Bosnalijek

Loto

Re: Bosnalijek

Post by Loto »

Gledajuci trend u posljednjih nekoliko dana na berzi SASE, koliko god dionica dodze da se proda, jako brzo nestanu (danas 11.29KM) prosto nemogu da vjerujem zasto je tako.
Investitor

Post by Investitor »

Ma i mene ove sumnje brinu jer se vlada ne oglašava po ovom pitanju, a njeni predstavnici po medijima izjavljuju da neće biti kvoruma. Ja sam prije par dana Ministarstvu poslao upit na mail sa pitanjem kakav je njihov stav u vezi sa prijavom za redovnu skupštinu i još čekam odgovor. U brokerskoj kući su mi rekli da neće biti kvoruma pa sam logički zaključio da se ne terba uopšte prijavljivati. Pokušat ću danas telefonirati u Ministarstvo da vidim šta će mi reći.[/quote]

Evo iz kabineta sam dobio odgovor, citiram "Rok za prijavu na Skupstini je tri dana prije odrzavanja skustine. Na vrijeme cemo vas obavijestiti o nasem stavu."
Pretpostavljam da prate situaciju u vezi kvoruma, pa neće da daju ishitrene savjete.
Custos

Post by Custos »

horvatc wrote:Za 26-tog kvoruma neče biti ,a za ponovljenu u junu Slovenci su se več organizirali preko odvjetnika JURE SRHOIJ ,koji se bavi privrednim i radnim pravom.
Ako nekoga nešto zanima ili bi mu dao punomoč evo info; 00386 013200859
gsm 00386 31 641777
[email protected]
Slovenci? U BiHje se neče i punomoč piše neće i punomoć tako da si i ti vjerovatno slovenac.

Koju sad slovenci stranu zastupaju u ovom slučaju? S obzirom da si kako kazes odvjetnik koji se bavi privrednim i radnim pravom odkud ti u ovoj cijeloj priči?
panzer

Post by panzer »

Trebamo gledati suštinu stvari a ne pravopisne detalje. Što se tiče advokatske kancelarije, to je najbolji način organizovanja pogotovo što je bolje da na skupštinu ide jedan čovjek jer tako smanjuje troškove svim ostalim koji su daleko. Zna se kako će oni glasati. Ne postoji ni jedan dioničar koji je izvan arslanagićevog kruga a da će podržati ono što on radi odnosno niko kome je bilo drago gledati skidanje cijene na 8 KM tako da je dobro što su se i inostrani dioničari okupili.
Normalno, može postojati mogućnost da neko od arslanagićeve ekipe preko advokata u sloveniji odradi tako nešto ali će vjerovatno slo dioničari znati kome daju punomoć.
horvatc

Post by horvatc »

Nisam napisao ,da ja organiziram male dioničare,a napisao sam info na kojem možeš dobiti sve podatke oko toga (Custos).
Custos

Post by Custos »

panzer wrote:Trebamo gledati suštinu stvari a ne pravopisne detalje. Što se tiče advokatske kancelarije, to je najbolji način organizovanja pogotovo što je bolje da na skupštinu ide jedan čovjek jer tako smanjuje troškove svim ostalim koji su daleko. Zna se kako će oni glasati. Ne postoji ni jedan dioničar koji je izvan arslanagićevog kruga a da će podržati ono što on radi odnosno niko kome je bilo drago gledati skidanje cijene na 8 KM tako da je dobro što su se i inostrani dioničari okupili.
Normalno, može postojati mogućnost da neko od arslanagićeve ekipe preko advokata u sloveniji odradi tako nešto ali će vjerovatno slo dioničari znati kome daju punomoć.
Taj neko ja mislim je novi izvrsni direktor u bosnalijeku slovenac bojan kebe koji je doveden da bi prikrio mutne radnje u kompaniji i koji cujem hoda sa arslanagicima po bosni i bivsoj yugi i skuplja punomoci ili lobira (potkupljuje) fondove tako da pad vrijednosti dionice, odsutnost dividende i daljnje unistavanje kompanije previse vjerujem ne zanima slovence jer igraju visu igru i bivaju potkupljeni. Iznos koji kazu je odvojen za ovu aktivnost je nevjerovatan ali govori dovoljno koliko daleko su spremni ici da bi se zadrzali na pozicijama. Radnici su dali svoje dionice sadasnjoj garnituri iz straha od gubitka posla ili su ucijenjeni ili zato jer ne vide alternativu ali su ljudi uplaseni i zabrinuti i nisu svjesni koliku moc imaju u svojim rukama ali iz navedenih razloga se boje drugacije postupiti.

Siguran sam da slovence u normalnim okolnostima ne bi zanimala ova skupstina ali ih je kebe animirao i mislim da je horvatc ovdje dosao kako bi pokusao privuci nekoga od nas pa ga zato pitam koju on stranu zastupa i kako bi glasao na redovnoj skupstini 26.5. (ukoliko bi bilo kvoruma) za tacke dnevnog reda? Odgovorima na ova pitanja bi se sve kazalo.

Ja se mislim da li bi isao na ovu skupstinu da vidim da li je neko krivotvorio moju punomoc.
Investitor

Post by Investitor »

horvatc wrote:Za 26-tog kvoruma neče biti ,a za ponovljenu u junu Slovenci su se več organizirali preko odvjetnika JURE SRHOIJ ,koji se bavi privrednim i radnim pravom.
Ako nekoga nešto zanima ili bi mu dao punomoč evo info; 00386 013200859
gsm 00386 31 641777
[email protected]
Custos čovjek ti lijepo kaže kvoruma neće biti i da se spremaju za vanrednu skupštinu.

Ja imam informaciju da se vlada neće prijavljivati na ovu redovnu skupštinu bilo kvoruma ili ne, te sam i ja također odlučio da se ne prijavljujem.
U nadležnom ministarstvu su mi rekli da će se vanredna skupština održati bez obzira na to da li će ova (redovna) imati kvoruma ili ne, te hoće li ili neće biti podržani prijedlozi NO.
Matematika je jasna stvar, oni (Arsla i kompanija) da bi imali kvorum moraju krivotvoriti punomoći najmanje 40% dioničara.
Investitor

Post by Investitor »

Jučer je istekao rok od 15 dana do kada Ministarstvo nije moglo objaviti poziv za ponovljenu vanrednu skupštinu. Očekivati je da poziv objave danas, ukoliko žele da se skupština održi 09 ili 10.06, ukoliko to ne učine danas onda se skupština može održati tek 15.06. Možda nisam upravu, računaju li se neradni dani?
Investitor

Post by Investitor »

Evo imam najnovije vijesti, Općinski sud u Sarajevu odbio je zahtjev dvoje malih dioničara Bosnalijeka (Arslini ljudi) da se izrekne privremena mjera zabrane održavanja vanredne Skupštine dioničara Bosnalijeka, koju je bilo sazvalo Ministarstvo energije, industrije i rudarstva FBiH. Međutim, navedeni dioničari su imali pravo žalbe na donesenu odluku a konačna odluka treba biti donesena do 25.05.2012. godine. Nakon ove odluke će biti objavljen poziv za drugu vanrednu skupštinu. Uglavnom navedeni dioničari su se žalili kako ministarstvo ovakvim sazivanjem skupštine nanosi štetu svim dioničarima bla,bla..
panzer

Post by panzer »

fondovi učestvuju na arslanagicevoj skupstini pod uslovom da se isplati dividenda(0,28km) i da u NO bude janez bojc(i jos neki ljudi)
Post Reply