Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Tu si u pravu za pretpostavke naravno...I jos ovo pa odoh spavat....mi to ovdje nazalost nemamo...ali...ni jedan analitixar sam od sebe ne moze biti "tacan"...dobro bi bilo da imamo te vrste usluga...pa i suportostvakjenih... ali argumentiranih analiza...
Ja sam uvijek za kredibilne argumente. Nakon ovakve dobre rasprave ću sigurno bolje spavati.
laku noc drustvo...sve najbolje...kad imadnem vremena opet malo "uletim"...pozz
-
I ja sam isto čuobeavis wrote:@realan benchmarci su bitni i za predpostavke/assumptions pogotovo ukoliko želiš napraviti odredjene preinake u kompaniji a kako znamo pretpostavke utiču jako na krajnji rezultat.
@sitna buranija iz mog dosadašnjeg iskustva u BiH nije sve tako crno i nelogično. Ima i u BiH i poštenih, vrijednih i stručnih ljudi. Ali kod nas je najlakše paušalno opaliti po svima pa ko se opere, opere. Ja sam protiv toga. Ne mogu biti svi kriminalci i lopovi koji znaju raditi pa i zaraditi. Od takvih ljudi trebamo učiti i pokušati opetovati to što oni rade. Tada će nam svima biti puno bolje.
Činjenica je da, ono što slavuj ovdje piše čitavo vrijeme, da sarajevskom berzom vladaju opskurni tipovi, kriminalci koji su svašta u stanju uraditi i da im to prolazi kod svake vlasti. Eh sad, je li to tako zbog tog poštenja i stručnosti naših ljudi, prije svih tužilaca, istražnih organa, sudija i političara, ili zbog njihovog nepoštenja ili nestručnosti, dalo bi se polemisati. Ali šta god je u pitanju, nije dobro ni za mene niti za bilo koga drugog ovdje, osim ovih naprijed navedenih.
A da poštenih ljudi ima, pa u svakom žitu ima kukolja, a i obratno. Ali na žalost, kod nas su takvi ljudi na marginama ili jednostavno nisu ni bitni ni važni. A bitni i važni i "uspješni" su uglavnom ovi drugi...
LP
-
Pa i tada je bila manipulacija cijenom. Tada su FDS kupovali dio onih koji i danas mešetare s tom dionicom. Samo što je sada došlo do onog trenutka kada se ide u definitivnu realizaciju planiranog, pa se sada sve to ubrzalo nekoliko puta, a i uključili su se neki novi igrači (ekipa se pojačala). A "sitna buranija" ne kupuje jer se ovdje godinama dešava da "ovce budu ošišane" a za to niko ne odgovara. I upravo ti mešetari čine sve da otjeraju svakog ozbiljnog odavde (jer niko ozbiljan se neće zajebavati sa seoskim varalicama) kako bi tržište bilo nelikvidno i kako bi oni mogli za sitnu lovu pokupovati sve što valja, a onda na tome zaraditi bogatstvo.
P.S. Kupovao sam i ja FDS po 40, po 42, po 50 baš zato jer je cijena bila potcijenjena (naravno ne velike količine) tako da ću zaraditi i na 83,50. Ali, kao što rekoh, ovakvim ponašanjem vlade sam oštećen i kao dioničar i kao građanin…
Da se našalim malo ..kad je sitna buranija i zaradjivala ? Ti kupovao 2014, 2015 pa nam se sad malo (pre) registrovao da nam se požališ kako ćeš zaraditi malo li ti je 100% ..ma bjaaažiii..
P.S. Kupovao sam i ja FDS po 40, po 42, po 50 baš zato jer je cijena bila potcijenjena (naravno ne velike količine) tako da ću zaraditi i na 83,50. Ali, kao što rekoh, ovakvim ponašanjem vlade sam oštećen i kao dioničar i kao građanin…
Da se našalim malo ..kad je sitna buranija i zaradjivala ? Ti kupovao 2014, 2015 pa nam se sad malo (pre) registrovao da nam se požališ kako ćeš zaraditi malo li ti je 100% ..ma bjaaažiii..
To je na ovome forumu rekao Slucajni Prolaznik i radi se o potpunoj dezinformaciji.beavis wrote:Neko na ovom forumu je prije spomenuo da je Vlada unajmila E&Y za procjenu. Ali šta je E&Y, PwC, KPMG ili Deloitte za naše forumaše!
Niko od ovih kuca nije radio procjenu za vladu.
Inace drago mi je da forum ide naprijed. Uzivanje je citati neke postove.
Upravo mislim i da je svrha razmjena misljenja, informacija i ciscenja dezinformacija kao u ovom konkretnom slucaju.
-
Indy
U mom postu od 1.kolovoza sam napisao da su ljudi iz E&Y učestovali …i to i danas tvrdim ..niti volim lagati niti mislim da laž bilo kome pomaže ..obzirom da tvrdiš da je to dezinformacija , lijepo bih te zamolio da nam onda kažeš pravu informaciju ..ukoliko je imaš naravno …LP
U mom postu od 1.kolovoza sam napisao da su ljudi iz E&Y učestovali …i to i danas tvrdim ..niti volim lagati niti mislim da laž bilo kome pomaže ..obzirom da tvrdiš da je to dezinformacija , lijepo bih te zamolio da nam onda kažeš pravu informaciju ..ukoliko je imaš naravno …LP
Ljubaznošću urednika informativnog programa Federalne televizije,večeras na Dnevniku 2 biti će reagiranje na laži koje je iznio doktor o trošku dioničara.Tek toliko da čovjek vidi da su u laži kratke noge!Naravno,i da Nerasporedjena dobit još uvijek postoji,mada ju je on s jaranima dobrano rasuo po hercegovačkim,a boga mi i bosanskim vrletima.Nadajmo se da će joj tužilaštvo uspjeti bar djelimično ući u trag!
Bravo legendo...zaslužio si zlatnog ljiljana. Još da imaš neku političku snagu iza sebe, recimo normalnu opoziciju, srušio bi ovaj kriminal i pljačku.slavuj wrote:Ljubaznošću urednika informativnog programa Federalne televizije,večeras na Dnevniku 2 biti će reagiranje na laži koje je iznio doktor o trošku dioničara.Tek toliko da čovjek vidi da su u laži kratke noge!Naravno,i da Nerasporedjena dobit još uvijek postoji,mada ju je on s jaranima dobrano rasuo po hercegovačkim,a boga mi i bosanskim vrletima.Nadajmo se da će joj tužilaštvo uspjeti bar djelimično ući u trag!
Sad kad je tako dajte nam arbitra. Neka se oglasi revizorska kuca i neka da tacnu informaciju