Fabrika duhana Sarajevo

one

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by one »

proleter wrote:
Sabur2 wrote:Ako je vjerovati tome, 200 maraka će biti prag.
Neka bude i 150, to je opet mnogostruko više od trenutne berzanske "tržišne" cijene.
Kad li će ovdje tržište reagovati?
Teško će reagovati dokle god neko uredno, u pravilnim razmacima, izbacuje na prodaju po 400 komada na 50,50 KM, kao i danas.
Ako ste zainteresirani, da li pratite iz dana u dan top 10 da vidite ko uzima, ko prodaje?
ovi uzimaju u zadnje vrijeme:
UG UDRUŽENJE DIONIČARA FABRIKE DUHANA SARAJEVO Sarajevo, BIH 1.56
Shahab

Post by Shahab »

Dekadentan ambijent za biznis. Valjda statistike o stranim investitorima nešto znače. Ozbiljnog kupca kakvog zamišljamo zanima isključivo tržište cigareta, a ne promašene imvesticije u domaće banke i hotele.
exat

Post by exat »

evo danas izaslo u vecernjem listu, placena obavjest, da je bila van burzovna transakcija izmedju FDSa i IKT za one unisove nebodere od 10miliona eura.
panzer

Post by panzer »

A ovamo u sarajevu prikazali kao 10,4 miliona KM. Sve su to 'plackasi'.
exat

Post by exat »

U novinama ne pise vrijednost samo broj dionica. I greskom sam ja napisao eura, mislio sam na tih prije objavljenih 10.4maraka. Ipak su posteni :)
panzer

Post by panzer »

Znam. Malo sam se šalio. Ali imajući u vidu da je ovo solidna cifra koja je legla na račun i očekujući da više nemaju namjeru ulagati u neke projekte kao do sada, bilo bi zanimljivo znati šta će uraditi sa "neraspoređenim sredstvima". Svima bi odgovaralo da se isplati dividenda ali hoće li to uraditi uskoro, to ne znamo.
Očekivati je da su svi na izlaznim vratima jer nakon prodaje udjela u Bosnalijeku,vlada bi odmah mogla donijeti odluku o prodaji FDSa pa bi to bio znak da se mogu iskoristiti ova sredstva.
panzer

Post by panzer »

Zanimljivo je da ovi planiraju povećavati proizvodnju:

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... s-some-ash
one

Post by one »

Pojedine vrste cigareta Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duvana Banja Luka poskupjet će od 1. aprila za deset do 20 feninga po kutiji, potvrdili su iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. Tako će nova cijena cigareta "york NEO red i blue" i "york NEO 100s" biti 4,60 KM, dok će "york slims blue i lila" sa 3,50 KM poskupjeti na 3,60 KM. Kada su u pitanju proizvodi Fabrike duvana Banja Luka, od 1. aprila cigarete "eva" poskupjet će sa 4,10 na 4,20 KM. Cijene cigareta u BiH posljednji put povećane su početkom ove godine, neke i do 60 feninga po kutiji. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/227181/novo-p ... b4pJp.dpuf
one

Post by one »

neko je kupio 75% firme duhan gradacac za 650 hiljada km. za 26 maraka po dionici a knjigovodstvena oko 170 km po dionici.
Fds ili konkurencija?
Post Reply