Kupovina
4.97 1300
4.96 365
Prodaja
5.30 400
5.45 60
5.50 41
5.80 150
6.00 90
Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Čini mi se da je Bosna RE prodala svojih 1,45 %.
A Sarajevo osiguranje je vlasnik 12,3 % Bosna RE.
Bosna RE ima 3,6 % sopstvenih dionica.
Ako ste vi shvatili čiji je u čijoj ovdje, ja nisam
http://www.sase.ba/v1/Tr%C5%BEi%C5%A1te ... ol/BSRSRK2
A Sarajevo osiguranje je vlasnik 12,3 % Bosna RE.
Bosna RE ima 3,6 % sopstvenih dionica.
Ako ste vi shvatili čiji je u čijoj ovdje, ja nisam
http://www.sase.ba/v1/Tr%C5%BEi%C5%A1te ... ol/BSRSRK2
-
Vrlo loša prodajna cijena odnosno poslovni potez prodavca ko je da je. Ali s druge strane možda i nije regularna trgovina nego neko muljanje, poravnavanje računa, ortačke igre tipa nabacivanje jeftinih dionica poslovnim partnerima.....Na SASE je ionako regularna i nedogovorena trgovine prije izuzetak nego pravilo.
Ovdje nije Bosna RE prodavac, vec je Bosfin prodao o BIG kupio. Doduse, kako panzer napisa u RVP-u su dali neko kontradiktorno saopstenje
Ovdje bi moglo biti najaktivnije jer ima i jake prodaje ali i jake kupovine.
Igrarije između fondova.panzer wrote:Ovdje bi moglo biti najaktivnije jer ima i jake prodaje ali i jake kupovine.
proleter wrote:
Prema stanju na berzi, izgleda da investitori jedino vjeruju u privatizaciju Sarajevo osiguranja.
Žao mi je što nisam uzeo nešto malo do 6 KM, izgleda da sam zakasnio
Kod mene je još gore. Kada ja oslobodim sredstva za trgovanje, odjednom se pojave neki nalozi koji me preskoče.
Kupio sam ranije većinu ali sam se razočarao u ovaj dokup. Mada, ima šanse i da bude malo vraćanja tj. ne vjerujem da će nastaviti skakati.
Ja sam mislio da se fondovi prebacuju stvarajući lažnu sliku o prometu i zato nisam kupio, ali sad vidim da ipak ide gore.panzer wrote:proleter wrote:
Prema stanju na berzi, izgleda da investitori jedino vjeruju u privatizaciju Sarajevo osiguranja.
Žao mi je što nisam uzeo nešto malo do 6 KM, izgleda da sam zakasnio
Kod mene je još gore. Kada ja oslobodim sredstva za trgovanje, odjednom se pojave neki nalozi koji me preskoče.
Kupio sam ranije većinu ali sam se razočarao u ovaj dokup. Mada, ima šanse i da bude malo vraćanja tj. ne vjerujem da će nastaviti skakati.
Pošto se vidi da su zadnjih mjesec dana postali vrlo aktivni sad sumnjam i da oni dijelom diktiraju rast. Odjednom se pojavljuje kupovina i prodaja pa i ova zadnja transakcija po 6,51 KM. Baš je neko stavio po 6,51 a dva dana držao po 7,2 KM ,a da nije "dogovorna". Možda se na taj način i napuca cijena.
-
Može doći do privremene korekcije ali ne mora. Stvar je u tome da je dionica godinama tonula i potonula daleko ispod realne vrijednosti još davno iz čisto psiholoških faktora koji nemaju veze se vrijednošću firme i poslovanjem. To će kad tad doći na svoje i prava vrijednost će isplivati. Ovdje je možda najava privatizacije bila inicijalna kapisla ali rast do realnijih vrijednosti će se desiti i sa i bez privatizacije. To je neizbježno. Slično vrijedi ne samo za SOSOR nego i mnoge druge kompanije na SASE. Samo je pitanje vremena.