Mislim da ce Trhulj otići iako i ja mislim da nije loše obavljao posao. Moglo je to i brže i bolje doduše ali vjerovatno mu je i sama činjenica da je u SDA otežavala posao.Sabur2 wrote:Malo me brine ova smjena vlasti. Trhulj je ministar iz SDA, a po mom licnom dojmu nije lose obavljao posao. Ujedno mu je jako stalo da se raspetlja pitanje Bosnalijeka (i jos nekih firmi u FBiH koje bi trebale tek da uslijede tokom godine). Radoncic i Arslanagic su bili saveznici, pa se sad pitam nece li mu ovaj spasiti kozu?
Sama eliminacija Arsle iz Bosnalijeka nije dovoljna. Potrebno je iskorijeniti cijeli klan i sva povezana lica te tako sprijeciti curenja nasih novaca u lopovske ruke.
Bojim se da se sad sve ne zataska i da se neki drugi spin zavrti da se ovo zaboravi. U smislu, hajd ti u penziju, neka ti malog tu nek vjezba, Haso ce malo da se povuce i da malo drugacije radi da ne bude ofirno i to je to.... Profit malkice poraste malkice se dividende podijeli, i kraj...
Naravno da me je strah da cemo konacno doci do potoka, a da se opet vode ne napijemo.
I ja se bojim da ne dođe do nekog reteriranja od prvobitrnih izjava da će se ići u privatizaciju, čim cijena dionice poraste kako je to sam Trhulj najavljivao.
Čitam međutim u Tornjačkom biltenu izjavu Lagumdžije "...Neka narod zna ko je htio prodati Sarajevo osigutanje, BH Telecom, Bosnalijek, Elektroprivredu, a čiji ministri su bili protiv. SDA je bila ta koja je insistirala, koja nas je pritiskala ali im nije uspjelo."
Šta sad ovo znači? Koliko znam Sarajevo osiguranje i Bosnalijek su ionako predviđeni za privatizaciju a sad nam se ovaj Svjetski Putnik busa u patriotska prsa i o tome priča kao o veleizdaji. Naslušali smo se ovih priča ko je veći patriota zadnjih godina a svi patriotizam mjere time koje više protiv privatizacije kao da je biti protiv nečega neka velika mudrost. Niko da kaže kako da se unaprijedi poslovanje, smanje troškovi, poveća dobit i slične sitnice.
Osim toga čisto sumnjam da je SDA bila za prodaju Telecoma jer su svi njihovi najmiliji u njemu. A vjerovatno i mnogi Zlatkovi.
Šta reći o pripuštanju Fahre Burleskonija u vlast nego, kad god pomislim da ova zemlja ne može niže pasti prevarim se. Može, može.