Blamaža Vlade jeste vrhunska. Ali pitanje je jeli slučajna. Ne slažem se da treba ići ponovo s visokom cijenom. Naprotiv treba ići sa sto nizom, npr 7, tako da je sigurno da će se prodaja završiti putem berze. Ako ima više zainteresiranih cijena će doći na svoje.montypython wrote:Ne bih istrčavao sa tvrdnjom da "to i ne vrijedi toliko itd". Sasvim je moguće znamo li kako stvari kod nas funkcioniraju da su i kupci odlučili da sebi prištede koji miliončić i da je došlo do neke vrste prešutnog dogovora da se sad ne jave pa da se natječu s nekog nižeg starta npr sa 11 ili slično. To bi naravno bilo moguće samo ako su svi znali sve druge učesnike. Siguran sam da je cilj bio upravo da se izazove reakcija tipa "a eto to i ne vrijedi toliko koliko se mislilo..." I eto sudeći po nekim komentarima ovdje i uspjelo im je da isforsiraju takvu reakciju i razmišljanja. Sigurno je i neko pomogao iznutra jer su očito znali jedni za druge dakle bilo je curenja informacija. Da sam na mjestu Vlade ja ne bi sad spuštao cijenu ili bi spustio minimalno npr na 12-12,5. Najbolje bi bilo ne prodavati nikako jedno godinu dvije a staviti maximalno stručnu upravu i tražiti od nje maksimalan poslovni učinak, povećanje premije i dobiti kao i tržišnog udjela, rezanje troškova i sl i ako se uspije, ne prodavati uopšte. I ova cijena od 13 je bila NISKA po svakoj vrsti kalkulacije a sad pokušavaju da je još obore i ništa drugo. Zainteresovani su oni za kupnju i te kako i ne treba nasjedati na trikove. Čak smatram (vidi se iz aviona) da su i neki komentari ovdje PLASIRANI kao slučajno u zadnjih nekoliko dana, dio te strategije obaranja cijene. Ovo ne treba prodavati po svaku cijenu a nikako niže od 12.
Mene je strah da cilj i jeste da propadne i drugi krug i da se otvori prostor za neposredno pregovaranje sa ASA, tada je perspektiva petica.
A stručna uprava u državnom preduzeću je lik iz mašte pa ću smatrati da se to Monty malo šalio