Fabrika duhana Sarajevo

407

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by 407 »

mendo wrote:gledaj, ja sam ti napisao na osnovu vlastiti iskustava i još šta su mi drugi rekli, a sad me boli q šta dalje pišeš
Ne znam što se sekiraš? :D Pošto vidim da nisi iz BIH, shvati ovo kao dobronamjerne sugestije. Možda su ti stvarno ti drugi rekli da je komplikovano, pa onda na sebe te komplikovane dionice kupili. ;)
slavuj

Post by slavuj »

Danas je polovica uposlenika kupca Vladinog paketa dionica bila u posjeti fabrici duhana Sarajevo!Gosta su direktor i saradnici proveli kroz pogone fabrike!Ne zna se gdje su otišli poslije obilaska proizvodnje .Ne zna se ni da li je premijer iskoristio priliku da se sretne sa tim poznatim biznismenom!
panzer

Post by panzer »

Ne znam zasto si skeptican po pitanju novog vlasnika. Pa ljudi su nas ovdje dugo ubjedjivali da dolazi pravo vrijeme i dobar kupac za firmu pa prema tome ne trebamo se brinuti. Doduse, sad se okrenula prica pa se sad savjetuje prodaja.
one

Post by one »

Ja sam odlucio necu svoje dinice prodavat na prestojecem tenderu.nominalna vrijednos dionice same fabrike je 100 km i sad kad je preuzme takva kompanija poput bata nevidim sto bi u sljedecu godinu dana cijena mogla biti niza nego na tenderu.iako ce cid vjerojatno prodati po toj cijeni batu a sebe podmiritii iz drugih stvari ,ipak dodatno imam neki udio i u tome za sada
slavuj

Post by slavuj »

Ma nisam ja skeptičan u pogledu konačnog vlasnika.Cijena je takva da Fabriku uopće nije teško preprodati!
Ali ne volim kad odjednom svi učesnici,na čelu sa premijerom,bezprizorno lažu o kupcu.Znaju do detalja kako su ovo prodali i kome i opet lažu!Bolje bi bilo da su rekli,kao premijer kada je vidio da se provalio,ne zanima nas ko je kupac.
I u svemu najviše plaše baš te laži!A hadenizacija,kao metod preuzimanja ,se samo ponavlja!A ja sam ,ponavljam to po ko zna koji put,kada su me pitali zašto im se suprostavljam,učesnicima hadenizacije rekao:Eto vam Bosnalijek,neću o njemu više ni riječi,ali vi tu nećete stati.Instalirati će te ovaj način preuzimanja na SASE.I na žalost ,već na IKB Zenica sam se u to uvjerio.I isti oni poluinteligentni tipovi odradili su i FDS,a sada će i Solanu.ako im tada berza bude dostupna.Tada ih je pokrivao tandem Sarajlić-Hadžić ,a sada Sarajlić i koalicioni partneri!Samo je Blekića zamjenio Bunjo,a Dino je postao glavni operativac!I najteži faktor tržišta vrijednosnih papira je tu da ocijeni kako nema ništa neregularno.Pa ako može lagati premijer,zašto ne bi mogao i direktor berze!
panzer

Post by panzer »

Prava desavanja tek pocinju i steta je napustiti predstavu. A fadil je prolaznik. On ode dalje. I bolje je sto ode
one

Post by one »

Godisnji kapacitet tdr je 25 milijardi cigareta a prizvode oko pola kapaciteta tj 12 milijardi.fds je prije 3 g. proizvodio nesto vise od 4 milijarde cak se pokuso dogovor da jos 1.5 milijardi rade za tdr.mozda za 4 g budu stancali za obje.
one

Post by one »

Netreba jos nesto nikako zaboravit.prije par mjeseci fds je raspisao tender za preuzimanje i kupovinu unisovih dionica.znaci postojale su pare za to.da bi kad se dojavilo da je prodaja fds gotova stvar naglo doslo do zaokreta i prodane su dionice unisa i to vanberzanski da bih tih 10 m moglo ispariti.
slavuj

Post by slavuj »

To je dobro zapažanje.Morao je imati novac za sve dionice UNIS.a.Onda je dogovorio sa sljedećim dioničarem da se ne javi na tender,prodao mu dionice u vlasništvu FDS za 11 miliona,da bi na sva usta lagao da tih para nema.I onaj petljanac iz Gradačca je morao znati za te pare a i on ga je podržavao u tim lažima.Angažovali su nekoliko medija da se suprostave mom upozorenju po medijima da te pare postoje!I svi su prešli preko toga!Čak i finansijska policija šuti!Pare Vlade i dioničara su upotrijebljene za kupovinu dionica Vlade ili su rastaljene između učesnika pljačke!
Tužilaštvu je sugerisano da zvanično zatraži vlasničku strukturu i novčane transakcije prema tom velikom investitoru iz Beča!
Baš me zanima hoće li iko išta uraditi na tome!
one

Post by one »

Moj prijedlog je ako je jos neko zainteresovan da sr na eailove neloliko glavnih faca bata (mogu se naci na netu) posalju infoacije o imovini fds i ostalome i traze informacije povratne.ja cu to uraditi ali je drugaciji dojam kad se javi samo jedan dionicar a drugaciji ako njih 5,6 pa i deset pokaze interesovanje.ni batovcima nece biti svejedno.
Ovako izgleda da je samo grupa pokupila lovu fds uz to planira i imovinu i da bi zamela trag nasla posrednika koji je naso kupca za proizvodnju ispod cijene samo da se to zavrsi
Post Reply