Fabrika duhana Sarajevo

proleter

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by proleter »

Ovo ponavljam iako je iz onog članka, jer je ovo klasika, obrazac po kojem radi mafija koja je uništila SASE, male dioničare a naročito male dioničare tkz. investicionih fondova (udruženi zločinački poduhvat) :

Na taj način stvoreni su preduslovi za rasprodaju portfolija ZIF Mi Group, radi izvlačenja novca za potrebe ove družine! Likvidne dionice fonda su prodavane a za dobijeni novac kupovane su najčešće bezvrijedne dionice u vlasništvu Selimovića! Tako su oni dolazili do potrebne gotovine, koja je, između ostalog, korištena kasnije i za kupovinu dionica FDS po fiksnoj cijeni, naravno uz doplatu iz keša nepoznatog porijekla. Za kupovinu dionica trebalo je naći i prodavca – otkriva naš izvor.

Prvi veći prodavac je baš ZIF MI Group. Tako novoustrojeni NO i direktor DUF-a izdaju nalog 10. februara 2016. godine za prodaju 26.665 dionica FDS iz portfolija MI – group po cijeni od 50.04 KM, mada je 29. januara 600 dionica promijenilo vlasnika po cijeni od 51.01 KM.

- Šteta za fond ukupno više od 900.000 KM, a ista tolika zarada za novog vlasnika, družinu iz NO DUF MI Group invest, koja je izdala nalog za prodaju dionica u vlasništvu dioničara fonda, svojoj firmi koja se krije iza skrbništva jedne banke! To je bilo prvih više od 2% dionica FDS prikupljeni manipulacijom tržištem kapitala i kupovinom na osnovu povlaštenih informacija
Sabur2

Post by Sabur2 »

mendo wrote:hvala, ali to sam već sam vidjeo. ali nemam pojma kako pretvoriti tone u komade... :-)
16-20 grama duhana je kutija cigara, ako se dobro sjećam. Znaći po jednom "šiljku" 0,8-1,0 g.
panzer

Post by panzer »

I meni je to logičnije od onog sa wikipedije koji kažu da je prosjek oko 0,4 grama jer oni uzimaju sve vrste cigareta u prosjek a FDS je uglavnom pravio klasični oblik eventualno da je koja serija marke DIVA sa slim standardom . Ne znam da li to više i proizvode.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-bih- ... /160927057

Jeste da je u predizborne svrhe (trebali su i ranije ovo uraditi i jahati već 10 dana na ovome) ali možda i bude kakve fajde od ovoga, ako ništa da se malo Fadil prepadne jer već uveliko je počeo rušiti cijene SOSOR-a, BSNL, a sada i Telekoma...
mendo

Post by mendo »

gdje/kako je počeo rušiti cijene Telekoma?
mendo

Post by mendo »

a zašto/kako to, da je Drago Vrbić već bivši direktor agencije za priv?
mendo

Post by mendo »

panzer wrote:Pokušaj pohvatati u tonama:

http://www.apf.com.ba/doc/Initial_Infor ... FDS_v6.pdf

jedino tako objavljuju podatke.
sad pročitaoh cjeli - stvarno katastrofa slide 12 gdje piše: U planiranom periodu očekuje se pad prodaje cigareta - stvarno su se trudili, da smanje očekivanja/interese potencijalnih kupaca pa s time i cijenu! :evil:
koji normalan prodavac bi to stavio u prospekt?! :shock:
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

mendo wrote:gdje/kako je počeo rušiti cijene Telekoma?
Pa ako najaviš da ćeš zadužiti firmu da pravi brze ceste koje uglavnom ne donose nikakve prihode a istovremeno ta firma uopšte nije registrovana za tu djelatnost, dok u toj istoj firmi nisi jedini vlasnik iako najavljuješ korištenje njenih sredstava za isključivo svoje potrebe (iako možeš iz dobiti isplatiti dividendu koju onda možeš koristiti za šta ti hoćeš a ostali dioničari svoju za šta oni hoće), kakvu poruku šalješ potencijalnim ulagačima? Da ćeš profitabilan biznis koristiti da iz njega muzeš da bi ulagao u nešto neprofitabilno i da bi preko toga rješavao neka socijalna, društvena i ina druga pitanja i probleme?

E ne radi on to namjerno nego s ciljem koji se ogleda u obaranju cijene dionice...
mendo

Post by mendo »

sad pročitaoh o čemu pišeš - stvarno katastrofa. ali za Eronet ne vjerum, da će jim to proći zbog Njemaca. Jedino ako i sa njima ne sklope ugovor u stilu FDS, pa izdvoje i prodaju jim samo osnovnu djelatnost...
mendo

Post by mendo »

ali mislim da treba biti Deutsche Telekom (vlasnik HT Zagreb) vrlo oprezan zbog takvih stvari in mislim, da se ne bi upuštali u to, jer su imali u prošlosti već velike probleme zbog korupcije i plaćali ogromne kazne/nagodbe američkome pravosuđu
recimo zbog načina privatizacije Crnogorskog telekoma, a čini mi se, da je bilo još i drugih slučajeva
Post Reply