Bosnalijek

Sabur2
Posts: 1974
Joined: 16 May 2010, 01:30

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Da @racio nije padobranac i po dužnosti ovdje, odavno bi upratio da se jedino @Slavuju ovdje ništa od rečenog nije moglo prišiti.
Em mu svi znamo puno ime i prezime, em čovjek javno govori pod tim imenom u brk drugima, em tuži i dobiva...
Racio
Posts: 107
Joined: 14 Mar 2016, 21:57

Re: Bosnalijek

Post by Racio »

Sabur2 wrote:Da @racio nije padobranac i po dužnosti ovdje, odavno bi upratio da se jedino @Slavuju ovdje ništa od rečenog nije moglo prišiti.
Em mu svi znamo puno ime i prezime, em čovjek javno govori pod tim imenom u brk drugima, em tuži i dobiva...
Pa znate vi stari forumaši tko je Slavuj, napišite i nama ostalim koji se friško uključujemo ,da znamo tko je.

Racio ili ti ga (ja) - nije padobranac ( i šta ti to znači?) ali kakv Sabur tobom vlada kada stalno kao još mnogi ovdje živiš u stalnim teorijama zavjere.
Sumanjam ja da ti imaš i "S" od sabura, hoćeš da ti dionice rastu a po formima pričaš a ( Slavuj reda i linkove iz novina) da firme čije dionice imaš ne rade legalistički i po Zakonu.
Pa gdje to ima, ja imam te iste dionice i neslažem se da sve ide mimo Zakona, možda ne ide sve ni po mom ćejfu ali.... nezakonitost samo sud može dokazati, sve ostalo je floskula sa kojom obaraš vrijednost dionica.
Zato jarane i ti i Slavuj presavi ćage, uzmi plajvaz i napiši prijavu pa kada ona dadne rezultat e onda budi baja i napiši: Gospodo to je zhvaljujući mojim argumentima kojima sam pobjedio i na sudu dokazao da je netko ili nešto radio lopovluk i mimo Zakona.
Ja očito ne kužim te relacije tko šta piše i šta zastupa, pa i ne zanima me ali ću svoj stav na ovom forumu iznosti racionalno i u INTERESU kompanija u kojima imam dionice a ne lupetajući PROTIV NJIH, bez obzira tko u njima bio, sutra to može biti netko drugi prekosutra treći itd.
Ali ne znači ako tamo nije netko tko bi meni odgovarao, da treba bez dokaza i argumenata pljuvati po svemu, zato nam tako i jeste u BiH. Zbog toga i ne možemo imati inovativni lijek poput dr. Vukičevića u HR sa onog linka koji je dao Leon, jer bi odmah netko to popljuvao i rekao:" Ih, to je onaj balo iz Kladnja izmislio", nema od toga ništa itd. itd. Eto to vam pokušavam prenijeti...racionalizirajte se, sabur u glavu, razvoj u kompanije i onda zapjevajte kao slavuji.
Sabur2
Posts: 1974
Joined: 16 May 2010, 01:30

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Više je kod mene sabura nego kod tebe racia. Ukratko.
savjetnik
Posts: 454
Joined: 11 Jan 2013, 22:43

Re: Bosnalijek

Post by savjetnik »

U narednih 10 do 15 dana Agencija za privatizaciju Federacije BiH od pristiglih ponuda izabrat će najbolju, odnosno bit će poznato ime brokerske kuće koja će putem berze prodavati 19,25 posto državnog vlasništva u farmaceutskoj kompanijia „Bosnalijek“.

„Na natječaj koji smo objavili do sada su se javile tri brokerske kuće. Očekujem da će posao izbora najpovoljnije brokerske kuće biti okončan u nardnih petnaestak dana nakon čega slijedi prodaja“, rekao je u razgovoru za naš portal zamjenik direktora Agencije za privatizaciju FBiH Drago Vrbić.

Prema njegovim riječima, na osnovu do sada napravljenih analiza i studija, te na osnovu postignutih poslovnih rezultata „Bosnalijeka“ u posljednje dvije godine, sada je pravo vrijeme za prodaju udjela Vlade FBiH u vlasništvu te kompanije.

„Činjenica je da je „Bosnalijek“ prošlu godinu okončao sa dobiti od 11,2 miliona KM i to ide u prilog tvrdnji da se poslovanje ove kompanije stabiliziralo i da firma kreće uzlaznom putanjom što će u konačnicu uticati i na burzovnu cijenu dionica „Biosnalijeka“, rekao je Vrbić.

Na Sarajevskoj berzi prodavat će se paket od 1.507.724 dionice „Bosnalijeka“, a očekuje se ukupna zarada od 23.369.000 maraka ( 11,7 miliona eura). Također, prema odluci Vlade FBiH dionice „Bosnalijeka“ neće biti prodate ispod minimalne cijene koja iznosi 15,5 miliona KM.

Prema navodima Vrbića, do sada su interes za kupovinu 19, 25 posto vlasništva „Bosnalijeka“ pokazala tri međunarodna pravna subjekta, ali konkretna imena Vrbić nije bio spreman javno iznositi jer, prema njegovim riječima, tek slijedi tržišna utakmica.
Prenosim pisanje portala Slobodna Bosna
slavuj
Posts: 1976
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

!Q

Post by slavuj »

Sabur2 samo sabur!Nije ni važno ko je ovaj Racio!On sigurno nije neko ko će odlučiti pošto će ponuditi dionice BSNL,FDS ili SOSO.I o tome se definitivno neće ni glasati na o vom forumu.A što se mene tiče,ja sam tu da polemiziram recimo sa onima koji su krivi za ovu situaciju u kojoj smo i mi dioiničari i Vlada!Već sam napisao da niko nema muda da zatraži cijenu manju od one koja se može lako dokazati.I isključivo zbog toga je ovaj drvosječa iz Žepča,korigovao cijenu koju je objavio u Avazu od 10.40 na 15.50.I mrtav hladan pri tome kaže da je neka revizorska kuća izračunala da Bosnalijek vrijedi 17,20 km po dionici a Vlada će eto tražiti 10 posto manju cijenu od 15,50.A u tom Pravilniku piše da on kao direktor Agencije može korigovati cijenu za 10 posto gore ili dolje!I on,po nalogu svog Bana odlučuje da to bude dolje.!E neće ići!
Borba s njuima se nastavlja.Čuće se,a vjerovatno i vidjeti uskoro!A dotle,sabur!
montypython
Posts: 4050
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Na Bosnalijeku na kraju veliki kupovni nalozi (vjerovatno zbog ove info da će uskoro tender) 3600 kom po 12,8 i preko 15 000 na 12,69 međutim nema prodajnih naloga ispod 13.
insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Bosnalijek

Post by insider »

Koji tender? Nisam cuo da iko spominje tendere?????


20.000 dionica na kupovini....
montypython
Posts: 4050
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

insider wrote:Koji tender? Nisam cuo da iko spominje tendere?????


20.000 dionica na kupovini....
mislio sam na savjetnikov post iznad i izjavu Vrbića da slijedi izbor brokerske kuće u roku 10-15 dana a onda prodaja nakon toga. Dakle ok, prodaja, ne tender.
one
Posts: 1761
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: Bosnalijek

Post by one »

Skupštini Bosnalijeka d.d. Sarajevo Vlada je dala prethodnu saglasnost za imenovanje Seada Selmana za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva, uime državnog kapitala, na period od najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure.

Federalna vlada donijela je odluke o raspisivanju javnog konkursa i kriterijima za izbor i nominovanje članova nadzornih odbora uime državnog kapitala u privrednim društvima BH-Gas d.o.o. Sarajevo (pet članova) i Bosnalijek d.d. Sarajevo (jedan član).
slavuj
Posts: 1976
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Znao sam da će se kad tad pokazati da je ova Vlada bar duplo bolja od prdhodne.I evo,pokazali su to baš na Bosnalijeku1Kandidata,istina ne znam zbog čega samo jednog,za NO Bosnalijeka u ime Vladinog kapitala imenovali su za manje od godinuipo,a predhodna Vlada nije to uspjela uraditi ni za tri godine!Čestitam !S pravom će premijer kad bude obilježavao dvije godine rada,ako bude,istaći ovo kao uspjeh!A ako tome doda i činjenicu da su takoder za manje od godinu i pol uspjeli zakazati Skupštinu Feroelektra,onda mu stvarno Nikšić nije ni do koljena!samo neka ovako nastavi pa nam MMF neće ni trebati.Dovoljno su nama naši trezorci!!
Post Reply