donijeti odluku o izdvajanju hotela u Srebrenici,jer su vlasnici manjinskog dijela!one wrote:Prodaja fds je obavljena toliko transparetno da joj niko nemoze naci gresku-izjava fadila novalica.
Iz zapisnika sa skupština može se vidjeti da skupštinama nije nikada prisustvivalo više od 85 % dionica,i pored stotina krivotvorenih punomoći u kancelariji sekretara društva!I pored toga što se ozbiljno trudio,direktor nije nikada uspuio kupiti sve male dioničare"!Vlada je uvijek sa malim dioničarima imala večinu!I mogla je uvijek donijeti bilo kakvu odluku!Ja sam im pismeno ponudio da predlože raspodjelu dividende u iznosu koji dozvoljava bilans društva i mali dioničari će je sigurno izglasati!Naravno da nisu pristali,trebalo je te pare ostaviti gospodinu Cidu,pa potom podijeliti u raji!Iz istog razloga nisu nikada na skupštinu izašli sa prijedlogom o izdvajanju hotela u Srebrenici,o čemu premijer onako bestidno laže!Ponavljam,laže!Ja jednostavno ne mogu dozvoliti da mi čovjek laže u lice a da mu to ne kažem!
A njega baš briga!Oni koji su ga tamo doveli očito su zadovoljni njegovim radom.Naravno,sve dok dobijaju svoj dio!
Nadam se da će nakon izbora objaviti sve donacije!