Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Da sam ja na tvom mjestu, odnosno da sam ja dioničar Bosnalijeka ja bih nazvao i pitao odnosno tražio materijale za skupštinu.
Sve dioničari a niko ne smije prići firmi, niti je kad ko mislio otići na skupštinu i onda ljudi sa 35 % dionica imaju kvorum.
Sve dioničari a niko ne smije prići firmi, niti je kad ko mislio otići na skupštinu i onda ljudi sa 35 % dionica imaju kvorum.
Za razliku od mnogih ja sam redovan na Skupstinama.
Odlično. Sad je prilika da se nazove, prijavi na skupštinu, upita za iznos dividende i informacija eventualno podijeli sa zainteresovanim.
Jedan dioničar nazvao i pitao!Jug Bogdan mu rekao da će dividenda biti 10 posto veća nego prošle godine.Dakle 0.33 km po dionici!
Prije sedam ili osam godina Arslanagićev član uprave za odnose sa investitorima me je ubjeđivao da je stopa profitabilnosti u farmaceutskoj industriji 2-2.5 posto!Eto toliko će mo dobiti i mi dioničari .Sve je isto samo njega nema!
Prije sedam ili osam godina Arslanagićev član uprave za odnose sa investitorima me je ubjeđivao da je stopa profitabilnosti u farmaceutskoj industriji 2-2.5 posto!Eto toliko će mo dobiti i mi dioničari .Sve je isto samo njega nema!
-
Ako je to tačno onda, s obzirom da je dobit 11 miliona ili 1,41 KM po dionici, dijeli se u dividendu cca 23% dobiti. A preostalih 77% se dakle NE DIJELI. Mizerno i sramotno, ako je tačan podatak o 0,33 KM. Ne da je sve isto nego je gore nego kad je On bio. Još jedan dobar razlog da s radošću čekamo trenutak da ovima vidimo leđa.slavuj wrote:Jedan dioničar nazvao i pitao!Jug Bogdan mu rekao da će dividenda biti 10 posto veća nego prošle godine.Dakle 0.33 km po dionici!
Ako je to tacno 0,33, treba javno prozvati vladu federacije i na njih izvrsti pritisak da oni idu sa prijedlogom da bude 1 KM da mogu popunjavati rupe u penzionom fondu.
-
Nažalost Vlada i prodaje zato što nije željela da se bavi svojim poslom. Praktično su sad 70% dioničara zarobljenici ovih sada koji nisu stali na onoj kupovini od 14 nego nastavljaju i dalje mrcvarenje malih dioničara kojima osim što su oborili cijenu pa ne mogu ni izaći, uskraćuju i dividendu. Nisam želio da ove potpuno otpišem zbog nešto veće dobiti (iako ni blizu moguće) dao sam im tako reći probni rok, ali sam sebi rekao bude li dividenda ispod 1 KM nešto stvarno nije u redu s njima. Sa ovim sad potezom su stvarno prešli svaku mjeru tako da ni ja sad nemam potrebe da budem specijalno miroljubiv i dobrohotan.nane wrote:Ako je to tacno 0,33, treba javno prozvati vladu federacije i na njih izvrsti pritisak da oni idu sa prijedlogom da bude 1 KM da mogu popunjavati rupe u penzionom fondu.
Vlada nema nikakvog opravdanja da ne traži bar 1km.Ako i proda svoj dio glupo je da nekome poklanja oko 1,5 miliona.Baš glupo!Sa druge pak strane to ukazuje na spregu između ovih gore i kriminalaca u strankama.Moram podsjetiti da su pokrovitelji hadenizacije bili čelni ljudi SDA I SDP.I sigurno su se dobro naplatili!I sad ovako javno prkose sirotinji.Onima što čekaju neku crkavicu kroz socijalna davanja poručuju:Mi vaše pare dijelimo tamo gdje mi hočemo.Ponavljam.ako nisu u talu onda su jednostavno glupi!Trećeg nema!A potrebno je samo da predlože,mali dioničari će ,zajedno s njima,to izglasati!A ja sam se ponadao da i u Vladi ima neko ko radi svoj posao!
Last edited by slavuj on 01 Jun 2016, 19:03, edited 1 time in total.
Dajte da se mi mali organizujemo i pritisnemo javno vladu federacije da nece da uzme 1,5 miliona KM pa neka to objasne penzionerima i demobilisanim borcima