Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

proleter

Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Post by proleter »

Kupovina

4.97 1300
4.96 365

Prodaja

5.30 400
5.45 60
5.50 41
5.80 150
6.00 90
proleter

Post by proleter »

Čini mi se da je Bosna RE prodala svojih 1,45 %.
A Sarajevo osiguranje je vlasnik 12,3 % Bosna RE.
Bosna RE ima 3,6 % sopstvenih dionica.
Ako ste vi shvatili čiji je u čijoj ovdje, ja nisam :lol:

http://www.sase.ba/v1/Tr%C5%BEi%C5%A1te ... ol/BSRSRK2
montypython

Post by montypython »

Vrlo loša prodajna cijena odnosno poslovni potez prodavca ko je da je. Ali s druge strane možda i nije regularna trgovina nego neko muljanje, poravnavanje računa, ortačke igre tipa nabacivanje jeftinih dionica poslovnim partnerima.....Na SASE je ionako regularna i nedogovorena trgovine prije izuzetak nego pravilo.
insider

Post by insider »

Ovdje nije Bosna RE prodavac, vec je Bosfin prodao o BIG kupio. Doduse, kako panzer napisa u RVP-u su dali neko kontradiktorno saopstenje
panzer

Post by panzer »

Ovdje bi moglo biti najaktivnije jer ima i jake prodaje ali i jake kupovine.
proleter

Post by proleter »

panzer wrote:Ovdje bi moglo biti najaktivnije jer ima i jake prodaje ali i jake kupovine.
Igrarije između fondova.
panzer

Post by panzer »

proleter wrote:
Prema stanju na berzi, izgleda da investitori jedino vjeruju u privatizaciju Sarajevo osiguranja.
Žao mi je što nisam uzeo nešto malo do 6 KM, izgleda da sam zakasnio :(

Kod mene je još gore. Kada ja oslobodim sredstva za trgovanje, odjednom se pojave neki nalozi koji me preskoče.
Kupio sam ranije većinu ali sam se razočarao u ovaj dokup. Mada, ima šanse i da bude malo vraćanja tj. ne vjerujem da će nastaviti skakati.
proleter

Post by proleter »

panzer wrote:
proleter wrote:
Prema stanju na berzi, izgleda da investitori jedino vjeruju u privatizaciju Sarajevo osiguranja.
Žao mi je što nisam uzeo nešto malo do 6 KM, izgleda da sam zakasnio :(

Kod mene je još gore. Kada ja oslobodim sredstva za trgovanje, odjednom se pojave neki nalozi koji me preskoče.
Kupio sam ranije većinu ali sam se razočarao u ovaj dokup. Mada, ima šanse i da bude malo vraćanja tj. ne vjerujem da će nastaviti skakati.
Ja sam mislio da se fondovi prebacuju stvarajući lažnu sliku o prometu i zato nisam kupio, ali sad vidim da ipak ide gore.
panzer

Post by panzer »

Pošto se vidi da su zadnjih mjesec dana postali vrlo aktivni sad sumnjam i da oni dijelom diktiraju rast. Odjednom se pojavljuje kupovina i prodaja pa i ova zadnja transakcija po 6,51 KM. Baš je neko stavio po 6,51 a dva dana držao po 7,2 KM ,a da nije "dogovorna". Možda se na taj način i napuca cijena.
montypython

Post by montypython »

Može doći do privremene korekcije ali ne mora. Stvar je u tome da je dionica godinama tonula i potonula daleko ispod realne vrijednosti još davno iz čisto psiholoških faktora koji nemaju veze se vrijednošću firme i poslovanjem. To će kad tad doći na svoje i prava vrijednost će isplivati. Ovdje je možda najava privatizacije bila inicijalna kapisla ali rast do realnijih vrijednosti će se desiti i sa i bez privatizacije. To je neizbježno. Slično vrijedi ne samo za SOSOR nego i mnoge druge kompanije na SASE. Samo je pitanje vremena.
Post Reply