ZIF-ovi

mendo

Re: ZIF-ovi

Post by mendo »

očekujem, da će biti sad još puno lošije nego pod prošlim vlasnicima!
montypython

Post by montypython »

mendo wrote:očekujem, da će biti sad još puno lošije nego pod prošlim vlasnicima!
Pa nema se baš prostora za puno lošije. Pod ovima do sada cijena dionice je spala sa 28 na 2,5 dividenda nikad nije podjeljena, iako je to jedini smisao postojanja fonda, dividenda od firmi iz portfelja je uredno proslijeđivana DUFu, svake godine. Za biti puno gori od toga trebalo bi biti vrlo inventivan. Doduše ne može se isključiti da i ovi ne počnu kupovati Elektrobosnu po 200 ili Hidrogradnju po 10. BTW šta bi sa onim tvrdnjama od prije par dana da će trgovina po 6,5 formirati tu cijenu i na berzi? Evo danas neko nudio na prodaju po 2,5 kao da ništa nije bilo.
mendo

Post by mendo »

pa na taj drugi dio sam mislio - da će prodati sve šte je dobro/likvidno i utrpati novac u svoje šuplje dionice..
leon

Post by leon »

Sberbank BH stekao 22,5% dionica ZIF BIG Investiciona grupa

Alberine je na ovom poslu dobro profitirao budući da je paket dionica kupio za 6.008.232,47 KM, odnosno po srednjem kursu od 2,5 KM po dionici, što znači da je na kupoprodaji zaradio više od 9,6 miliona KM.

Sberbank BH je sada najveći dioničar ZIF BIG Investiciona gr., Raiffeisen bank d.d. BiH posjeduje 18,7 posto, Salink Limited sa Kipra 8,55, itd.

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... iona+grupa
407

Post by 407 »

leon wrote:
Sberbank BH stekao 22,5% dionica ZIF BIG Investiciona grupa

Alberine je na ovom poslu dobro profitirao budući da je paket dionica kupio za 6.008.232,47 KM, odnosno po srednjem kursu od 2,5 KM po dionici, što znači da je na kupoprodaji zaradio više od 9,6 miliona KM.

Sberbank BH je sada najveći dioničar ZIF BIG Investiciona gr., Raiffeisen bank d.d. BiH posjeduje 18,7 posto, Salink Limited sa Kipra 8,55, itd.

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... iona+grupa
Ko kod nas radi ko novinar ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mendo

Post by mendo »

samo paravan za M.S. ...ta banka
407

Post by 407 »

mendo wrote:samo paravan za M.S. ...ta banka
Mora da si i ti sanjao ružne snove :lol: .
Ako vam je mrsko čitati novine (zakonska obaveza je da se tu mora objaviti kupac), onda se pretplatite na prave portale koji prenose te objave, a ako vam je ovo usput pa ne želite da trošite pare na pretplatu... E onda jal pitaš, jal širiš dezinformacije od kojih imaš koristi...
panzer

Post by panzer »

Ako znaš ko je iza skrbnika,možeš nam i napisati.
slavuj

Post by slavuj »

Čekao sam da to neko objavi,a pošto nije evo ja ću!
Uskoro počinje hadenizacija Solane i Sarajevo osiguranja!
Kupac dionica ZIF BIG je Vispak!
A vlasnik već ima dosta Solane.NO Solane je u cjelosti pod kontrolom Selimovića,izmedju ostalih ,i preko Edine Dizdar ,koja će ostati upamčena kao žena koja je nanijela najviše štete ovoj zamlji,otprilkiko isto onoliko koliko u Hasan A.P. Čelam iz muškog roda!
Tu je i SOSOR u kome E.Dizdar ima još i pojačanje iz Banje Luke!
Kada se tome dodaju aspiracije gospodara tržišta vrijednosnih papira prema portfoliju BIG-a,može se bar naslutiti šta nas čeka!
A ja sam direktoru dvorske brokerske kuće baš na skupštini Solane,nakon što je smijenio jedinog predstavnika malih dioničara,rekao da prenese:Ja ću se braniti!
E bujrum sad o teoriji zavjere!
panzer

Post by panzer »

Šta misliš ima li AS veću nezavisnost da odluči po svojoj volji umjesto da igra po Selimovićevim pravilima?
Post Reply