Mene su zvali onda davno, 2012, neko iz Vlade, kad je bilo protiv Arsle i dao sam im punomoć za zastupanje, ko je znao da će dovesti ove likove poslije. Sada, dao bih punomoć bilo kome ko je protiv ovih a posebno za skupštinu za ovu dividendu. Bojim se samo da je sad prekasno za papirologiju i organizaciju toga ali svakako ako ovi ostanu nakon aukcije (pu pu pu) trebaćemo se bolje organizovati jer oni očito ne reaguju na moralna načela.slavuj wrote:Vlada nema nikakvog opravdanja da ne traži bar 1km.Ako i proda svoj dio glupo je da nekome poklanja oko 1,5 miliona.Baš glupo!Sa druge pak strane to ukazuje na spregu između ovih gore i kriminalaca u strankama.Moram podsjetiti da su pokrovitelji hadenizacije bili čelni ljudi SDA I SDP.I sigurno su se dobro naplatili!I sad ovako javno prkose sirotinji.Onima što čekaju neku crkavicu kroz socijalna davanja poručuju:Mi vaše pare dijelimo tamo gdje mi hočemo.Ponavljam.ako nisu u talu onda su jednostavno glupi!Trećeg nema!A potrebno je samo da predlože,mali dioničari će ,zajedno s njima,to izglasati!A ja sam se ponadao da i u Vladi ima neko ko radi svoj posao!
Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Hajde da se iskupimo ispred bosnalijeka da skrenemo paznju javnosti na taj nacin, samim tim bit ce upoznati i penzioneri i borci i invalidi da vlada federacije jednostavno nece da uzme ponavljam 1,5 miliona KM
Mene zanima i tačka 2 dnevnog reda. Novi statut društva.
Možda će pokušati da isključe 65% dioničara pa će reći da je kvorum na prvoj skupštini 35% bez potrebe za ponavljanjem.
Naravno i još ovo spajanje u Makedoniji. Šta je ovaj Bosfarm?
Možda će pokušati da isključe 65% dioničara pa će reći da je kvorum na prvoj skupštini 35% bez potrebe za ponavljanjem.
Naravno i još ovo spajanje u Makedoniji. Šta je ovaj Bosfarm?
Ja sam upravo na mail Federalnog ministarstva energetike ,rudarstva i industrije poslao inicijativu da Vlada predloži isplatu dividende u iznosu od 1 km po dionici!Jednostavno sam rekao da Vlada nema nikakvo opravdanje da budućem vlasniku njenih dionica u Bosnalijeku pokloni 1,5 miliona.Predložio sam da to Vlada predloži a mali dioničari,zajedno s nji ma će to i izglasati!Ne znam kako će to proći ali u svakom slučaju bi im bilo pametno da to predlože.a najvjerovatnije to nebi prošlo,jer oni sa sobom vodaju neke arape za koje tvrde da su predstavnici libijske vlade!U vrijeme kada ni u Libiji niko više ne zna koja je Vlada na vlasti,u Hadenu to znaju!No te punomoći bi dobro pregledali na skupštini"!Od ovoga vjerovatno neče biti ništa,ali ja sam od onih što ne odustaju.Da poslije ne bude da nismo predlagali!A ako i bude predloženo,bar će mo saznati ko su sve ti vlasnici dionica koji su u stvarnosti u hadenovom vlasništvu.Jer oni će ,poput onih mojih pratilaca sa skupština,mene podržavati a glasati kako babo kaže!
Ja bih vam dao punomoć svakako jer mene neće biti u Sarajevu u tom vremenu. Možda još neko želi isto?
Ako slučajno Vlada odluči da pošalje predstavnika i da podnese prijedlog veće dividende, svakako da bi se morali promptno priključiti sa punomoćima ili prisustvom.
Također, ako Vlada nastavi da ignoriše, OBAVEZNO to staviti na velika zvona. Svim medijima pa ko objavi-objavi. Nisu svi u šaci ovih branilaca nacionalnih interesa.
Ako slučajno Vlada odluči da pošalje predstavnika i da podnese prijedlog veće dividende, svakako da bi se morali promptno priključiti sa punomoćima ili prisustvom.
Također, ako Vlada nastavi da ignoriše, OBAVEZNO to staviti na velika zvona. Svim medijima pa ko objavi-objavi. Nisu svi u šaci ovih branilaca nacionalnih interesa.
Evo vidite da se moze brzo organizovati i treba na sva zvona dici buku i izvrsiti pritisak na vladu, jer kad je javnost upoznata a izbori idu ubrzo nesmiju se ni oni praviti gluhi i slijepi.
Zna li iko jel tacna informacija za dividendu u iznosu 0,33 KM!
Ma kakvi 5 Km po dionici, ništa manje. Arslanagić je dijelio 12 godina po 4 km po dionici a ovi prošle godine 0,30 i sada 0,33.nane wrote:Ako je to tacno 0,33, treba javno prozvati vladu federacije i na njih izvrsti pritisak da oni idu sa prijedlogom da bude 1 KM da mogu popunjavati rupe u penzionom fondu.
Vratimo mi Arslu na kormilo
Izgleda da je jedini način otići do Bara između 10 i 14h i pogledati materijale za skupštinu.
A po kuloarima ima priča od 0,35, preko 0,50 do 1,00...
A po kuloarima ima priča od 0,35, preko 0,50 do 1,00...
Racio ovaj forum bez tebe bi bio dosadan