To je tacno ako se gledaju stvari iz zadnjih perioda, moje je misljenje da se nikad nezna na berzi kada ce narasti ili kada ce pasti tako da je jako tesko biti tacan pri donosnju bilo kakvih komentara u tome segmentu.
Sve u svemu kad Arsla ispali stvari bi trebale da dodzu na svoje mjesto i da sve pocne da ide normalinim tokom.
Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Vlada FBiH dala je danas prethodnu saglasnost na prijedlog da se privremeno, odnosno na period do 60 dana, za članove Nadzornog odbora privrednog društva Bosnalijek d.d. Sarajevo imenuju Damir Kočo, Rifat Klopić i Mato Zeko.
http://www.indikator.ba/menadzment/1397 ... bosnalijek
http://www.indikator.ba/menadzment/1397 ... bosnalijek
-
Drugi najveći vlasnik dionica Solane je investitioni fond Bonus, čiji je najveći dioničar postala Fabrika duhana Sarajevo.
Treći na listi najvećih dioničara je Jasmin Šepo, sin Hasana Šepe, čija kompanija Brštanica je pod istragom Finansijske policije u aferi Bosnalijek. Jasmin Šepo je u posljednjih nekoliko mjeseci kupovao veliki broj dionica i na osnovu podataka Sarajevske berze do sada je kupio više od 32.000 dionica Sonale čija je trenutna vrijednost oko 700.000 maraka.
http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... &Itemid=27
Sve su ovo pare ispumpane iz Bosnalijeka.
Treći na listi najvećih dioničara je Jasmin Šepo, sin Hasana Šepe, čija kompanija Brštanica je pod istragom Finansijske policije u aferi Bosnalijek. Jasmin Šepo je u posljednjih nekoliko mjeseci kupovao veliki broj dionica i na osnovu podataka Sarajevske berze do sada je kupio više od 32.000 dionica Sonale čija je trenutna vrijednost oko 700.000 maraka.
http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... &Itemid=27
Sve su ovo pare ispumpane iz Bosnalijeka.
Formirano udruzenje malih dionicara, vecinom radnika Bosnalijeka. Tvrde da su dionicari koje ne zanima hoce li Arslanagic ostati ili otici, nego samo da im Vlada ne unisti firmu. Hoce da kandiduju svog clana za NO. Traze punomoci.
Ne izjasnjavaju se koga podrzavaju u vezi sa smjenom NO i uprave.
Pamet u glavu.
Pamet u glavu.
-
Izjašnjevaju se, oni su predložili Trivuna i dr Mirnu Sijerčić, a možda i još nekog!Sabur2 wrote:Formirano udruzenje malih dionicara, vecinom radnika Bosnalijeka. Tvrde da su dionicari koje ne zanima hoce li Arslanagic ostati ili otici, nego samo da im Vlada ne unisti firmu. Hoce da kandiduju svog clana za NO. Traze punomoci.
Pamet u glavu.
E to meni nisu rekli. Samo se prave nevjesti kao da spasavaju firmu od drzave. Iz samog toga se zakljucuje da su protiv drzavnih prijedloga, odnosno u ovom slucaju kontra interesa vecine dionicara.Investitor wrote:Izjašnjevaju se, oni su predložili Trivuna i dr Mirnu Sijerčić, a možda i još nekog!Sabur2 wrote:Formirano udruzenje malih dionicara, vecinom radnika Bosnalijeka. Tvrde da su dionicari koje ne zanima hoce li Arslanagic ostati ili otici, nego samo da im Vlada ne unisti firmu. Hoce da kandiduju svog clana za NO. Traze punomoci.
Pamet u glavu.
Malo me brine ova smjena vlasti. Trhulj je ministar iz SDA, a po mom licnom dojmu nije lose obavljao posao. Ujedno mu je jako stalo da se raspetlja pitanje Bosnalijeka (i jos nekih firmi u FBiH koje bi trebale tek da uslijede tokom godine). Radoncic i Arslanagic su bili saveznici, pa se sad pitam nece li mu ovaj spasiti kozu?
Sama eliminacija Arsle iz Bosnalijeka nije dovoljna. Potrebno je iskorijeniti cijeli klan i sva povezana lica te tako sprijeciti curenja nasih novaca u lopovske ruke.
Bojim se da se sad sve ne zataska i da se neki drugi spin zavrti da se ovo zaboravi. U smislu, hajd ti u penziju, neka ti malog tu nek vjezba, Haso ce malo da se povuce i da malo drugacije radi da ne bude ofirno i to je to.... Profit malkice poraste malkice se dividende podijeli, i kraj...
Naravno da me je strah da cemo konacno doci do potoka, a da se opet vode ne napijemo.
Sama eliminacija Arsle iz Bosnalijeka nije dovoljna. Potrebno je iskorijeniti cijeli klan i sva povezana lica te tako sprijeciti curenja nasih novaca u lopovske ruke.
Bojim se da se sad sve ne zataska i da se neki drugi spin zavrti da se ovo zaboravi. U smislu, hajd ti u penziju, neka ti malog tu nek vjezba, Haso ce malo da se povuce i da malo drugacije radi da ne bude ofirno i to je to.... Profit malkice poraste malkice se dividende podijeli, i kraj...
Naravno da me je strah da cemo konacno doci do potoka, a da se opet vode ne napijemo.
Nekad previše razmišljamo
Ja o tome mislim još od petka, od kako je prijatelj kriminalaca počašćen pozicijom ministra sigurnosti. Zanimljivo je da se o promjeni u entitetskoj vladi još ništa ne mijenja i tome ne govore konkretno. Možda je to u narednoj fazi. Ipak, još malo je ostalo do skupštine a i premijer je (naizgled) odlučan da se riješi pitanje Bosnalijeka pa će se to dovesti do kraja.
Šta će se kasnije desiti, to ćemo vidjeti. Kako god se okrene, biće bolje nego sada ali ne treba zanemariti makar i indirektni uticaj arslanagićeve ekipe jer će toga biti dok god imaju kapital u rukama.
Ja o tome mislim još od petka, od kako je prijatelj kriminalaca počašćen pozicijom ministra sigurnosti. Zanimljivo je da se o promjeni u entitetskoj vladi još ništa ne mijenja i tome ne govore konkretno. Možda je to u narednoj fazi. Ipak, još malo je ostalo do skupštine a i premijer je (naizgled) odlučan da se riješi pitanje Bosnalijeka pa će se to dovesti do kraja.
Šta će se kasnije desiti, to ćemo vidjeti. Kako god se okrene, biće bolje nego sada ali ne treba zanemariti makar i indirektni uticaj arslanagićeve ekipe jer će toga biti dok god imaju kapital u rukama.
Tuzno je sto mi ocekujemo neki spasonosni potez od vlasnika manje od 20% dionica.
Da postoje regularna udruzenja dionicara, mogli bi sami ovo sve isposlovati davno.
Da postoje regularna udruzenja dionicara, mogli bi sami ovo sve isposlovati davno.
-
Kada dođe novi direktor, mislite da će se ponašati drukčije od Arslanagića. Nama je jedina nada da Vlada ovo sve radi radi prodaje svog udjela nekom renomiranom strateškom partneru i nekome ko ima namjeru da sakupi 51 % i više kapitala.