Fabrika duhana Sarajevo

proleter

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by proleter »

Ako joj ovo ne digne cijenu neće ništa :o
http://ba.seebiz.eu/cigarete-iz-sarajev ... ar-139264/
panzer

Post by panzer »

Ako je prodano na Kosovo a jeste, onda FDS nema ništa sa trofrtaljcima. Kao da cigarete drugih proizvođača ne idu u Libiju ili bilo gdje drugo na svijetu.
Bitno je da se prodaje jer i to je vid borbe protiv terorizma.
joker

Post by joker »

Hoce li neko biti ljubazan od Vas velikih znalaca da nam kaze sta se to desavalo na posljednjoj skupstini i po kojoj ce se cijeni isplatiti dividenda i kada okvirno....????
Investitor

Post by Investitor »

panzer wrote:Ako je prodano na Kosovo a jeste, onda FDS nema ništa sa trofrtaljcima. Kao da cigarete drugih proizvođača ne idu u Libiju ili bilo gdje drugo na svijetu.
Bitno je da se prodaje jer i to je vid borbe protiv terorizma.
Negdje sam pročitao da trofrtaljci bičuju zbog javne konzumacije cigareta, pa mi je ova info upitna!
slavuj

Post by slavuj »

Insajderske informacije iz Fabrike govore o dotjerivanju mlade.Navodno dolazi mladoženja na zagled!Zna li neko nešta više o tome!
one

Post by one »

joker wrote:Hoce li neko biti ljubazan od Vas velikih znalaca da nam kaze sta se to desavalo na posljednjoj skupstini i po kojoj ce se cijeni isplatiti dividenda i kada okvirno....????
Ja neznam jer sam van drzave neko vrijeme
panzer

Post by panzer »

Pa 1.15 KM i očekivati je najkasnije do početka septembra.
panzer

Post by panzer »

Nema fadil, ima jelka....
Vlada FBiH danas će se izjasniti i o načinu prodaje državnog kapitala u privrednom društvu „Fabrika duhana Sarajevo" d.d. Sarajevo.
Shahab

Post by Shahab »

Šta sada možemo očekivati od prodaje FDS? Hoće li biti kupaca ili se ponavlja fijasko kao sa Sarajevo osiguranjem?
slavuj

Post by slavuj »

Tržište kapitala22.7.2016 13:36 | Indikator.ba
Sarajevska berza: Potražnja za dionicama FDS-a, pad kursa na 52,12 KM

I poslije ovog naslova ,analitičar sa ovog portala će pisati o tome kako ponuda i potražnja određuju cijenu na SASE.Nekakav priučeni doktor nauka,inače na mjestu gdje bi trebao sjediti direktor SASE.reći će da je to tržište.Pokrovitelj svakolikog kriminala na SASE,Hasan A.P.Čelam će se pitati zašto ga neki optužuju za kriminal,a policija i tužilaštva ganjat će sitne lopove koji nisu pod kišobranom stranaka!
A kratkotrajni vd direktora Agencije za privatizaciju će ustvrditi kako eto nismo potrefili cijenu koju tražimo jer je tržište ne prihvaća!
A družina koja ,kao posao,odrađuje ovu prljavu rabotu na SASE prodati će nekom tzv institucionalnom investitoru u ko zna čijem vlasništvu dionice nekog pa skoro ne postoječeg društva po cijeni koja je netom povečena dva puta po 48 posto.Naravno,od tih para dio će biti isplačen na ruke ovim kojim se ,nakon što recimo neće da prodaju po 53,75 ,u stanpedu navaliti da prodaju po 52!
Jer li moguće da to niko ne vidi.Nisu to tek obične berzanske špekulacije!Uvjđbaju se lopovi za totalnu pljačku sve dok ne dođu ljudina pod prozor!
A stranački bilteni, i fabričke novine već skoro ugaslih fabrika,debelo će se upustiti u rasprave o događanjima u Turskoj,ili o vanrednim izborima u Hrvatskoj i Srbiji,ili o Siriji,ili...! Ja sranja u Ruandi!
Post Reply