Ovo je ipak ogroman odziv dionicara, i donesena odluka je legitimna u svakom smislu. Svaka cast Arsali, stvarno odlicno odradjen posao.
Zna li se ko je predstavljao Libijce na skupstini???????????? Oni su bili kljuc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Sto bi rekli bolje dobro potkupljeno i koruptirano drustvo, ovakav covjek kao Arslanagic samo moze da unisti Bosnalijek da bi ga kupio za jaftinu lovu, a sve one koje je uspio da potkupi, muraju da znaju da ce izgubiti na mostu a dobiti na cupri (dok bude ovaca biti ce i vune).
Neće ga uništiti ali će potpuno staviti pod svoju kontrolu i vremenom istisnuti ostale. Ovo je urađeno vrlo dobro i treba im skinuti kapu. Ljudi su glasali kako su glasali.Nešto im je dato, nešto im je obećano i desilo se ono što je bilo manje očekivano. Pokaže se da sve ima svoju cijenu, principi ovdje ne važe.
Sad se vidi da je i Alvogen pretpostavio da sa onih 20% koje bi kupio od države ne bi mogao uraditi ništa pa je odustao.
A za Trhulja i Bandića je to valjda jedna lekcija. Ovo nije posao koji se radi do tri sata poslije podne i koji ima sat vremena pauze pa nek sve gori okolo. Ali eto, hoće da budu amateri u javnosti i neka budu.
Sad se vidi da je i Alvogen pretpostavio da sa onih 20% koje bi kupio od države ne bi mogao uraditi ništa pa je odustao.
A za Trhulja i Bandića je to valjda jedna lekcija. Ovo nije posao koji se radi do tri sata poslije podne i koji ima sat vremena pauze pa nek sve gori okolo. Ali eto, hoće da budu amateri u javnosti i neka budu.
treba biti svjestan da je na ovaj nacin samo uspio da sprijeci svoju smjenu. Međutim, na sljedećoj, ponovljenoj redovnoj skupštini, bira se novi NO. Tako da na svakoj sljedecojskupstini Arsla treba da strepi da sta ne krene po zlu, jer protiv sebe ima drzavu i IFC, kao dva najveca dionicara.
E sad, samo je pitanje vazenja tih punomoci koje skupio za jucerasnju skupstinu? Koliko ce ih imati na sljedecoj, koja je po meni mnogo vaznija, jer svakako sadasnjem NO istice mandat. Koliko znam i za sljedecu je kvorum 30%, a drzava i IFC imaju preko 27%.
Bit ce veoma uzbuljivo pratiti ova desavanja.
A rezultat je da ce cijena dionice PLESATI gore-dole, a to je uvijek pozitivno za aktivne igrace. Od dividende se ne zaradjuje.
Naravno, po nekom pravilu cijena će pasti u ponedjeljak, ali ovo je tržiste gdje pravila ne vrijede.....pa vidjecemo.....
Jedva cekam sljedecu skupstinu, jer je ocito da je odnos snaga izjednacen.
Kljuc je u Tripoliju.....a i dole je turbulentno....
A volio bih znati ime covjeka koji predstavlja Libijce.....
E sad, samo je pitanje vazenja tih punomoci koje skupio za jucerasnju skupstinu? Koliko ce ih imati na sljedecoj, koja je po meni mnogo vaznija, jer svakako sadasnjem NO istice mandat. Koliko znam i za sljedecu je kvorum 30%, a drzava i IFC imaju preko 27%.
Bit ce veoma uzbuljivo pratiti ova desavanja.
A rezultat je da ce cijena dionice PLESATI gore-dole, a to je uvijek pozitivno za aktivne igrace. Od dividende se ne zaradjuje.
Naravno, po nekom pravilu cijena će pasti u ponedjeljak, ali ovo je tržiste gdje pravila ne vrijede.....pa vidjecemo.....
Jedva cekam sljedecu skupstinu, jer je ocito da je odnos snaga izjednacen.
Kljuc je u Tripoliju.....a i dole je turbulentno....
A volio bih znati ime covjeka koji predstavlja Libijce.....
Odgovor na to ko prestavlja Libijce, taj covjek i ne postoji jer i da postoji bilo bi izlozeno i znalo bi se.
Transparentnosti nema tako da je sve izludujuce.
Transparentnosti nema tako da je sve izludujuce.
-
Bio sam na skupštini cijelo vrijeme (oko 12 sahata), šta reči, možda je i bolje što je ovako ispalo zbog katastrofalnog pristupa vlade. Prije svega da je izvršena smjena, kako je planirano, Bosnalijek bi ušao u jednu turbulentnu fazu (zbog mogućnosti da neki članovi NO tuže i dobiju vladu na sudu), što za nas male dioničare svakako ne bi bilo dobro jer bi se odrazilo na cijenu dionice. S druge strane NO i Arslanagiću svakako istiće mandat za mjesec dana i Arslanagić je još jedanput pokazao koliko je žilav (koliko ima para i koliko ima jake ljude oko sebe), te je ovo bio šamar samouvjerenoj vladi koja je mislila da joj nije potrebna pomoć malih dioničara i fondova (koji su još jedanput pokazali koliko su korumpirani). Na samoj skupštini Arslanagić je davao upute i kontrolisao predstavnika Udruženja malih dioničara kako glasa (stao pored nje i zagrlio je), a predstavnici Libije su na skupštinu došli sa Arslanagićem, te su na pauzama dok su se brojali glasački lističi sjedili sa njim u separeu, a predstavnik države ne znam je li se i pozdravio sa istim. Također, moglo se jasno vidjeti da su skoro svi predstavnici fondova bili protiv smjene NO (razloge možemo samo pretpostavljati), a predstavnici nekih brokerskih kuća su nakupili po 200 do 300 punomoći (najvjerovatnije dioničara koji trguju preko njih), a čisto sumnjam da su ljudima rekli da im punomoći potrebne kako bi podržali Arslanagića.
Inače, (da se ne ogriješim) predstavnik vlade je najavio da će se u narednih 7 dana vršiti provjera ispravnosti punomoći kojih je bilo preko 1200 kom. (garant su sposobni da ih sve isprovjeravaju).
Vlada je pokazala da nije bila u stanju prikupiti pored svojih i IFC-ovih glasova još 10% dionica što bi joj bilo dovoljno da progura svoje odluke. Malih dioničara koji su došli u svoje ime skora da i nije bilo (možda 10-tak), što neću više ni da komentarišem (sramota). Ova naredna skupština je presudna za rješavanje svih dilema u Bosnalijeku jer će vlada može(mada poslije ove zadnje skupštine nisam više 100% siguran) progurati svoja tri kandidata i bezbolno riješiti sve dileme. Ovo mislim iz razloga što će fondovi imati svoje kandidate, libijci možda svoje, arsla svoje a znamo da vlada sigurno ima 30% dionica što bi joj sasvim dovoljno za 3 člana NO.
Inače, (da se ne ogriješim) predstavnik vlade je najavio da će se u narednih 7 dana vršiti provjera ispravnosti punomoći kojih je bilo preko 1200 kom. (garant su sposobni da ih sve isprovjeravaju).
Vlada je pokazala da nije bila u stanju prikupiti pored svojih i IFC-ovih glasova još 10% dionica što bi joj bilo dovoljno da progura svoje odluke. Malih dioničara koji su došli u svoje ime skora da i nije bilo (možda 10-tak), što neću više ni da komentarišem (sramota). Ova naredna skupština je presudna za rješavanje svih dilema u Bosnalijeku jer će vlada može(mada poslije ove zadnje skupštine nisam više 100% siguran) progurati svoja tri kandidata i bezbolno riješiti sve dileme. Ovo mislim iz razloga što će fondovi imati svoje kandidate, libijci možda svoje, arsla svoje a znamo da vlada sigurno ima 30% dionica što bi joj sasvim dovoljno za 3 člana NO.
-
U vise postova ovdje govorio sam da je Vlada sve u vezi ovoga sa BSNL radila traljavo i rezultat me ne iznenadjuje. Nije ona ustvari radila nista. I sada moze rasturiti ove na bezbroj nacina. Eto npr moze kupovati dionice i kad poveca svoj paket na npr 30% dobiti vecinu na skupstini ili prodati Alvogenu ili drugome. Ali nece jer ne znaju ni to jer su NESPOSOBNI.
Ocekivano je bilo da ce se ovako zavrsiti uzimajuci u obzir sveukupno stanje drustva u kojem zivimo i odustnosti vladavine zakona i prava. Vlada je u kljucnim momentima zakazala sto zbog sukoba sdp-sda sto zbog nesposobnosti i neozbiljnog shvatanja protivnika. Odbijanje libijca da sarađuje sa vladom je skandal i libijskoj vladi i ambasadi se to mora dati do znanja diplomatskim protestom. Zanima me za sta su ljudi glasali na ovoj skupstini pogotovo radnici kada glavni svakako ide u penziju i polako uvodi slovence i hrvate izbacene iz krke i plive koji pustaju pipke u sve pore kompanije?
Ovaj slucaj je posao za doktore medicine, psihologe, sociologe jer je jasno da sve dok ovo stajne prevladava nema nade za ovu drzavu.
Ovaj slucaj je posao za doktore medicine, psihologe, sociologe jer je jasno da sve dok ovo stajne prevladava nema nade za ovu drzavu.
Da li mi moze neko objasniti da li buducnosti ima za Bosnalijek i da li ce ikad dionica zazivit (narast) sa ovolikim teretom ljudi koji konstanto unistavaju firmu jer prosto gubim nadu i abicije da zadrzim dionice.
Ponavljam, cijena ce biti izuzetno volatilna....pa bujrum.....samo neka ide gore-dole....