NeSabur2 wrote:Sarkazam?sayo wrote:Pozitivno, dopada mi se.insider wrote:Novi član nadzornog odbora je Elnur Salihović zaposlenik rijaseta isamske zajednice?????????
Energoinvest
Re: Energoinvest
Cuvajmo BiH kao zenicu svoga oka!
-
Ima li ko informaciju makar i ugrubo kakvo im je trenutno stanje što se tiče ugovorenih radova, uposlenosti kapaciteta/zaposlenih, gdje rade i koliki su ugovori u pitanju, makar i okvirno. Svaka informacije je dobrodošla pogotovo jer ne znamo ništa.
Gubitak u 2014. cca 6 miliona, u 2015. cca 26 miliona.
Pa sto objaviše prije 15 dana dijametralno suprotne izvjestaje?
Znači, mi ovo sve okačimo mačak za hou?
http://www.energoinvest.com/index-profi ... php?act=12
plus izvještaj za 2015. koji je objavljen na SASE
http://www.energoinvest.com/index-profi ... php?act=12
plus izvještaj za 2015. koji je objavljen na SASE
čak i u revizorskom izvještaju iz 2014. godine je iskazana dobit.
Ako nisi dio ortačke grupe, ne znam je li ti pametno.sayo wrote:Nemas ,,,? Ja imam i jos cu da kupujemSabur2 wrote:Pravili su novi izvještaj. Ne znam razloge, ali pretpostavljam posljedice.
A to su: nemogućnost samostalnog izlaska na tendere u svijetu.
Ali eto, to se desava kad podobni polako istiskuju sposobne.
Srecom, nemam tamo ni feninga, ali me dusa boli radi onoga sto je E znacio u svjetskim okvirima, i gdje su ga danas zaštitnici nacionalnih interesa doveli.
Nakon dvije decenije pljacke i upropastavanja, zaposljavanja necijih neznalica, dosli smo do toga da ce minus biti golem, i da ce voditi ka stecaju.
Ne znam tacne podatke, ali ono sto znam je da ima ovaj jedan sektor sto ima ugovore u Etipiji i Albaniji, ovaj koji projektuje dalekovode, ali zbog revansizma nove direktorice koja je smijenila sve naklonjene njenom protukandidatu, brojni su rukovodioci i izenjeri degradirani, smijenjeni, premjesteni. Mislim to je toliko ocigledno da se o tome i ne diskutuje. Jer kakav ti je razlog da smijenis direktora sektora koji zaradjuje plate za cijeli d.d., osim sto je taj sektor smetnja da se situacija odvede u stecaj ili jednostavni vulgarni revansizam, a mozda i prvo i drugo.montypython wrote:Ima li ko informaciju makar i ugrubo kakvo im je trenutno stanje što se tiče ugovorenih radova, uposlenosti kapaciteta/zaposlenih, gdje rade i koliki su ugovori u pitanju, makar i okvirno. Svaka informacije je dobrodošla pogotovo jer ne znamo ništa.
Postavlja se ozbiljno pitanje, da li u ovom momentu E jeste u stanju da iznese i postojeće projekte na vrijeme, a da ne pricamo o dobijanju novih.
Cujem da se plate isplacuju iz tih priliva koji bi trebali biti vraceni investiciju i plaćanje dobavljacima i podugovaracima. Ako je to tacno, pitanje je kad ce onda i ti ugovori stati i koliki ce biti penali, tuzbe i sl.
Ostali sektori koliko znam niti imaju ugovore, niti ih pokusavaju dobiti.
Zapravo znam da ce ovdje biti jos jedna prica sa naslovnih stranica.
Jutros u Avazu,.. direktorica se žali kako su pumpe u Hrvatskoj prodate prije 15 mjeseci ali nikad nisu plaćene i da kupac očito nema namjeru ni da plati,.. kaže kako ne postoji zaštitna klauzula u ugovoru,.. niti je kupac imao obavezu da da bankovnu garanciju.
Kaže da će raskunuti ugovor. Ne znam da li bi tako svoju imovinu davali nekom na povjerenje.
Kaže da će raskunuti ugovor. Ne znam da li bi tako svoju imovinu davali nekom na povjerenje.
Sigurno će raskinuti ugovor. I taj dio posla joj je došao na red.