Bosnalijek

Sabur2

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

panzer wrote:fondovi učestvuju na arslanagicevoj skupstini pod uslovom da se isplati dividenda(0,28km) i da u NO bude janez bojc(i jos neki ljudi)
Da li bi u tom slucaju imali kvorum za odlucivanje i da li bi glasali za osnivanje d.o.o. u Moskvi?
panzer

Post by panzer »

Mislim da opet ne mogu imati jer vlada neće učestvovati a ona je glavni faktor u svim kvorumima. iz bosnalijeka još uvijek zovu na sve strane tražeći punomoć i po sudeći slabije im ide. Zanimljivo je da pare ne nude a jedino tako bi mogli uzeti punomoć.

Koliko vidim iz dnevne štampe fondovi traže izmjene tačaka dnevnog reda i tamo se traži isplata dividende od tih 0,28 KM što je malo jer je ukupni iznos 2,2 mil KM a ostatak bi išao u rezerve. Ipak, odluka je naizgled dobra, traže postavljanje ljudi u NO koji su i na spisku vladine skupstine a traze i dividendu tako da imaju i jednu i drugu stranu. Pošto nema izmjene tačke dnevnog reda o osnivanju firme u rusiji, vjerovatno bi se to izglasalo.
montypython

Post by montypython »

Mislim da se previše vremena gubi sa ovim sekanjem oko datuma i skupština. Šta je sa istragom finansijske policije? Odavno se to vuče? Da vidimo tokove novca. Trebali su makar i sa preliminarnim rezultatima ici u medije i to SVAKODNEVNO. Da narod zna šta se dešavalo godinama. Ovako ljudi dolaze na posao već mjesecima i normalno rade a vodi se istraga za najveću pljačku u istoriji države. Čak su u mogućnosti skrivati i uništavati dokaze, uticati na svjedoke, osnivati nekakve firmice i sl. Ovo nigdje nema.
Šta je sa pritvorom u takvim slučajevima. Mogu li se iz pritvora i zatvora zakazivati skupštine?
Sabur2

Post by Sabur2 »

panzer wrote:Mislim da opet ne mogu imati jer vlada neće učestvovati a ona je glavni faktor u svim kvorumima. iz bosnalijeka još uvijek zovu na sve strane tražeći punomoć i po sudeći slabije im ide. Zanimljivo je da pare ne nude a jedino tako bi mogli uzeti punomoć.

Koliko vidim iz dnevne štampe fondovi traže izmjene tačaka dnevnog reda i tamo se traži isplata dividende od tih 0,28 KM što je malo jer je ukupni iznos 2,2 mil KM a ostatak bi išao u rezerve. Ipak, odluka je naizgled dobra, traže postavljanje ljudi u NO koji su i na spisku vladine skupstine a traze i dividendu tako da imaju i jednu i drugu stranu. Pošto nema izmjene tačke dnevnog reda o osnivanju firme u rusiji, vjerovatno bi se to izglasalo.
Ne znam, mozda firma u Rusiji i nije losa stvar ako ce se smijeniti uprava i direktor u matici.
Investitor

Post by Investitor »

panzer wrote:Mislim da opet ne mogu imati jer vlada neće učestvovati a ona je glavni faktor u svim kvorumima. iz bosnalijeka još uvijek zovu na sve strane tražeći punomoć i po sudeći slabije im ide. Zanimljivo je da pare ne nude a jedino tako bi mogli uzeti punomoć.

Kvoruma neće imati sigurno sa fondovima i bez fondova (koliko ja znam većina fondova je uz vladu). Što se tiče punomoći one se mogu davati još danas, a izmjene dnevnog reda nisu moguće jer je istekao rok.
panzer

Post by panzer »

Izgleda da sve prolazi kad se ima želje, a zakon.. on je tu sam radi forme. tek da kažemo da je sve po zakonu.Izmjena tačaka najkasnije 8 dana od dana objavljivanja što je 13 ili 14 maj. Treba sumnjati da su arslanagić i fondovi dogovorili tako brzo. Najvjerovatnije je da je to bilo tokom prošle sedmice ali dan-dva će oni sebi naštimati. Sve se može a i nema to ko istražiti.
Investitor

Post by Investitor »

Ma Arsla je htio prije odlaska u penziju da "obezbjedi" sinu poziciju, čuo sam da je od premijera to zahtijevao kao uslov da odstupi sa pozicije.

Nego ko ovo kupuje a ko prodaje, trgovalo se većim količinama danas?
montypython

Post by montypython »

Čuj 0,28 po dionici. Mizerija. Malo su se jeftino prodali ti fondovi. S druge strane među potpisnicima nema BIG-a koji ima skoro 5 % dionica, dakle skoro koliko svi ostali zajedno.
Investitor

Post by Investitor »

montypython wrote:Čuj 0,28 po dionici. Mizerija. Malo su se jeftino prodali ti fondovi. S druge strane među potpisnicima nema BIG-a koji ima skoro 5 % dionica, dakle skoro koliko svi ostali zajedno.
Big se sprema za ponovljenu vanrednu skupštinu i zajedno će nastupiti sa drugim malim dioničarima.
horvatc

Post by horvatc »

Custos!
Neznam zašto te bode u oči, ako se negde vrši organiziranje malih dioničara koji bi htjeli dividendu i pokušali ,da zajedno sprećimo svu ovo sranje sa direktorskom ekipom ,koja potkrada nas akcionare,a ti pored toga ,da sam ti ljepo napisao info za sve što te zanima,vjerujem ,da nisi ni poslao meila nego si se latio mene,a lijepo sam ti napisao ,da se sakuplja za vanrednu skupštinu ,protiv koje je sadašnja garnitura,koja bi htjela ,da bi 26 -tog išlo sve ko dosad!
p.s.
Ako sam negde opet pogrešio sa ć i č, molim te napiši mi to na slovenačkom ,da drugi ne bi razumjeli kako sam jadan.
Ugodan dan .
Post Reply