Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

panzer

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by panzer »

je li aw broker u pitanju? Da li se zijo povukao ili je otišao u sjenu a ove ostale poslove odrađuje aw broker ili je aw stvarno (p)ostao onaj kojeg se sve pita?
savjetnik

Post by savjetnik »

Evo sam razgovarao sa jednim dobrim prijateljem i poznavaocem prilika na berzi.Kaže da se Zijo povukao sa tržišta prije 2 godine.Glavni igraći su brokeri Selimovića i to je ono što njemu nikako nije jasno odakle ovako mešetarenje jer kaže da Mujo kad je kupovao prije dionice na berzi dobro plaćao.Kaže da će ga pitati,ali koliko je njemu poznato Mujo je zatvorio svoju brokersku kuću ,a da sve poslove vezane za berzu vodi AW Broker.Kad kažu ide Mujo iz guzice mu vire ovi iz AW Brokera,tepaju mu šefeeee.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Sta kaze: "teorija zavjere"?
Nema tu nikakve teorije. Sve je ocigledno.
panzer

Post by panzer »

teško je povjerovati da se povukao jer je koliko znam još uvijek predsjednik NO a ima i značajan udio jer ako je azrin udio i njegov udio onda je berza njegova.
Ne znam kako bi se neko ko je imao apsolutnu kontrolu tokova nekoliko desetina miliona KM npr od FDS-a da se povuče. Možda više ne trguje a svakako znamo da je zatvorio brokeraj ali interesuje me njegova uloga.

što se tiče mujinih plaćanja dionica 2006., ostali su plaćali puno više tako da to nije mjerilo. i tada je mims plaćao najmanje.
slavuj

Post by slavuj »

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... nformacije

Evo kako se radi tamo gdje Regulator ne koristi poziciju samo u privatnom interesu članova!I sad neka opet neke budale počnu lamentirati nad ko bajagi izmišljenim teorijama zavjere.Samo za kriminalce sve ovo što se dešava na SASE nije kriminal!Naravno,tako misli i poneki tužilac!Na žalost!
Sabur2

Post by Sabur2 »

slavuj wrote:http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... nformacije

Evo kako se radi tamo gdje Regulator ne koristi poziciju samo u privatnom interesu članova!I sad neka opet neke budale počnu lamentirati nad ko bajagi izmišljenim teorijama zavjere.Samo za kriminalce sve ovo što se dešava na SASE nije kriminal!Naravno,tako misli i poneki tužilac!Na žalost!
Pa mi onda neko kže da Novalić nije napravio krivično djelo plasiranjem laži o gužvi za kupovinu SOSO po prvoj cijeni.
panzer

Post by panzer »

Kada čovjek ima dionice sa malim free floatom, onda ima veliki problem trgovanja po niskim cijenama.

Npr kod Europa dd uvijek se trgovalo na maloj cijeni odnosno na onoj koja nije imala ispravnu valuaciju poslovanja firme. Često se razmišlja, ma svakako se ne trguje i nema dividende pa onda da prodam kako bilo. I ta prodaja napravi problem svim ostalim. Ako se imalo ima namjere sačuvati svoj kapital onda se mora djelovati proaktivno. Pa makar se kupovalo i par dionica po višoj cijeni. Jer.....

Image

Sutra ti neko "zakuca na vrata" i kaže: daj te svoje dionice.....
panzer

Post by panzer »

Sarajevska pivara povećava gubitak. Ništa Oettinger.
slavuj

Post by slavuj »

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... a+Kotaciju

Rezultate poslovanja ovog emitenta na vrijeme je valorizovalo tržište vrijednosnih papira.Dionica SRPV od maja mjeseca je porasla za skoro deset puta!
Najteži poznavalac tržišta,direktor SASE DR Kurbegović,također je znao prepoznati uspjehe u poslovanju Sarajevske pivare pa je tu dionicu uvrstio na kotaciju na SASE,rame uz rame sa Bosnalijekom!Ovaj rezultat će sigurno ohrabriti neke institucionalne investitore da učesvuju u najavljenoj dokapitalizaciji ovog emitenta.Sve u svemu još jedna potvrda teze novopečenog direktora Agencije za privatizaciju da je cijena dionica na burzi mjera vrijednosti društva.Poslije svega bilo bi red da zajedno sa svojim ekspertima došeta do bivšeg studentskog doma u centru grada!
Sabur2

Post by Sabur2 »

panzer wrote:Sarajevska pivara povećava gubitak. Ništa Oettinger.
Kao pivopiju Oetinger me nije nešto impresionirao kvalitetom. Drugo, kad poredimo ambalažu i "feeling" dok konzumiramo takav proizvod, konkurencija ih lako raznese i na tom polju. Cijenovno mogu biti interesantni, ali samo na tom nivou kad si redovni cuger.
Sarajevskoj pivari je potreban novi pristup filozofiji prodaje. Ne mislim tu na Oetinger, već na njihov glavni brend, Sarajevsko.
Jedno od najlošijih piva u bivšoj Jugi, Ožujsko, ništa se nije promijenilo kvalitetom, ali ima neprekidnu agresivnu kampanju. Mora se, jer bez kampanje ti treba neuništiv, prejak brend, ili vrlo, vrlo kvalitetno pivo.
Sarajevsko je imalo mnogo loših poteza u zadnjih 20 godina, a glavni je svjesno narušavanje poznate kvalitete piva, korištenjem jeftinijih sirovina i skraćivanjem tehnoloških faza.
Posljednji od njih je "retro" etiketa koja sad prosto odvraća kupca.
Post Reply