Bosnalijek

Racio

Re: Bosnalijek

Post by Racio »

nane wrote:U tuzilastvu bih se vodi istraga u vezi bosnalijeka koja moze a i nemora rezultirati podizanjem optuzbe ali je opsirna i ima puno dokumentacije, u slucaju podizanja optuzbe moguce je da bude privremena mjera zabrane raspolaganja dionicama u tom slucaju ko kupi vladin dio moze upravljati bosnalijekom (neko moje razmisljanje mozda izgleda glupo ali postoji mogucnost) "vrijeme ce pokazati".
To ima teoretsku mogućnost i to opet ne po automatizmu podizanja optužnice, ista bi morala biti dignuta baš proiv vlasnika tih dionica to jest Hadena a ne nekoga indirektno a sa druge strane to nije dovoljno, morala bi se od suda tražiti privremena mjera zabrane raspolaganja imovinom, na koju prigovor ima druga strana, pa sud može ili ne mora to prihvatiti a sve zavisi od snage ponuđenih dokaza koji bi opravdali privremenu mjeru u podignutoj optužnici.
Moje stalno pitanje je, eto hipoteski nema više Hadena i šta sada...tko je sljedeći bolji koji će doći, hoće li biti bolji ili gori ???
Činjenica je da firma nema kretaivnih poteza i razvoja, jer je netko stalno drži pod tenzijama ili je netko zadužen da te tenzija kreira.... ili i njima to dobro dođe da ne rade ništa, Haden se baš i ne bori da nešto napravi i osigura povrat para koje je uložio ili.... možda je i on kao ulagač skužio da je došao u pogrešnu sredinu i već digao ruke od nekih ozbiljnijih poslovnih poteza ili to možda i ne znaju...pitanja je više nego odgovora.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Joj, @racio, pa stvarno si ko francuska sobarica...
slavuj

Post by slavuj »

Pola ovoga što je ovaj dvorski polemičar iz Jukićeve napisao o meni je zapravo razlog da stvarno postanem prepotentan,kako to on kaže da već jesam.Naravno,druga polovica tog posta je sve sama kontradikcija ovom precjenjivanju mojih mogučnosti!."Pusti bolan sudske hodnike i medijske kuće"...,poručuje mi ovaj dvorjanin,a već u sljedećoj rečenici "...presavi papir,napiši prijavu i potpiši se".A ja sam na tim sudskim hodnicima bio nekoliko puta dok nisam dotjerao do kraja onaj spor sa njima odozgo, kojim sam se dobro naplatio,a oni su,pokušavajući mene oštetiti,napravili Bosnalijeku nekoliko desetina hiljada km štete kroz plačanje zateznih kamata i troškova suđenja.Čak i ovo pojačanje dobrih Bošnjana iz prijeka,oličeno u liku Sekretara društva,pridonio je toj šteti nekoliko hiljada troškova izvršnog postupka nakon što je zbog svojih historijskih frustracija,pokušao da ospori čak i pravosnažnu sudsku presudu!
A ja,recimo i ovaj dobijeni spor pripisujem toj mojoj "halabuci",o kojoj me dvorski pisar pita u sljedećoj kontradikciji."Šta je uspjeh tvoje halabuke osim pada interesa stranih ulagača u kompanije koje nemaju dobar javni imidž i status.To je tvoj jedini rezultat!"
Nisam baš siguran da je to rezultat samo moje halabuke,ali se slažemo baš u tome,ovakve firme ,čiji reziltati u mnogome zavise od javnog imidža,moraju o tome voditi rasčuna.Pred očima smo imali do skoro primjer carstva Selimovića,svi biznisi koji su ovisili o imidžu su mu skoro pa propali.I više su tamo izgubili nego što će eventualno ušičariti kriminalnim manipulacijama tržištem i pljačkom dioiničara investicijskih fondova!A ja računam baš na to.Ne samo zbog kontrole mentalnog zdravlja,nego i ubog porodičnih razloga,u okruženju imam puno doktora.I kada kao Bosanac,upitam zašto više ne prepisuju domaće lijekove,odgovor je:Nisam lud,da prepisujem domaće samo da bi Arslanagić vozio još skuplje auto ili da bi ovaj sadašnji otvorio još neku firmu u poreskim oazama!
Elem,sve u svemu mi se poprilično slažemo,naravno osim nivoa komuničiranja.A to je do Tebe i Administratora.Uz put,prije neki dan je sa foruma skinuo čovjeka koji je potpuno kulturno polemisao sa Tobom a tebi dopusti ovaj nivo.
Naravno da se ne možemo slošiti recimo u Tvojoj tvrdnji da treba zasčepiti rupe u zakonu kroz koje se kao provukao Haden,jer Haden nije u Bosnalijek ni ušao kroz rupe u zakonu,NEGO KROZ RUPU U OGRADI!I uz pomoć pajsera.
A to,hoće li to neko tužilaštvo smatrati kriminalom,to je do niih!Na meni je da uradim sve što mislim da treba,a ako i ne bude baš neki veliki rezultat,nije do mene!Ali odustati sigurno neću!Pogotovo kada sam eto i mentalno problematičen pa mi se previše ne može ni zamjeriti.A eto obečali ste da neću biti predmet pažnje na vaš način!I još samo ovo:poprilično sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima.Naravno očekujem i više!
nane

Post by nane »

Slavuj samo naprijed i neposustaj sve dok posteno nebudu platili dionice a nakon toga neka grade najbolji imidz neka razvijaju razne lijekove neka ulazu kompletnu dobit u razvoj, neka stite i povecaju broj radnih mjesta, a dotad ih molim da nerade to sa mojim parama.
nane

Post by nane »

Slavuj samo naprijed i neposustaj sve dok posteno nebudu platili dionice a nakon toga neka grade najbolji imidz neka razvijaju razne lijekove neka ulazu kompletnu dobit u razvoj, neka stite i povecaju broj radnih mjesta, a dotad ih molim da nerade to sa mojim parama.
Racio

Post by Racio »

Sabur2 wrote:Joj, @racio, pa stvarno si ko francuska sobarica...
Pa šta ću u ovakvoj državi, neću ko Slavuj hodati po medijskim kućama i tražiti da se u svoj posao mješaju državna tijela koja su plaćena da to rade i za čije plate izdvajamo dobre poreze.
Tražim nešto više od puke nade da će netko čuti ili uraditi nešto na način koji se očekuje od uljuđene države.....treba nuditi rješenja, ali...
Racio

Post by Racio »

slavuj wrote:Pola ovoga što je ovaj dvorski polemičar iz Jukićeve napisao o meni je zapravo razlog da stvarno postanem prepotentan,kako to on kaže da već jesam.Naravno,druga polovica tog posta je sve sama kontradikcija ovom precjenjivanju mojih mogučnosti!."Pusti bolan sudske hodnike i medijske kuće"...,poručuje mi ovaj dvorjanin,a već u sljedećoj rečenici "...presavi papir,napiši prijavu i potpiši se".A ja sam na tim sudskim hodnicima bio nekoliko puta dok nisam dotjerao do kraja onaj spor sa njima odozgo, kojim sam se dobro naplatio,a oni su,pokušavajući mene oštetiti,napravili Bosnalijeku nekoliko desetina hiljada km štete kroz plačanje zateznih kamata i troškova suđenja.Čak i ovo pojačanje dobrih Bošnjana iz prijeka,oličeno u liku Sekretara društva,pridonio je toj šteti nekoliko hiljada troškova izvršnog postupka nakon što je zbog svojih historijskih frustracija,pokušao da ospori čak i pravosnažnu sudsku presudu!
A ja,recimo i ovaj dobijeni spor pripisujem toj mojoj "halabuci",o kojoj me dvorski pisar pita u sljedećoj kontradikciji."Šta je uspjeh tvoje halabuke osim pada interesa stranih ulagača u kompanije koje nemaju dobar javni imidž i status.To je tvoj jedini rezultat!"
Nisam baš siguran da je to rezultat samo moje halabuke,ali se slažemo baš u tome,ovakve firme ,čiji reziltati u mnogome zavise od javnog imidža,moraju o tome voditi rasčuna.Pred očima smo imali do skoro primjer carstva Selimovića,svi biznisi koji su ovisili o imidžu su mu skoro pa propali.I više su tamo izgubili nego što će eventualno ušičariti kriminalnim manipulacijama tržištem i pljačkom dioiničara investicijskih fondova!A ja računam baš na to.Ne samo zbog kontrole mentalnog zdravlja,nego i ubog porodičnih razloga,u okruženju imam puno doktora.I kada kao Bosanac,upitam zašto više ne prepisuju domaće lijekove,odgovor je:Nisam lud,da prepisujem domaće samo da bi Arslanagić vozio još skuplje auto ili da bi ovaj sadašnji otvorio još neku firmu u poreskim oazama!
Elem,sve u svemu mi se poprilično slažemo,naravno osim nivoa komuničiranja.A to je do Tebe i Administratora.Uz put,prije neki dan je sa foruma skinuo čovjeka koji je potpuno kulturno polemisao sa Tobom a tebi dopusti ovaj nivo.
Naravno da se ne možemo slošiti recimo u Tvojoj tvrdnji da treba zasčepiti rupe u zakonu kroz koje se kao provukao Haden,jer Haden nije u Bosnalijek ni ušao kroz rupe u zakonu,NEGO KROZ RUPU U OGRADI!I uz pomoć pajsera.
A to,hoće li to neko tužilaštvo smatrati kriminalom,to je do niih!Na meni je da uradim sve što mislim da treba,a ako i ne bude baš neki veliki rezultat,nije do mene!Ali odustati sigurno neću!Pogotovo kada sam eto i mentalno problematičen pa mi se previše ne može ni zamjeriti.A eto obečali ste da neću biti predmet pažnje na vaš način!I još samo ovo:poprilično sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima.Naravno očekujem i više!
Ma slavuj ne razumiješ ništa. Naplatio si par hiljada jer je Zakon i tako bio na tvojoj strani, samo si bio uporan da istraješ u tome i na tome ti čestitam.
Problem je sa Sizifovskim poslom u kojem guraš priču ulasku pajserom, pa ako to nitko nije sankcionisao, znači da su imali Zakonsko pravo ući pa i pajserom a netko im nije dao, pa su uzeli pajser i ušli. Očito je Zakon na njihovoj strani, kao što je bio na tvojoj kada si ti njih tužio i dobio , ako si dobio.
Ne tvrdim da je i tvoje insistiranje da se otklanjaju nezakonitosti/nepravilnosti nepotrebno ali je očito nepravilnost koju se Zakonito ne može dokazati ili sankcionisati. Tvoj rad više šteti, nego što koristi- to je moje mišljenje i kvit. Goodwill je važna stvar u bilansu svake firme a pogotovu one koja kao finalni proizvod ima lijek a to se uvojek veže za moralni i etički pristup u liječenju ljudi a ti to banaliziraš i uništavaš imidž ( goodwill) kompanije umjesto da privatno tužiš te ljude pa ako si u pravu , uživaj u toj pobjedi i neka ti je sa srećom.
Ovako i u takvim uslovima ovaj dvojrjanin ti kaže da ne pjevaš nego grakćeš ili ako to ne vidiš, fakat ti treba pomoć. Bez obzira što si okružen doktorima, javi se na PM i ja sam spreman pomoći ti, mislim da ti fakat treba pomoć.
slavuj

Post by slavuj »

Nešto je ovdje stvarno neuobičajeno!Čovjek valjda napiše nešto po svome a onda mu neko kaže da to nije dobro pa je sljedeći post uvik kontra!
Ne.ovo stvarno ne zahtjeva odgovor!Ovaj sam sa sobom polemiše!Jedino mu dobro ide na ovom njegovom nivou!
Racio

Post by Racio »

slavuj wrote:Nešto je ovdje stvarno neuobičajeno!Čovjek valjda napiše nešto po svome a onda mu neko kaže da to nije dobro pa je sljedeći post uvik kontra!
Ne.ovo stvarno ne zahtjeva odgovor!Ovaj sam sa sobom polemiše!Jedino mu dobro ide na ovom njegovom nivou!
Pa sad si malo skužio, ali problem koji imaš je hroničan i ne rješava se tako lako. Ti si sada uobrazio da razumiješ meritum a u pitanju je varka tvog drugog ti koji ti ne da da slobodno razmišljaš nego te ostavlja u tvom svijetu utvara, zavjera, prevara i obmana u kojima se ti braniš od prikaza kojih nema nego si ih uobrazio.Tvoje vikanje i napadanje trećih lica je u stvari poziv za pomoć, koja ti se nudi u normalnom ponašanju. U stavri ti kucaš na otvorena vrata. Šok terapija je da ti se vrata zalupe pred nosom a onda otvore da vidiš da su otvorena. Ipak treba ići postepeno.
Postepeno, doći ćeš tobe ali polako, nisi odjednom ušao u taj svijet pa ni brzo izaći ne možeš. Nagla promjena mentalnog profila ti više može štetiti nego koristiti. Polako ideš na bolje ali si još daleko.....
panzer

Post by panzer »

Hoćemo li se držati teme .....
Post Reply