Bosnalijek

BranoH
Posts: 48
Joined: 05 Dec 2013, 14:10

Re: Bosnalijek

Post by BranoH »

http://depo.ba/clanak/141344/luksuz-bez ... ic-putovao

eh sad su samo 2 scenarija moguca , blamaza suda ili njjaca antikorupcijska presuda...
slavuj
Posts: 1976
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Moram reagovati na ovoliko licemjerje!Ovaj portal depo.ba u vrijemer kada je počela priča o ovome o čemu sad svi pišu objavio je samo jedan tekst koji se na neki način doticao Arslanagića i Bosnalijeka.To je bilo saopštenje uprave Bosnalijeka pod naslovom:Halil Čengić i Mirsad Škaljić se lažno prestavljaju.To se i sada može naći bar na desetak mjesta na internetu.Prenijeli su svi oni kojima je tro plačeno na neki način!
A Halil Čengić je onaj što je tadašnjem predstavniku Vladinog kapitala koji je bukvalno buljio u njega kada je tražio neka objašnje nja kriminalnih poteza uprave,rekao da u njega bulji ko tele u šarena vrata,jer mu proziva miljenika vlade.Profesor Trivun je smatrao da se treba zbog toga ispričati vladinom činovniku zbog nekulture drugih!H.Č mu je na to rekao doslovno:Profesore,ovdje je riječ o kriminalu a ne o kulturi!E taj uvrijeđeni vladin dužnosnik sada je izgleda jedan od direktora Elektroprenosa!Vjerujem da se i on sad zgražava nad Arslanagićima i Šepama!Kao i skoro svi oni koji su ih zbog vlastitih interesa tada podržavali!A ja opet mislim da nikako nije pravo da odgovaraju samo oni.Krivicu treba raspodjelitiu na sve tadašnje članove NO,ministre,premijere i predstavnike vladinog kapitala na Skupštinama.Pogledajte na Zurnal.info obim te masovne pljačke.Nemoguće je poslije toga ne zahvaliti se ovoj tužiteljici.Jer da nije bilo nje,sve bi ostalo u laticama.Iskreno se nadam da će nastaviti!
Shahab
Posts: 666
Joined: 26 Apr 2015, 21:49

Re: Bosnalijek

Post by Shahab »

Očigledno se radi o sistematičnoj pljačci koja ne bi bila moguća bez aktivnog saučesništva državne birokratije i SDA partijske oligarhije. Osumnjičeni ne bi mogli uraditi ništa od inkrimisanih radnji, pogotovo u takvom obimu i toliko dugoročno, da nisu imali konkretnu podršku u svim institucijama koje upravljaju procesima, prije svega u instituciji Nadzornog odbora koji je raspolagao svim informacijama, saznanjima, i prije svega bio dužan da reaguje u pravcu sprječavanja i sankcionisanja štetnih radnji.
savjetnik
Posts: 454
Joined: 11 Jan 2013, 22:43

Re: Bosnalijek

Post by savjetnik »

Ovo je priča koja će definitivno dobiti sudski epilog,a nadam se i robiju. Za sve nas koje je skupina pljačkaša okupljena oko Prof.Trivun Veljka koji je mozak cjelokupne operacije jedina utjeha je da će ih proglasiti krivim,poslati na robiju i oduzeti im svu imovinu koju su stekli ovom pljačkom.Ja sada želim da postavim svima nama jedno pitanje koje se tiče nas dioničara,a to je ;Šta je sa nama koji smo oštećeni ovom pljačkom kao dioničari,nas niko ne spominje?Nas koliko vidim niko i ne spominje kao oštećenu stranu,a samo se spominje država koja je ovo i omogućila ovim kriminalcima da urade.Dalje šta je sa odgovornošću članuva Nadzornog odbora koje niko i ne spominje.Predlažem da neko od dioničara podnese krivične prijave protiv prof.Trivuna i svih članova NO koji su bili u ovom periodu koji je vezan za optužnicu.Za kraj prema za sada nepotvrđenim informacijama pojavio se kupac za Bosnalijek ali traži 51% dionica.Prema istim informacijama radi se o jednoj svjetski poznatoj kompaniji kojoj cijena od 20 KM nije sporna koliko se boje da neće uspjeti skupiti dovoljan broj dionica.Nakon razgovora koje su obavili sa odgovornim ljudima koji rade na ovom projektu i njihovih uvjeravanja da na cijenu od 20 KM mogu dobiti 51% ostaje nam nada da će se vratiti sa pozitivnim odgovorom.
HANS
Posts: 183
Joined: 06 Dec 2012, 22:59

Re: Bosnalijek

Post by HANS »

Nadamo se da ce biti sta od tih pregovora a sto se tice nas mali dionicara u vezi kriminala ,ako taj proces bude kako treba proveden ,mi svi trebali bi podnijeti takode zahtijev za odstetu kao dionicari ali otom potom vidjecemo gdje sve ovo ide a novi penzionera je sve vise..
one
Posts: 1761
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: Bosnalijek

Post by one »

pa za 51% to bi bila mala cijena
one
Posts: 1761
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: Bosnalijek

Post by one »

montypython
Posts: 4049
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

savjetnik wrote:....Za kraj prema za sada nepotvrđenim informacijama pojavio se kupac za Bosnalijek ali traži 51% dionica.Prema istim informacijama radi se o jednoj svjetski poznatoj kompaniji kojoj cijena od 20 KM nije sporna koliko se boje da neće uspjeti skupiti dovoljan broj dionica.Nakon razgovora koje su obavili sa odgovornim ljudima koji rade na ovom projektu i njihovih uvjeravanja da na cijenu od 20 KM mogu dobiti 51% ostaje nam nada da će se vratiti sa pozitivnim odgovorom.
Da bi ovo moglo biti tacno moze se nazrijeti i iz drugog izvora, Naime u danasnjem tekstu u Avazu o prodaji drzavnih udjela zamjenik direktora APFa Drago Vrbic izjavljuje......"Dosta stvari je vec usaglaseno, To ide svojim tokom, Trebat ce medjutim vremena za pripremu ovih preduzeca za prodaju. Postoji procedura a strateski partneri traze i dubinsko snimanje. Prodaja manjinskog udjela Vlade u tim preduzecima ce ici putem berze". Zainteresovani strateski partneri dakle itekako postoje, ne samo za Bosnalijek, i jasno je da oni mogu dati i 20 i vise po dionici i da cijena uopste nije problem. Ono sto mene malo brine je da ne bude opstrukcija ovome od strane Hadena. Davno sam jos napisao da ce ova prodaja dovesti njih u situaciju da moraju da se odluce i to vrlo brzo da li da stoje na 29.9 i rizikuju da ih neko pretekne kupujuci Vladin dio i nastavljajuci kupovati na berzi. Tom nekom jasno, nije uopste problem kupovati i po 20 i vise ali Haden kako znamo nije to zelio, iznad 14. Dosad. Dakle sad je moguce svasta. Ne iskljucujem cak ni opciju da i Haden proda svoj dio uz Vladu. Najgora opcija je da se ovo pokusa nekako minirati, na znam kako ali znamo sta je bilo sa Alvogenom i Arslanagicem kad su i oni bili spremni dati 20 po dionici.
insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Bosnalijek

Post by insider »

Da se s kriminala vratimo malo na cijenu....s obzirom na situaciju u vlasnickoj strukturi, a prema nekim info koje imam moze se zakljuciti da bi se u bliskoj buducnosti na ovoj dionici moglo najbolje zaraditi. Jest da je Udio FBiH najmanji u poredjenju s SOSOR-om i FDS-om, ali zbog vlanicke strukture moglo bi doci do ozbiljnog rasta cijene.


A sto bi rekli, moze bit i da ne bude:(
insider
Posts: 971
Joined: 15 May 2012, 15:17

Re: Bosnalijek

Post by insider »

Takodje, Haden je jeftino kupio svoje dionice, tako da bi mu prodaja po visim cijenama veoma dobro dosla, pokupio dividenu, zarada na kapitalnoj dobiti, a drzava previse istrazuje oko Bosnalijeka tako da bi im se najbolje bilo izvuci.
Post Reply