BH Telecom
-
Re: BH Telecom
HANS, ovo je izvještaj o polugodišnjem poslovanju koji si ti postavio još 1 septembra, ima li šta novije. Novi direktor je u intervjuu od prije mjesec-dva pomenuo rast prihoda u julu i mogućnost da se to nastavi, kao i rezanje troškova. Zna li neko kako se poslovalo u trećem kvartalu i generalno ima li kakvih novih dešavanja u firmi, promjene u načinu rukovođenja i razmišljanja i sl?
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... kom+Srbije
Kako sam izračunao, vrijednost ovog telekoma bi bila 5 milijardi KM(prema ponudi) a ukupan kapital prema 2014. oko 2,66 milijardi KM
Kako sam izračunao, vrijednost ovog telekoma bi bila 5 milijardi KM(prema ponudi) a ukupan kapital prema 2014. oko 2,66 milijardi KM
Ovaj Telemach se pravo širi. BH Telcom još ne reagira, ni smanjenja cijena, ni poboljšanja programa na Mojoj TV, ni povećanja brzine interneta...odnosno ima, ali ćeš za 20 MBps veću brzinu doplatiti 20 KM, što je van pamet, pogotovo što i ne možeš dobiti 25 na svom uređaju.
U Mostaru se veće šire, piše se da će preuzeti tuzlanski TXTV, Eltu.
Vidim da je i MTel-u dobit pala za 20 %. zaista sve loše ide za telekome. Zakasnilio se sa prodajom, najpesimističkiji scenario se ostavruje.
Zašto? Narod zna.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... l+Internet
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... 8Detvrtinu
U Mostaru se veće šire, piše se da će preuzeti tuzlanski TXTV, Eltu.
Vidim da je i MTel-u dobit pala za 20 %. zaista sve loše ide za telekome. Zakasnilio se sa prodajom, najpesimističkiji scenario se ostavruje.
Zašto? Narod zna.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... l+Internet
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... 8Detvrtinu
Li-Fi tehnologija (internet preko led sijalica) ce dokrajciti telekome.vec sad se moze kupiti kucni kit za 800 km a cijena ce mu rapidno padati sa razvojem.Gdje je besplatan internet tu je viber,skype isl za razgovore tako da ce telekomi postati samo nekretnine.
-
Moguće, ali zašto je onda Američki fond iskeširao toliki novac za telecom Srbije i zašto su ostali takođe nudili pare. Nije valjda da oni ne znaju za Viber i sl. Mislim da svi oni znaju sve i da su iza svake ponude stajale dubinske analize i elaborati od 10 kila. Dakle stvari su ipak malo složenije.
Za Telemach, da širi se ali usluga je loša. U Mostaru je kupio Velnet, ljudi su danima čekali u redovima zbog papirologije i mnogi ni do danas nisu dobili ni uređaj ni paket koji su htjeli, mnogi su u međuvremenu prešli na Moja tv, iziritirani neprofesionalnošću. Sad su mnogi uvidjeli da su ostali bez brojnih kanala koje su imali čak i na Velnetu (Pink Premiere, Pink 2, P western, P horror, P classic i još nekoliko drugih filmskih). U startnom Telemachovom paketu ima vrlo malo ičega osim lokalnih BH kanala a da bi dobio više idu proširenja zvučnih imena za koje treba doplatiti, pa još doplatiti..... U međuvremenu primjetio sam da je BHTelecom nešto pojačao marketing ne znam hoće li biti išta od toga ali osjeća se neka promjena u zadnjih mjesec dva.
Za Telemach, da širi se ali usluga je loša. U Mostaru je kupio Velnet, ljudi su danima čekali u redovima zbog papirologije i mnogi ni do danas nisu dobili ni uređaj ni paket koji su htjeli, mnogi su u međuvremenu prešli na Moja tv, iziritirani neprofesionalnošću. Sad su mnogi uvidjeli da su ostali bez brojnih kanala koje su imali čak i na Velnetu (Pink Premiere, Pink 2, P western, P horror, P classic i još nekoliko drugih filmskih). U startnom Telemachovom paketu ima vrlo malo ičega osim lokalnih BH kanala a da bi dobio više idu proširenja zvučnih imena za koje treba doplatiti, pa još doplatiti..... U međuvremenu primjetio sam da je BHTelecom nešto pojačao marketing ne znam hoće li biti išta od toga ali osjeća se neka promjena u zadnjih mjesec dva.
ova se tehnologija upravo razvija u komercijalne svrhe:
Light-speed internet may be upon us. A technology called “Li-Fi” uses light waves from ordinary LED light bulbs to deliver internet connectivity that that is cheaper, more secure and 100 times faster that broadband internet.
Light-speed internet may be upon us. A technology called “Li-Fi” uses light waves from ordinary LED light bulbs to deliver internet connectivity that that is cheaper, more secure and 100 times faster that broadband internet.
-
Nisam od onih koji su protiv napretka tehnologije ili koji traže "dlaku u jajetu" ali i ovo je rečeno o LI-fI:
"But the technology also has its drawbacks - most notably the fact that it cannot be deployed outdoors in direct sunlight, because that would interfere with its signal.
Neither can the technology travel through walls so initial use is likely to be limited to places where it can be used to supplement wi-fi networks, such as in congested urban areas or places where wi-fi is not safe, such as hospitals."
Dakle ne može se primjenjivati vani gdje ima svjetla jer to ometa signal a ne prolazi ni kroz zidove tako da je prema autoru članka moguća upotrebljivost (za 3-4 godine) samo kao podrška postojećem wi fi gdje on nije siguran.
"But the technology also has its drawbacks - most notably the fact that it cannot be deployed outdoors in direct sunlight, because that would interfere with its signal.
Neither can the technology travel through walls so initial use is likely to be limited to places where it can be used to supplement wi-fi networks, such as in congested urban areas or places where wi-fi is not safe, such as hospitals."
Dakle ne može se primjenjivati vani gdje ima svjetla jer to ometa signal a ne prolazi ni kroz zidove tako da je prema autoru članka moguća upotrebljivost (za 3-4 godine) samo kao podrška postojećem wi fi gdje on nije siguran.
Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je poziv na javnu držabu za prodaju dionica Hrvatskog telekoma, koje su u vlasništvu Hrvatske.
Javna dražba održat će se 7.12. putem sustava Zagrebačke burze.
Prodaje se ukupno 500 tisuća dionica, raspoređenih u 10 paketa po 50 tisuća komada, a početna cijena pojedinačnog paketa je 7.125.000,00 kuna ili 142,5 kuna po dionici.
Banke kupile dionice HT-a
Na Zagrebaèkoj berzi putem javne
dražbe je prodato svih deset paketa po
50.000 dionica Hrvatskog telekoma
(HT), za ukupno 72,8 miliona kuna ili
1,55 miliona kuna više nego je bila ukupna
poèetna cijene za te dionice, izvijestili
su sa Berze. U obavijesti o održanoj
dražbi, iz Zagrebaèke berze navode da je
kupac osam paketa bila Zagrebaèka
banka (Zaba), a po jedan su stekli