Sve se ja slažem da se oteglo i da su ovi koji prodaju i cijela Vlada nesposobni ali na osnovu čega ti tvrdiš da nema interesenata? To je savim druga priča. Možda tebi pisanje dođe da odmoriš glavu od posla ali to možeš i na facebooku, ovdje pokušavamo da budemo malo ozbiljniji.pojmanemam wrote:Ja rekoh nista od ove prodaje kao ni svake godine, a koliko vidim bio sam u pravu. To na forumu ide prica ko sta kako cijena ovo ono itd..medjutim u stvarnom zivotu nema ni kupca, ma nema cak ni interesanata pa da covjek moze reci, mozda su objavili namjeru o prodaji u nekim medjunarodnim npvinama ili nesto, ma joook, oni to najavili u januaru i vozdra raja do sljedeceg januara kada cemo opet najaviti prodaju u lokalnom novinama i opet raja vozdra...i tako krug, presmijesno kako su nesposobni
Evo samo dvije vijesti u zadnjih par mjesec-zvaničnih. Ako nakon toga ti izjaviš da interesenata nema onda to ne mogu shvatiti drukčije nego kao svjesnu dezinformaciju, naizgled lakonski i usput plasiranu kao "odmor poslije posla" a u stvari ja mislim vrlo promišljenu i nimalo slučajnu.
"Prema navodima Vrbića, do sada su interes za kupovinu 19, 25 posto vlasništva „Bosnalijeka“ pokazala tri međunarodna pravna subjekta, ali konkretna imena Vrbić nije bio spreman javno iznositi jer, prema njegovim riječima, tek slijedi tržišna utakmica"
a nakon toga još i:
"Ruski diplomata informisao je federalnog premijera o interesovanju ruskih kompanija za privatizaciju državnog kapitala u "Bosnalijeku".
Dakle na osnovu ovih par vijesti a i nekih drugih, da se zaključiti da su potencijalni kupci bili 3 (ili možda 4) međunarodne kompanije i par naših.