Bosnalijek

Sabur2

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Bilo bi odlicno imati dva svoja clana NO, ili bar jednog, ali tu ostaje pitanje koga odabrati. Udruzenje svakako treba formirati, pa da pokusamo naci najbolja rjesenja. Medjutim, ako ce ici sada ovako, pa na jesen ili dogodine strateski partner, onda se treba paziti da nas taj partner ne istisne dokapitalizacijama kako je vec Arslanagic pokusao.
Investitor

Post by Investitor »

Evo Obavijesti o ponovnom sazivanju vanredne skupštine sa svim detaljima za prijavu.
Attachments
Obavjest 1.JPG
Obavjest 1.JPG (160.47 KiB) Viewed 5631 times
Obavjest dio II.JPG
Obavjest dio II.JPG (250.71 KiB) Viewed 5631 times
Damirko

Post by Damirko »

@investitor - Nemam obicaj da se pradam na forumima, ali ipak sam prozvan za prepadanje drugih investitora.
Samo na threadu "Bosnalijek" možeš naći preko 15 mojih postova o ovoj formi. Evo jedan iz 2010:

"Kada sam na mojnovac prije dvije-tri godine pisao da cu kupiti Hidrogradnju i Energoinvest za 1KM, samo što me nisu linčovali.
Uplitanja vlade u firmama gdje je vecinski vlasnik vlada ce uvijek biti. Stranka za BiH je kontrolisala dio "portfelja", SDA drugi dio.
Sada će SDP kontrolisati jedan dio, a SDA drugi. Ništa se bitno neće promjeniti, niti bi se promjenilo da je bilo koja stranka osvojila većinu.
Slažem se da je tragikomično da premijer Mujezinović jede uštipke dok Drina plavi Goražde i podrinje, ali ne vjerujem da bi Lagumdžija dobacio dalje od zeljanice.
Da se vratim na Bosnalijek. Ono što ga odvaja od ostalih firmi jeste što vlada nema većinski udio.
Dobro si primjetio da trenutno koristi ima samo menadžment. No, ovo nije firma od trenutne vrijednosti, nego dugoročno ulaganje.
Oni koji su imali keša i ufurali na 10KM, kapa dolje. Nisam dioničar, ali sam u više navrata govorio da je ovo jedno od boljih ulaganja na SASE.
Tu su još Mann Humell (potražnja na 13KM), Bihaćka pivara (10,05KM), IKB Zenica, itd. Sve firme koje ne tangira mnogo da li je vlada formirana ili ne.
Inače, tržište je izuzetno plitko i samim tim rizično za male ulagače koji žele marginsku sigurnosti u smislu likvidnost."

Po ovoj cijeni ne ulazim zato što trenutno nemam slobodnog keša.
Investitor

Post by Investitor »

Damirko wrote: Oni koji su imali keša i ufurali na 10KM, kapa dolje. Nisam dioničar, ali sam u više navrata govorio da je ovo jedno od boljih ulaganja na SASE.
Ja sam uletio u prosjeku na 10,90, većinu (7000 kom) sam kupovao na 10.2 a nešto (2150 komada) po 13.75. Kada su pale na 8 KM, kosu sam čupao što nemam love da dokupim, ali to je ta čar trgovanja na berzi
panzer

Post by panzer »

Investitor wrote:
Damirko wrote: . Kada su pale na 8 KM, kosu sam čupao što nemam love da dokupim, ali to je ta čar trgovanja na berzi

Nije to čar korektnog trgovanja nego situacije kakve imamo. Ja sam kupovao po 8 KM ali da se ovo nije pokrenulo vjerovatno bi cijena i danas bila tu negdje ili možda čak i niža od 8 KM jer kako su se stvari razvijale arslanagić je imao i vrijeme i prostor i sredstva da radi po vlastitoj želji.
Sabur2

Post by Sabur2 »

zakljucak je da se na SASE nikad ne zna na cemu si...
dobra vijest obara cijenu, losa vijest obara cijenu, nema logike...
...ima logike samo Ibro nije dosao na posao danas.....
panzer

Post by panzer »

Sabur2 wrote:zakljucak je da se na SASE nikad ne zna na cemu si...
dobra vijest obara cijenu, losa vijest obara cijenu, nema logike...
...ima logike samo Ibro nije dosao na posao danas.....

Ko je taj?
Sabur2

Post by Sabur2 »

ma Ibro iz vica...

kad su Mujo i Suljo kopali kanale, jedan kopa drugi zatrpava, pa prolaznik pita zasto to rade jer nema nikakve logike,
a odgovor je: ima logike samo nema Ibre da polozi cijevi.
panzer

Post by panzer »

Ništa onda.

jedan članak koji kaže " ne grizi ruku koja te hrani":

http://www.business-magazin.ba/index.ph ... 8&Itemid=4

Apsolutno ništa nije rečeno u tom intervju osim što se vidi da je magazin odlučio da da prostora onom ko im daje dobar iznos na ime reklamiranja. Još jedan dokaz da bi se mi prodali za jednu KM.
Investitor

Post by Investitor »

Opet me jutros zovu ovi iz Bosnalijeka traže da se vidimo, da me kao nešto pitaju, objasne i sl. Vidite kako su nasrtljivi ovi banditi, tjeraju radnike da sve ovo rade...
Post Reply