insider wrote:Više nema jeftinih prodajnih naloga.
Bosnalijek je definitivno lakmus papir, koji ce odrediti i cijenu FDS-a i SOSOR-a
Ova tri društva imaju samo jednu zajedničku osobinu,naime prodaje ih čovjek koji o njima ne zna baš ništa!Mislim na vd direktora Agencije za privatizaciju.On njih vidi samo kao priliku da nešto jami,i ništa više.I još da stekne koji poen kod svog bana. jer je eto učestvovo u rasprodaji balijskih almasli grana.I još im je zajedničko i to što sve to iz prikrajka posmatra onaj što je to sve ,bar formalno,uvalio ovom Čovićevom stečajnom upravniku i sad mjerka koliko je to u skladu sa njegovim obečanjima stranci i strankama!
Da razjasnim!Potpuno sam svjestan težine ovih riječi ali na žalost to je tako!Sječam se situacije kada mi je jedan profesor ,branilac lika i djela Arslanagića,zamjerio što sam na neke njegove priče rakao da je to obično lupetanje,ja sam mu samo rekao:Profesore,ako ste primjetili ja sam malo zastao prije te riječi,ali drugu adekvatnu nisam mogao naći!Svjestan sam i činjenice da oni,i ne samo oni,dobro znaju ko ovo piše,i to mi je drago.Moraju shvatiti da nisu svi kao oni!Moje je ,dakle ,da ih pošteno upozorim na ono što ih čeka!Ovaj narod definitivno nije lud,nisu svi samo pohlepni blečci.I to će oni kad tad osjetiti!Danas ,recimo ,saznajem da taj VD tvrdi kako je siguran da će biti ta transakcija dionicama Bosnalijeka ,unatoč činjenici da je on preko noći promjenio cijenu za čitavih 50 posto!Pa na šta sve to liči!!!
Oko sva tri društva je prava igra silnih interesa.Sve se vrti oko hodžina jorgana!Nema kakav se šljam nije okupio!Kad se sirotinja ženi,i zecu se diže!Svi su tu da prodaju i da ne daju da se proda!Ne vjwerujem da će to proći bez tužilaštva!